Şimdi Ara

ARACINIZIN DEBRİYAJI MAX.KAÇ KİLOMETRE GİTTİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
54.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanıcıya ve ne şartlarda kullanıldığı çok önemli.

Şuanki aracım 142.000km de 306 baskısı orjinal 200.000e kadar bu şekilde otoban ağırlıklı kullanırsam gider gibi görünüyor ama pedalda sertleşme mevcut 150.000 olmadan değiştiririm büyük ihtimal.

Edit: Baskı balata ömrü araçlar arasındada çok değişkenlik gösterir. 1.9 kuru dizel diye tabir ettiğimiz bir araçla veya 2.0 atmosferik benzinli motorlu bir araçla 1.2 1.4 gibi daha hacimsiz ve güçsüz araçlarda baskının ömrü bir değildir. Rampalarda daha fazla yarım debriyaj gereksinimi devirsiz kullanımda vites geçişlerinde debriyajı zorlamaktan kaynaklı olabileceği gibi bu örneklerde arttırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 3 Kasım 2012; 19:28:47 >
  • 2008 corsa 91bin orijinal balata.Ama gidici gibi
  • Opel Astra F kasa (1997 model) 160 binde değişmişti...

Opel Astra H kasa (2005 model) 110 binde satmıştım hala değişmemişti...
  • İmzamdaki araç 118binde orijinal debriyaj.
  • Marka olarak yukarıda bir arkadaş luk demiş,iyidir.
  • Renault Megane 1 2001 model 155 000km de değişti. aslında daha giderdi ama uzun yola çok gitmeye başladım ve
    yolda kalaırsam düşüncesiyle değiştirdim. sonra da arabayı sattım zaten ama orijinal di değişmemişti.
  • 57 km degisti.
  • Güzel konu, lakin baskı balata nın daha uzun süre gitmesi için bilinen doğru ve yanlışları da tartışsak konu daha bilgilendirici olur kanısındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Önceki sahibi 135 binde değişmiş, şu an 250 binde ama zamanı yine gelmiş.

280 bin oldu hala değişmedi.

İlave: yuh, 10 ayda 30 bin km yapmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 7 Kasım 2012; 12:46:42 >
  •  ARACINIZIN DEBRİYAJI MAX.KAÇ KİLOMETRE GİTTİ

Bu güzel resimdeki balatanın bitmesi tamam da rulman ve baskı neden değişiyor? Onlarda ne gibi sorunlar oluyor? 250TL lik baskı-balatanın 100TLsi baskı, 120TLde rulman var.
  • Ford Granada MK1 aracım 200.000 km gitmişti.

%80 şehirdışı %20 şehiriçi.
  • benim aracım palio ve ilk arabam olması sebebiyle acemice kullandım özellikle debriyajda çok kaldı ayağım o yüzden henüz 62.000 km de baskı balata değiştirdim hatta
    10 gün falan oluyo.benim ayrıca bi sorum olacak baskı balata değiştirdikten sonra arabadan bir yanık kokusu gelmeye başladı bu normal mi plastik yanığı gibi bi koku
    balata kokusudur diyolar herhangi bir zararı olur mu araca
  • idemo ...canın sıkılmış ne konusu açsam diye çok düşünmüşsün anlaşılan, böyle bir konu ancak senden beklenir. allah akıl fikir versin sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakadeniz

idemo ...canın sıkılmış ne konusu açsam diye çok düşünmüşsün anlaşılan, böyle bir konu ancak senden beklenir. allah akıl fikir versin sana

allah akıl fikir versin sana
    Duan için sağol. Ben de sana dua ederim.

böyle bir konu ancak senden beklenir

Beni tanıdığından emin misin?

canın sıkılmış ne konusu açsam diye çok düşünmüşsün anlaşılan

Bu sonuca nasıl vardın?

En önemlisi konuyu açanın ben olduğumu nerden anladın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 19 Kasım 2012; 16:55:34 >
  • Ben hep debriyajla kalkıyorum gaza basmadan, yarım debriyaj oluyor galiba bir zararı oluyormudur yoksa normaldede öylemi kalkılıyor.(araç benzinli 1.3)
  • ilk balata 78 binde bitti. ikincisi de bitmek üzere. araç 198 binde. yani 2. balata ile 120 bin yapmışım. araç iveco daily
  • corolla dizel mmt otomatik vites. 139.000'de bugün değiştirdim :)
  • 2004 C-Max 1.6 trend aracım, 140.000'de hala değişmedi.
    Kaçırmıyor ama debriyaj artık yukarda kavrıyor.
  • 150 binde değişen gördüm
  • Megane 1--> Tam 11 sene 105000km dayandı sonrasında kalkışlarda guğğk diye sesler gelmeye başladı en az 10000km daha giderdi diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.