Şimdi Ara

aracına tüp taktırıp yıllar sonra hala memnun kalan var mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konu kafamda soru işareti bazıları tüp taktırınca bir sorun çıkmaz diyor bazıları ise motorun ömrünü azaltıyor diyor sizce memnunmusunuz ?

• dostum lpg kuru yakıt oldugu için motor ömrünü kısaltır. hem ses olarak hem çekiş olarak baya değişim olur araçta. Ayrıca lpg motorun çabuk ısınmasını sağlar. Bildiğim kadarıyla. Şahsen ben benzinli araç alırsam benzinde binerim. 5 lira kar edeceğim derken sevdiğim aracın sesini gidişini bozamam. param olursa doldurrum benzini binerim yoksa yatsın evin önünde. mesela ben golf gtı arıyorum ama bulamadım kafama göre . hep lpg takmışlar aracın sesi o kadarr bozulmuş ki kullanıcılara kızmaya başladım yazık bu araça lpg takılırmı GTI araaca biniyosun tüp taktırıyorsun diye ama kimee :)
  • Uzun vadede LPG zararı doğrudur lakin, benzin fiyatları ve tiketimi ile kıyaslarsak cebimize baya katkısı var LPG'nin.

Ben 2011 model polo aracıma taktırdım tanınmış ve ilgili bir bayiden. Çok şükür 26000 kmdir lpg ile kullanıyorum. Şimdilik lpg taktırma ücreti kendini fazlasıyla amorti etti. Bakalım ilerleyen zamanlarda sorun çıkarıp da aleyhime dönmez umarım :)
  • Yıllardır lpg'li araç kullanan biri olarak deneyimlermi anlatayım..
    Üç arabamda lpg kullandım..birtanesinde memnun kalmadım diğer ikisinde menundum..Menun kalmama sebebim araçta önüne geçemediğimiz bir stop etme sorunu vardı.

Dikkat edilmesi gereken nokta , bilindik bir markayı kullanmak ve montaj konusunda gerçekten usta birisini tercih etmek.. aynı marka aynı model iki araca iki farklı usta LPG montajı yaptı, biri memnun diğeri değil..montajın önemi bukadar net..
    Kuru yakıt olmasının ve motoru yormasının söz konusu olması gibi bir durum yok...depodan gelen benzin zaten hiç mir motor parçasını dolaşmadan patlama odasına girer ve yanar,LGP de patlama odasına girene kadar sıvı dır.. (Likit Petrol Gazı isminden de anlaşıldığı üzere bu yakıtta sıvıdır.)
    Ancak LGP nin benzine göre yanma kalorisi düşüktür, yani patlama odasında aynı miktar benzinle aynı miktar gazın patlamasından elde edilen güç eşit değildir.yaklaşık 10/9 gibi bir oranlama yapılabilir.Bir nebze güç kaybı sözkonusudur,ancak doğru kit doğru motor ve doğru montajda bu farkı şehir içi kullanımda çok hissetmezsin..

Son tahlilde şunu söylemek isterim ki , kullandığım 2006 polo 1,4 poloda 42 litre gaz (gazın litresi şuan Ankarada 2.25) ile 580km yol yapabiliyorum.. yani 95tl ile 580km yol... benzinle bunu yapabilen varsa taktırmasın LPG.
    LPG'li kullanıyoruym Allah bozmasın gayet memnunum..

• 2006 model honda city aracima kendim piyasadaki en ucuz lpg donanimini taktim. Yaklasik 150bin km bindim. Arac beni hic yolda birakmadi, hicbir sorun yasamadin, net yuzde kirk tasarruf yaptim. Simdi benzinli tiguana biniyorum. Yakit cok canimi sıkıyor. Ama cok km yapmiyorum artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbbci06

2006 model honda city aracima kendim piyasadaki en ucuz lpg donanimini taktim. Yaklasik 150bin km bindim. Arac beni hic yolda birakmadi, hicbir sorun yasamadin, net yuzde kirk tasarruf yaptim. Simdi benzinli tiguana biniyorum. Yakit cok canimi sıkıyor. Ama cok km yapmiyorum artik.

tüp taktırın o halde tiguana
  • 1.6 102 bg golf 5 var. Yaklaşık 2 yıldır lpg kullanıyorum, toplamda 41 bin km yaptım. İlk başlarda 15 dk'dan fazla süreli dur kalk trafikte arıza ışığını yakıyordu fakir karışımdan dolayı şimdi o sıkıntı da yok. odb'li sistem lpg kullanırsan o arıza ışığını da yakmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.