Şimdi Ara

Araçların ötv'leri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

özürlüler için ötv indirimi ile %37 lik bir avantaj sağlanıyor olarak biliyorum. ama geçenlerde bir arkadasımla konusurken bazı otomobillerde bu miktarın daha yüksek olduğunu söyledi (yuzde 60'larda) bu doğrumudur?

Ayrıca bazı markalar, sitelerinde araçların sadece son fiyatlarını (yani ötv,kdv eklenmiş hali) yayınlıyorlar. Eğer elinizde çeşitli markalar (mesela honda) ve araçların vergiler eklenmemiş fiyatları varsa paylaşırsanız sevinirim.

• Motor hacmi 1600cc'yi aşmayan araçlara uygulanan ÖTV oranı %37'dir ve sakatlık derecesi %90 ve üzerinde olan vatandaşlar bu araçları ÖTV ödemeden (KDV ödeyerek) satın alabilirler. Bu hak her 5 senede yenilenir. 1600cc üzerindeki binek araçlar içinse böyle bir muafiyet yoktur.

ÖTV oranları 1600cc'ye kadar %37, 1600-1999cc arası %60, 2000cc ve üzerinde ise %84'dür.

Fiyat listesi yayınlamaya gerek yok. Kendin de kolayca hesaplayabilirsin. 1600cc altı araçlarda aracın fabrika satış fiyatının üzerine %37 ÖTV ve %18 KDV geliyor yani 100 TL.lik araç (100x1,37x1,18) 161,66 TL oluyor. Aynı 100TL.lik araç 1600-1900cc arasındaysa 188,80 TL, 2000cc üzerinde ise de 217,12 TL fiyatla satılır. Bu oranlarla çarp-böl, istediğin araç için sen hesapla.

Gördüğümüz gibi 2000cc ve üzeri bir araç alırken üretici firmanın aldığı para devletin aldığından daha az. Yani firma %20 kar etse bile devlet araç başına üretenden 6 kat fazla para kazanıyor.

• Özürlüler için sadece 1.6 ya kadar olan araçlar için ötv muafiyeti var diye biliyorum...

Eğer araç özel tertibatlı ise (asansörlü minibüs vs.) o zaman 2500 cc ye kadar olması geekir.

http://www.alomaliye.com/levent_gencyurek_engelli_tasit_alimi.htm
  • Teşekkür ederim.

sözde özürlülere yardımcı olunuyor. Tamam %37 cok büyük bi rakam ama madem yaptınız kdv fln da almayın. Ayrıca görseniz o raporu almak için ne zorluklar çekiliyor. Ben hala hangi hastaneden ne şekilde alacağımı tam çözemedim. Birisine gidiyorum bilmemkaç bölüm tek tek gezilecek diyorlar. Diğeri başka birşey söylüyor. %90 lık bir hastayı tek tek nasıl gezdireceğimizi, kaç saatte gezdireceğimizi düşünen yok.

Ankarada hangi hastaneden nasıl rahatca raporu alabileceğimi bilen varsa yardımcı olabilirmi?
  • Özürlülere KDV muafiyeti zaten uzun zamandır dile getiriliyor ama henüz somut bir adım atılmış değil. Yıllarca KDV'den kurtulmayı beklerken artık ÖTV de var.

Aracı üretenden veya ithal edenden de satın alandan da gelir vergisi zaten alınıyor. Yani vatandaş çalışıp kazandığı paranın vergisini veriyor ama hala kalan parayı net olarak cebine koyamıyor. Gerçek fiyatı 30 bin TL. olan bir araç alablmek için 60 bin TL kazanmanız gerekiyor çünkü brüt 60 bin TL kazancınızın yarısı gelir vergisi+KDV+ÖTV olarak uçuyor. Vergiye lafımız yok ama resmen su kaçırınca insanın siniri bozuluyor.

Hangi hastane sorunuza yanıt vermek zor çünkü sakatlığın içeriği de önemli. Mümkünse ilgili branşta uzmanlaşmış bir hastane olursa (mesela "Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi") sanırım işler daha hızlı yürüyebilir. Bir de eskiden Yüksek İhtisas Hastanesi çok kalabalık olmazdı gibi hatırlıyorum.

Bu arada özürlüler MTV'den de muaftır ki o da az para değil.

• %90 özürlüde olsa tam teşekküllü bir devlet hastahanesinden,sağlık raporu almak gerekir,bunun içinde hastanın heyete girmesi gerekir,heyete girmeden önce bildiğim kadarıyla 7-8 tane poliklinik gezmesi gerekir,nöroloji-k.b.b-fizik tedavi-psikiyatri-göz-dahiliye v.s.tek tek islem yaptıktan sonra heyet günü alınır ve heyet raporu sonucu alınır.yani sonuc olarak hastanın yüzdelik oranını hastahane belirler.alınan orana göre arac alımı yapılabilir...
  • Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Sanırım bu raporu almak için hastamızla beraber bizi baya bir poliklinik gezdirecekler. Keske uygun bir yolu olsa da onu izlesek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ülkemizde oto süper lükse girdiği için ötv si fazla
    ya binmeyeceksin,, yada devlete sakal atacaksın
    tabi bizim ülkemizde sakal parası biraz fazla
  • quote:

Orjinalden alıntı: jagler_78

ülkemizde oto süper lükse girdiği için ötv si fazla

sakal atmak biraz ağır olmuş..

ÇORBA PARASI desek daha hafif ve anlamlı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

quote:

Orjinalden alıntı: jagler_78

ülkemizde oto süper lükse girdiği için ötv si fazla

sakal atmak biraz ağır olmuş..

ÇORBA PARASI desek daha hafif ve anlamlı olur

ÇORBA PARASI DEDİĞİN PARA İLE BİLE,, ÇORBA FABRİKASI AÇILIR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.