|
Bildirim
|
Helal olsun hocam. Bende sabahın köründe otobüse binmiştim ve şoföre otobüsün belirttiğim yere gidip girmediğini sormuştum, gayet güzel bir üslupla. Sanki adamın anasına sövmüşüm gibi bana bağırmaya çağırmaya başladı. Sana ne yapacağımı yolda görürsün diye tehdit edince de bende film kotu. Direkt otobüsün ekranında yazan şöfor sicil no yu ve otobüs numarasının fotoğrafını çektim. Hadi git 153 ü ara diye aklınca tii ye aldı muhtemelen 153 den giden şikayetlerden sonuç alınamıyor bu da onu bildiği için rahat davranıyor.
Ben ne 153 ü arayacağım hukuk okuyorum hakkında CİMER e şikayet dilekçesi yazacağım dedim. 10 dakikadır aslan kesilen, etmediği hakaret kalmayan adam sus pus oldu sadece 30 saniye önce git ara 153 ü diyen adam kedi oldu çekti otobüsü sağa amirini aradı. Napıcam ben psikolojim bozuldu otobüsü süremem diye sızlanmaya başladı. Amirise tersledi belli ki ama amirim falan diyordu Bu adamın arkadaşı varmış birde otobüste, hep muhabbet ettikleri tipler olur ya. Geldi yanıma yalvarıyor kardeşim şikayet etme, maasından para kesecekler ne olur yapma diye en az 30dk dil döktü. Fakat sonradan ettim tabii ki. Bilmeyenler için 153 İETT için şikayet hattı. O kadar insanın içinden bana bir kadın destek çıkmış sesini yükseltmişti. Hiç unutmam allah razı olsun. Hukuk okumuyorum. Arada biri cıksa 2 soru sorsa sıçardım. Sonuçta ise şoför hakkında bilmem ne maddesinden soruşturma başlatıldığı yazıyordu. |
Kargo firmaları insanları üç kuruşa gereğinden fazla çalıştırıp psikolojilerini bozuyor buna bizzat şahidim. Kargo çalışanlarının iş yükleri cidden fazla. Benim de telefonumu saatlerce açmayan kuryeyi şubeye ziyarete gittim. Abi gel yarim saat araçla kargo dağıtmaya beraber çıkalım neler çektiğimi gör dedi. Bindik sokak sokak geziyoruz bu arada kuryenin telefonu hiç susmuyor habire çalıyor. Kurye bazen asansörü olmayan apartmanın 5.katina bir zarf bırakmak için çıkıyor bazen birilerinin zilini çalıyor çıkmalarını bekliyor bazen ağır bir kargoyu sırtlayip merdiven çıkıyor o arada siz de olsanız telefonla uğraşmazsiniz. Beş kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptıran kargo firmasına değil de o psikolojisi bozuk ekmek parasına çalışan adamcağıza kızamıyorum ben daha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|