Şimdi Ara

ARALIK'TA ASKERİM, GÖZLER BOZUK AMA LENS KULLANIYORUM, NE YAPMALIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tertipler selam, Allah izin verirse bende aralıkta sınava girip vatan borcunu yerine getirecem ancak benim gözler 2.5 derece miyop ama 6 yıldır lens kullanıyorum, çok az, sadece yatmadan önce 1-2 saat gözlül kullanıyorum o da 2-3 günde bir. Gözlükle hiç birşey yapamıyorum, gözler alıştığı için. Aynı numara gözlük bile alsam lenste olduğu gibi net göremiyorum. Şimdi ben ne yapmalıyım? sınava nasıl gitmeliyim? Askerde lens kullanmak çok mu zor olur? Kafam baya karışık...

• bende lens kullanıyordum ama genelde spordan vs şeylerden ağır işlerden sıvışmak için gözlük kullanıcam
  • Gözlerin görüyorsa sorun olmaz. İşten kaçmak için gözlerinin kör gibi olması lazım yok öyle gözlük takıyorum işten sıvışmak
  • bende lens kullaniyorum sinavada lensle gidicem ..askerdede lens kullanicam
  • ben haftasonu izinleri icin yanıma lens alıp genelde gozluk kullanıcam zaten orda estetigin pek de onemi kalmıycak.. hijyen ve pratiklik (sabah 6 da kalk vs) onemli olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

bende lens kullanıyordum ama genelde spordan vs şeylerden ağır işlerden sıvışmak için gözlük kullanıcam

Gözlük kullanmanız spor ve diğer işlerden kurtulmanızı kesinlikle sağlamaz. Pentatlon parkurundan bile geçirtirler gözlükle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liberty Citizen

ben haftasonu izinleri icin yanıma lens alıp genelde gozluk kullanıcam zaten orda estetigin pek de onemi kalmıycak.. hijyen ve pratiklik (sabah 6 da kalk vs) onemli olucak

kardeş benimkinin estetikle hiçbir ilgisi yok, ben artık öyle bir hale geldim ki gözlükle araba bile süremiyorum, yolda bile zor yürüyorum, ilgilenen arkadaşlara duyurulur, ben yıllardır Zeiss kullanıyorum ama öğrendiğime göre Ciba Airoptix markalı uzun süreli lensler çok rahatmış, lens kullanan tertiplerin dikkatine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitemre -- 11 Kasım 2009; 10:10:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gözlüğe alışman lazım her sabah lens zor askerde.

Ben sadece atışta kullanıyordum
  • aslinda cok da zor deil gozde 1 ay kalabilen lensler var......lense alisan birisi icin gozluk insani aptallastiriyor, sanki diger duygu organlarin bile zayifliyor gozluk takinca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

aslinda cok da zor deil gozde 1 ay kalabilen lensler var......lense alisan birisi icin gozluk insani aptallastiriyor, sanki diger duygu organlarin bile zayifliyor gozluk takinca...

buna ben de katılıyorum.. basın agrıyor derinlik farklarından ve bir an once uyumak istiyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liberty Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

aslinda cok da zor deil gozde 1 ay kalabilen lensler var......lense alisan birisi icin gozluk insani aptallastiriyor, sanki diger duygu organlarin bile zayifliyor gozluk takinca...

buna ben de katılıyorum.. basın agrıyor derinlik farklarından ve bir an once uyumak istiyosun

aha anlasıldı neden mac karsısında uyudugum :P gercı fb maclarını ızlıyorum uyutuyor takım :D ama gozlukte takıyorum. normalde kullanmıyorum gozluk
  • Kardeşim benimde güzüm 2.50 numara miyop. Ben de 5 senedir lens kullanıyorum. Gözlüğe hiç alışık değilim..Normaldede akşamları kullanıyorum evde. Fakat göz sağlığı çok önemlidir. Askeriyede ne kadar hijyen olabilir ki?

Ben 331. Dönem Yedek subay/Kısa dönem adayıyım. Bende gözlük kullanmayı düşünüyorum. Astek olursam hele hele mesleki Astek olursam lens kullanmaya devam ederim. Yani anlayacağın lojmanda,misafirhanede, ordu evi gibi yerlerde astek olarak kalabilirsem lense devam.

Ama %80-90 kısa dönem gelecek. Oyle bir durum olursa gözlük kullanmaya devam...Gözlerimin iltihaplanmasını göze alamam..

Saygılar dostum..
  • Benim gözlerde miyop daimi gözlük kullanıyorum. Göz numaram astigmat ile beraber 3,25. Askerde sıkıntı yaşarmıyım?
  • Lens kullanın bişey olmaz ;) 4.25 lens kullandım. Komonda olmayacaksınız merak etmeyin :) sadece temizliğine dikkat edin. Acemilik biraz dikkat sonra normal iş verilecek zaten ;) Aralıkta toz toprakta olmaz zaten, olsa olsa çamur olur. Gözünüzü de çamura sokmayın yeter :)
  • Askerlik yapamaz raporu almamışsanız eğer, şişe dibi de taksanız her deliği yamarsınız.

Lens kullananlar mutlaka gözlüklerini yanlarına alsınlar, ama lensinizi de ihmal etmeyin, hafta sonları lazım olur

Korkmayın askerlik de biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_P -- 4 Aralık 2009; 0:34:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.