Şimdi Ara

Aras Kargo Çalışanının beni Tehdit etmesi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aras Kargo Konya'daki Meram şubesindeki çalışan a** ö** adındaki şahıs bana "seni buraya gömerim" dedi. Olay tam olarak böyle;
    ben 4 gündür Aras Kargo Meram şubesini ulaşmaya çalışıyorum telefona bakmıyorlar, haliyle bende artık 14.03.2020 tarihinde şubeye gittim ve şubeye girdiğimde direkt A** Ö** adındaki şahısa "kargomu alabilir miyim" diye sordum. A** Ö** ise bana "adınızı verin" dedi. Ardından kimliğimi uzattım, ve şunu sordum "acaba neden telefonlara bakamıyorsunuz" diye sordum. Hemen tavır değiştirdi ve dedi ki "biz bakıyoruz, kargoyu sana vermiyorum büyük birin gelsin" dedi, bende telefondan arama kayıtlarını gösterdim. Sonrada bende dedim ki "ben 18 yaşını doldurmuş biriyim zaten kimliğimde görebilirsin, ben buraya kavga etmeye gelmedim" dedim, ve bana dedi ki "zaten haddine değil". Bende hiçbir şey söylemeden teyzemi çağırdım, şubeye girdiğimde teyzemde arkadan geliyordu bende "buyur çağırdım" dedim, "bir daha da erkek gibi konuş benimle" dedim, A** Ö** ise "seni buraya gömerim görürsün" dedi, ben ise polisi çağırdım çünkü haliyle bir tehdit, hem de basit bir kargo yüzünden. Korktuğumdan değil iyi bir ders alsın. Polisler geldi hemen eli ayağı titredi haliyle, ben polislerden kamera kayıtlarını almalarını rica ettim çünkü seste kaydediyor muhtemelen, ama gelen polisler alamayız dediler sadece mahkeme olursa alabiliriz dediler. Ben telefonumla hem video kaydı hem de ses kaydı aldım. A** Ö** kaydettiğimi anlayınca şok oldu zaten. Karakola gidip ifade verdik zaten kendisi binbir türlü yalan uydurdu iyi masal yazabilir kendisi aslında. Polislere diyor ki "ya kusura bakmayın her gün şikayetlerle uğraşıyorum sinirim bozuk". Tamamda insanlar boşuna şikayet etmiyor işini düzgün yapsa kimse şikayet etmez.

• Helal olsun hocam. Bende sabahın köründe otobüse binmiştim ve şoföre otobüsün belirttiğim yere gidip girmediğini sormuştum, gayet güzel bir üslupla. Sanki adamın anasına sövmüşüm gibi bana bağırmaya çağırmaya başladı. Sana ne yapacağımı yolda görürsün diye tehdit edince de bende film kotu. Direkt otobüsün ekranında yazan şöfor sicil no yu ve otobüs numarasının fotoğrafını çektim. Hadi git 153 ü ara diye aklınca tii ye aldı muhtemelen 153 den giden şikayetlerden sonuç alınamıyor bu da onu bildiği için rahat davranıyor.
    Ben ne 153 ü arayacağım hukuk okuyorum hakkında CİMER e şikayet dilekçesi yazacağım dedim. 10 dakikadır aslan kesilen, etmediği hakaret kalmayan adam sus pus oldu sadece 30 saniye önce git ara 153 ü diyen adam kedi oldu çekti otobüsü sağa amirini aradı. Napıcam ben psikolojim bozuldu otobüsü süremem diye sızlanmaya başladı. Amirise tersledi belli ki ama amirim falan diyordu

Bu adamın arkadaşı varmış birde otobüste, hep muhabbet ettikleri tipler olur ya. Geldi yanıma yalvarıyor kardeşim şikayet etme, maasından para kesecekler ne olur yapma diye en az 30dk dil döktü. Fakat sonradan ettim tabii ki.

