Merhaba arkadaşlar bayramdan sonra aracımı şehir dışında birine satacagım, ve üst model 2. el bi araç alacagım. Aracımı şehir dışına satacagım için plakam boşa çıkıyo sanırım, şimdi sizlere sorum yeni alacagım 2. el aracıma eski aracımdaki plakayı takmak için nasıl bir yol izlemeliyim ve maliyet konusunda nasil bi tablo ortaya çıkar :) bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Takip..
quote:
Orijinalden alıntı: Mircan12
Merhaba arkadaşlar bayramdan sonra aracımı şehir dışında birine satacagım, ve üst model 2. el bi araç alacagım. Aracımı şehir dışına satacagım için plakam boşa çıkıyo sanırım, şimdi sizlere sorum yeni alacagım 2. el aracıma eski aracımdaki plakayı takmak için nasıl bir yol izlemeliyim ve maliyet konusunda nasil bi tablo ortaya çıkar :) bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden herkese çok teşekkür ederim
eğer emniyette tanıdıgın varsa çok kolay gidip benim eski aracımın plakası gelince saklarmısınız ben gelir gelmez alırım diyeceksin o zaman işlem tamam ek maliyet normal maliyet ile aynı yanlız alacağın aracı da şehir dışından alman lazım ki sıfır plaka alabilesin ,ikinci yol karşı tarafla iletişimi koparmayarak plaka değiştirir değiştirmez gidip boşta kalan plakayı istemek bu durumda plakanızın durumuna bağlı olarak 100 tl ila 1000 tl arası bağış yapmanız gerekebilir. benim tercihim ise bir komsire gidip tanışmak ve yarım elma gönül alma olarak bir paket çikolata vs götürüp durumu anlatıp yardımcı olup olamayacağını sormanız emin olun plakanız DR ,SS 888 VS gibi birşeyse daha ucuza çıkacaktır
Bildiğim kadarıyla anlatayım.
Siz aracınızı satıp yeni aracınızı aldıktan sonra noterde plakayı değiştirip değiştirmeyeceğiniz soruluyor. Siz de aracınızın plakasını değiştirmek istediğinizi beyan ediyorsunuz noterde. Daha sonra aldığınız aracın plakalarını da söküp bulunduğunuz ildeki trafik şubesine gidiyorsunuz ve yeni ruhsat çıkartıyorsunuz. Orada da ''özellikle almak istediğiniz bir plaka var mı'' diye soruluyor. Siz de evet diyorsunuz ve plakanız boşta olduğu için alıyorsunuz. Burada benim bildiğim şu. Trafik şubesindeki görevlinin önünde bir liste var ve o listedeki plakalara göre işlem yapıyor. Eğer listede en üst sırada yer alan plakayı almak istemiyorsanız boşta olan herhangi bir plaka talep edebiliyorsunuz. Ve tahminimce sizin plakanız o kadar süre içerisinde o listeye girip başkasına verilmez. İşinizi garantiye almak için trafik şubesindeki görevliler ile de konuşabilirsiniz. Ve ya emniyetteki bir ahbabınız ile. Çünkü istediğiniz plaka özel ise (Örnek; GT, 555, VTC, CLK vb.) 1500 TL'ye kadar bir bedel istenebiliyor.
Daha iyi bilen arkadaşlar düzeltsin. Faydalı bir konu.