Merhaba, Babamın kullandığı 2008 model Partner Adventure aracımızın oto kuaför işleminde motoru yıkandı, ardından aracın çalışmama sorunuyla karşılaştık. 1-2 gün o şekilde bekledikten sonra (akü kutup başları sökülüp takıldı) bir servise götürüldü ve beyin değişmesi gerekli cevabını aldık. Çıkma bir beyin geldi o takıldı ancak onunla da çalışmayınca o beyni geri gönderdik. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra enjeksiyonla ilgili bir sorun olduğu anlaşıldı ve araba çalıştı. Aracı çalıştırıp bir tur attığımızda aracın kilometresinin ilginç bir şekilde 167bin'den 267bine çıktığını farkettik. Bazı forumlarda gösterge değiştirildiğinde böyle bir sorun olabileceği yazıyordu ama gösterge değişimi olmadı. Tam da aracı değiştirmeyi düşündüğümüz dönemde böyle bir olayla karşılaştık, km düşürmek istemiyorum sadece eski km'sine geri gelsin istiyorum. Başına gelen ya da neden olabileceğine dair yorum olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saleeh -- 6 Haziran 2021; 16:2:1 > |
Aracın Kilometresinin 167 binden 267 bine çıkması
-
-
serviste göstergeyi başka arabanınkiyle değiştirmiş olabilirler mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu süreçte araç bir özel servis ve oto elektrikçi arasında git-gel yaptı, bildiğimiz kadarıyla değişmedi ancak yarın teyit etmek için tekrar görüşeceğiz.
-
Enjeksiyonla ilgili bir sorun derken enjektörleri mi kastettiniz acaba? Ayrıca çıkma bir beyni alıp hemen sizin aracınıza takarsanız çalışmaz ki zaten. Beynin araca kodlanması vs. gerekiyor. Bence göstergeye bir müdahalede bulundular ve hatırladığım kadarıyla fransız grubunda immo göstergede olduğu için kodlanması gerekti ve kilometresini yanlış yazdılar.
-
Bu işlemler yapılırken araçla abim ilgilendiği için tüm süreçte aracın yanında değildim. Dediğiniz gibi çalışmama sorununun enjektörden kaynaklandıgını söylediler. Yarın gidip tam olarak neyin değişip değişmediğini öğreneceğim. Gösterge paneli değişiminin haricinde hangi parçanın değişiminde böyle bir sorun oluşurki anlam veremiyorum bir türlü.
-
Bence 100bine düşürün hem millet satın alırken içleri rahat olur :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 mil 1,609344 kilometredir.
167.000*1,609344 = 268.750
Aracınızı oto kuaföre kadar km yerine mil olarak kullanmış olabilir misiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emekkk
Bence 100bine düşürün hem millet satın alırken içleri rahat olur :Donlar hiç bizlik işler değil, normal kilometresine gelsin başka bir şey istemiyorum :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: HazzaR1 mil 1,609344 kilometredir.
167.000*1,609344 = 268.750
Aracınızı oto kuaföre kadar km yerine mil olarak kullanmış olabilir misiniz?
bu açıdan hiç düşünmemiştim partner'ın km/mil seçeneği var mı ondan da emin değilim. pek sanmıyorum ama araç başına gittiğimde bunu kontrol edeceğim.
-
167 mil 267km ye bedeldir aracı 2. El aldıysanız geçmiş olsun mile çevirip size vermişler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nedir hocam durum
-
quote:
Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağınedir hocam durum
hocam sorun çıkma obd beyninin takılmasından kaynaklıymış, şaşmazda bir kaç ustayla görüştük peugeot marka araçlarda bu gibi durumlarla çok karşılaşıldığını söylediler. olay özetle şöyle;
bizim aracımız 160xxx km'de iken aracın çalışmamasından kaynaklı olarak usta çıkma obd beyni takıyor, çıkma beynin çıkarıldığı aracın km'si 260xxx km'de.
Eğer sonradan takılan obd beynindeki km'de yüksekse km beyinden araca geçiyor, hatta aracın kendi km'si beyindeki km'den küçükse bu kez aracın km'si yeni takılan düşük km olan beyne geçiyormuş. usta bu durumu bizzat yaşadığını da iletti. 87bin km'deki bir aracın beyni 140bin km'deki bir araca takılıp geri 87bindeki araca takılıyor sonrasında 87bin km'deki araç 140bin km oluyor.
Sonuç olarak; gittiğimiz usta başımıza gelen senaryonun daha önce de yaşandığını ve art niyetimiz olmadığını gördüğü için km'yi eski haline getirdi
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
1 mil 1,609344 kilometredir. 167.000*1,609344 = 268.750 Aracınızı oto kuaföre kadar km yerine mil olarak kullanmış olabilir misiniz? |
167 mil 267km ye bedeldir aracı 2. El aldıysanız geçmiş olsun mile çevirip size vermişler
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X