Bilmeyenler için 153 İETT için şikayet hattı. O kadar insanın içinden bana bir kadın destek çıkmış sesini yükseltmişti. Hiç unutmam allah razı olsun.
    Hukuk okumuyorum. Arada biri cıksa 2 soru sorsa sıçardım. Sonuçta ise şoför hakkında bilmem ne maddesinden soruşturma başlatıldığı yazıyordu.
    Kargo firmaları insanları üç kuruşa gereğinden fazla çalıştırıp psikolojilerini bozuyor buna bizzat şahidim. Kargo çalışanlarının iş yükleri cidden fazla. Benim de telefonumu saatlerce açmayan kuryeyi şubeye ziyarete gittim. Abi gel yarim saat araçla kargo dağıtmaya beraber çıkalım neler çektiğimi gör dedi. Bindik sokak sokak geziyoruz bu arada kuryenin telefonu hiç susmuyor habire çalıyor. Kurye bazen asansörü olmayan apartmanın 5.katina bir zarf bırakmak için çıkıyor bazen birilerinin zilini çalıyor çıkmalarını bekliyor bazen ağır bir kargoyu sırtlayip merdiven çıkıyor o arada siz de olsanız telefonla uğraşmazsiniz. Beş kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptıran kargo firmasına değil de o psikolojisi bozuk ekmek parasına çalışan adamcağıza kızamıyorum ben daha.
  • Helal olsun hocam. Bende sabahın köründe otobüse binmiştim ve şoföre otobüsün belirttiğim yere gidip girmediğini sormuştum, gayet güzel bir üslupla. Sanki adamın anasına sövmüşüm gibi bana bağırmaya çağırmaya başladı. Sana ne yapacağımı yolda görürsün diye tehdit edince de bende film kotu. Direkt otobüsün ekranında yazan şöfor sicil no yu ve otobüs numarasının fotoğrafını çektim. Hadi git 153 ü ara diye aklınca tii ye aldı muhtemelen 153 den giden şikayetlerden sonuç alınamıyor bu da onu bildiği için rahat davranıyor.
    Ben ne 153 ü arayacağım hukuk okuyorum hakkında CİMER e şikayet dilekçesi yazacağım dedim. 10 dakikadır aslan kesilen, etmediği hakaret kalmayan adam sus pus oldu sadece 30 saniye önce git ara 153 ü diyen adam kedi oldu çekti otobüsü sağa amirini aradı. Napıcam ben psikolojim bozuldu otobüsü süremem diye sızlanmaya başladı. Amirise tersledi belli ki ama amirim falan diyordu

Bu adamın arkadaşı varmış birde otobüste, hep muhabbet ettikleri tipler olur ya. Geldi yanıma yalvarıyor kardeşim şikayet etme, maasından para kesecekler ne olur yapma diye en az 30dk dil döktü. Fakat sonradan ettim tabii ki.

Bilmeyenler için 153 İETT için şikayet hattı. O kadar insanın içinden bana bir kadın destek çıkmış sesini yükseltmişti. Hiç unutmam allah razı olsun.
    Hukuk okumuyorum. Arada biri cıksa 2 soru sorsa sıçardım. Sonuçta ise şoför hakkında bilmem ne maddesinden soruşturma başlatıldığı yazıyordu.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Iyi yapmışsın. Bende heryerde reklam edeceğim. Aras Kargoya şikayet etmiştim bakalım sonuç ne olacak.
  • Kargo firmaları insanları üç kuruşa gereğinden fazla çalıştırıp psikolojilerini bozuyor buna bizzat şahidim. Kargo çalışanlarının iş yükleri cidden fazla. Benim de telefonumu saatlerce açmayan kuryeyi şubeye ziyarete gittim. Abi gel yarim saat araçla kargo dağıtmaya beraber çıkalım neler çektiğimi gör dedi. Bindik sokak sokak geziyoruz bu arada kuryenin telefonu hiç susmuyor habire çalıyor. Kurye bazen asansörü olmayan apartmanın 5.katina bir zarf bırakmak için çıkıyor bazen birilerinin zilini çalıyor çıkmalarını bekliyor bazen ağır bir kargoyu sırtlayip merdiven çıkıyor o arada siz de olsanız telefonla uğraşmazsiniz. Beş kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptıran kargo firmasına değil de o psikolojisi bozuk ekmek parasına çalışan adamcağıza kızamıyorum ben daha.
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Bilmem öyledir belki ama sonuçta belirli kişiler çıkar dağıtıma. Bazıları şubede görevli sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Kargo firmaları insanları üç kuruşa gereğinden fazla çalıştırıp psikolojilerini bozuyor buna bizzat şahidim. Kargo çalışanlarının iş yükleri cidden fazla. Benim de telefonumu saatlerce açmayan kuryeyi şubeye ziyarete gittim. Abi gel yarim saat araçla kargo dağıtmaya beraber çıkalım neler çektiğimi gör dedi. Bindik sokak sokak geziyoruz bu arada kuryenin telefonu hiç susmuyor habire çalıyor. Kurye bazen asansörü olmayan apartmanın 5.katina bir zarf bırakmak için çıkıyor bazen birilerinin zilini çalıyor çıkmalarını bekliyor bazen ağır bir kargoyu sırtlayip merdiven çıkıyor o arada siz de olsanız telefonla uğraşmazsiniz. Beş kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptıran kargo firmasına değil de o psikolojisi bozuk ekmek parasına çalışan adamcağıza kızamıyorum ben daha.
    bende kargoda çalıştım. iş yükü inanılmaz fazla ama müşteriye nasıl davranılması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor. mahalle berberi bile saygılı davranıyor. ordan ekmek yiyor sonuçta. hele kurumsal bir firmada bunu yapamaz. insanlarla muhattap olduğun işlerde sabırlı insanların çalışması gerek yoksa 1 hafta dayanamaz işten atılır.

ben olsam insan kaynaklarını arardım. oraya şikayet ederdim. işe alan onlar, işten atacak yine onlar. sağlam bi uyarı alırdı.

• Bir daha da erkek gibi konuş benimle cümlesi hakaret niteliği taşır.
    Ama hakaret suçu konuşmaların izinsiz olarak dinlenmesi veya kayda alınması suçunun yanında çerez gibi kalır.
    Geçmiş olsun....
  • ferther kullanıcısına yanıt
    Zaten polislere de anlattım herşeyi kayda alınması neden suç olsunki?.Onlarada söyledim kayıt aldığımı. Eğer mahkemeye taşınsaydı delil olarak ne olacaktı bende peki?.
  • telefondan kayıt alarak çok iyi yapmışsın , inşallah en agır cezayı alır bu aras kargonun tüm çalışanları böyle yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferther

Bir daha da erkek gibi konuş benimle cümlesi hakaret niteliği taşır.
    Ama hakaret suçu konuşmaların izinsiz olarak dinlenmesi veya kayda alınması suçunun yanında çerez gibi kalır.
    Geçmiş olsun....
    Kısmen haklısın ama Yargıtay diyor ki eğer o an başka bir şekilde ispatlama şansınız yoksa ve haklı bir durumunuz varsa izinsiz aldığınız ses veya görüntü kayıtları geçerli kabul edilebilir. Durumdan duruma değişiyor. Şubede kamera varsa arkadaşın aldığı görüntüler delil olmaz. Güvenlik kameraları sadece görüntü alıyor ve ses kayıt özellikleri yoksa arkadaşın telefondan aldığı ses kaydı delil olabilir.

• Okurken sinirlendim. Peşini bırakmayın. Çeksin cezasını namussuz. Mümkünse düzenli aralıklarla da konuyu güncelleyin. Takipteyim.
  • bu kargolara bir çözüm bulunması lazım adını söyleyip kargoyu alma devrinin gitmesi lazım bi nazik olmayı öğrenmeleri lazım ooo neler neler
  • telefonla kayıt alarak çok akıllıca bir davranış tebrik ederim umarım adalet yerini bulur
  • hepsi bir birinden beter bu kargoların kardeşim en agır ceza alanaa kadar peşini bırakma belki diğerleri de bir ders çıkarır
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Geçen yaz bende bir otobüs şoförüyle tartıştım. Kapı numarasını çekip 153 e şikayet edeceğimi söyleyince dalga geçmişti. Ben yine şansımı deneyip şikayet ettim ama sadece uyarı cezası almış içime sinmedi birde cimere şikayet ettim. Şimdi senin mesajını görünce merak ettim noldu sonuç diye 200 tam basımlık ceza, tekrardan trafik psikolojisi eğitimine gitmiş ve gerekli uyarılar tekrar yapıldı diyor. İçim bir nebze rahatladı şimdi 😀
  • Tahrik var.
    "#Benimle erkek gibi konuş."
    Bence ikinizde haksızsınız ancak yüzdelik oran olarak kargocu daha fazla...
    Örn: Kargocu: %60 Müşteri: %40
  • erkek gibi konuş nasıl oluyor ya bu nasıl gereksiz bir cümle kurmaktır . Memlekette herkes mafya olmuş baksanıza
  • adam gibi konuş demek istemiş abartmayın.

Toplumca biraz birbirimize toleranslı olmaya çalışmamız lazım çünkü ülke bok gibi bir durumda ve işler hiç iyiye gitmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.