arkadaşlar arabamı satalı bir ay oldu kendime yeni araç almayı düşünüyorum baktığım araçlar genelde taksi olarak çok kullanılan modeller bu yüzden kmsinden ve ticari olup olmadığından emin olamıyorum bunu anlamamın bir metodu varmı
aracın ticari olarak kullanılıp kullanılmadığını aracın gerçek kmsini en azından kmsiyle oynanıp oynanmadığını nasıl anlayabilirim
araba alırken bu açıdan nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilirmisiniz
km si için vites topuzu direksiyon pedallara bakılabilir fakat bunlarıda değiştirmek çok masrafsız ve basit şeyler
?
Araç kendini belli eder diye düşünüyorum...
Nasıl belli eder? Arkadaşta onu sormuş nasıl anlarım diyor.
mesela çok uygun fiyata crdi accent admire takasa geldi aracımı satmadan önce aracıda çok beğendim ki crdi accent düşünmüyorum aracı mekanikçi bi tanıdığa gösterdim beğendi araç 110bindeydi içi direksiyon pedallarda pek yalan söyler gibi durmuyordu ama sırf satıcının kayınçomun arabası vss... gibi laflar söyleyip aracın istanbul plakalı olması (ki ben izmirliyim) beni araca karşı şüpheyle yaklaşmama sebep oldu ve her nedense taksi çıkması olduğu hissi bende oluştu ve benim verdiğim teklifi anında kabul edip normal satış fiyatımı alıp kendi saatmak için söylediği rakama evet demesi bende şüphelere neden oldu
şuandada baktığım araçlar ticari olarak çok tercih edilen ve çok km yapma ihtimali olan araçlar fakat ben çok yol yapmış yorgunluk başlamış araç düşünmüyorum
Arkadaşım en basiti direksiyon simidinden.. Koltuklarından el freninden v.s bu tip kullandıkça aşınan yerler az çok ne olduğunu söylerler sana...
o gösterdiğiniz araçları bende inceliyorum anında görür görmezde atlıyorum zaten verilen rakamlardan bişey denmesi gerekmiyor fakat dediğim gibi özellikle pek motoru ellenmiş ticariden çıkmış araç istemiyorum çünkü bi yeriyle oynadınızmı aracın artık başka başka sebeplerle sorunlar çıkarmaya başlayacağını düşünüyorum özellikle dizelde çok daha titiz olmak gerekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: tsuyoi
o gösterdiğiniz araçları bende inceliyorum anında görür görmezde atlıyorum zaten verilen rakamlardan bişey denmesi gerekmiyor fakat dediğim gibi özellikle pek motoru ellenmiş ticariden çıkmış araç istemiyorum çünkü bi yeriyle oynadınızmı aracın artık başka başka sebeplerle sorunlar çıkarmaya başlayacağını düşünüyorum özellikle dizelde çok daha titiz olmak gerekiyor
Servise gösterseniz anlarlar diye düşünüyorum. Zaten tip olarakda anlaşılır. Geçen İzmir'de dolmuş taksilere bindim. Adamlar butun kumaş yerleri (döşemeler yani) plastıkle kaplamış. Onlarda öle yapıyor olabılırler. Yani demek istediğim döşemeleri inceleyin bir yeri daha çok aşınmışsa kirlenmişse diğer yerler o noktaya göre daha az yıpranmışsa ticaride kullanılmış olabilir.
Diceksiniz ki nerden vardınız bu kanıya ? Kullanıcıların hiç birinde görmedim böyle birşeyi, genelde şirket araçları ve taksilerde dikkatimi çekti.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme