Şimdi Ara

Araçta ani akü bitmesi ve tekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2014 model i20 1.2 d-cvvt manuel aracım var. Bugün yaklaşık yarım saatlik bir yolun ardından markete gitmek için 15 dakikalığına durakladım ve ardından arabayı çalıştırmayı denediğimde marş almadı kontak bile açılmadı. Akünün bittiğini düşündüm ve aracı vurdurdum. Ancak aracı vurdurduktan sonra araçta aniden tekleme sorunu çıktı, tuhaf bir şekilde sanki gaz yemiyormuş gibi silkeleyerek ilerlemeye başladı. Araç hala 67 binde ve bugüne kadar ne motor ne elektriksel anlamda sorun çıkarmamıştı. Akünün bir anda bitmesi de ilginç geldi. Farlar açıkken aracı durdurduğumda çalışır vaziyette olmasına rağmen farlar kısılıp açılıyor gibiydi. Sebebi ne olabilir bilen yardımcı olabilir mi?

• Aküyü ölçtürün önce. Şarj olmamıştır belki yeterince. Şarj ettirin gerekirse. Sonra diğer durumlara bakılır. Şarj dinamosu, kaçak filan gibi
  • Şarj dinamosu arızası gibi duruyor.

• Yeni nesil araçlar, vurdurma ile çalıştırılmaz, çalıştırırsanız araç zarar görür.

• Hocam araç vurdurma mı kaldı ya. Triger sente atlamış olabilir bi kontrol ettirmemizde fayda var.

Akü sorununa gelirsek alternatör sarj etmiyor olabilir veya akünün bi kutbu vs bozulmuş olabilir.
  • Şarj dinamosuna baktırın. Benimde akü arıza ışığı yandı geçen hafta. Elektrikciye gittim aküye vs baktı şarj dinamosu aküyü beslemiyor denildi sorunu halettik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.