Şimdi Ara

Araştırma: İnsanlar ölüm sırasında hayatlarının özetini görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araştırma: İnsanlar ölüm sırasında hayatlarının özetini görüyor

Ölmek üzereyken hayata döndürülen insanlardan "Sanki hayatım gözlerimin önünden geçti." ifadesini muhtemelen duymuşsunuzdur. Hayatı gözden geçirme deneyimleri başlığı altında 2017'de yapılan bir araştırma, insanların bu tarz deneyimlerine ev sahipliği yapmıştı. 2022 yılında yayınlanan bir araştırmada ise araştırmacılar, öldüğümüzde hayatımızın gözlerimizin önünden geçebileceğine dair ikna edici kanıtlara ulaştılar.

Ayrıca Bkz.Türk bilim insanları üç boyutlu biyo-yazıcı ile yapay damar üretti 

İnsan beyni düşük elektrik akımları üretir. Bu elektrik akımları ise elektroensefalografi (EEG) ile kaydedilebilir. 87 yaşındaki bir epilepsi hastası kalp krizi geçirerek vefat etti. Hastanın epilepsi hastalığının takibi için beynindeki elektrik akımları EEG ile kaydediliyordu. EEG sayesinde araştırmacılar, hastanın ölmeden önceki ve öldükten sonraki beyin dalgalarını incelediler. Bu olay ise bilim insanlarının ilk kez ölen bir kişinin beyin aktivitesini kaydetmelerini sağladı.

İşte ölüm sırasında beyinde gerçekleşenler

Araştırma: İnsanlar ölüm sırasında hayatlarının özetini görüyor

Nörobilimciler, adamın ölüm sırasındaki 900 saniyelik beyin aktivitesini incelediler. Böylece hastanın ölümünden 30 saniye öncesinde ve sonrasında, beyindeki gama, delta, teta, beta, alfa dalgalarında artış yaşandığını gözlemlediler. Gama dalgalarının artışı ise genellikle rüya gördüğümüzde, anıları hatırladığımızda veya meditasyon yaptığımız zamanlarda meydana gelir. Bu beyin dalgalarındaki değişiklikten ötürü araştırmacılar, insanların ölümden hemen önce önemli anılarını hatırlayarak ölmüş olabilecekleri sonucuna vardılar.

• Bir teoriye göre, insanda diger canlılar gibi sürekli yaşama tutunma olgusuna sahip. Ölmeye yakın durumda beyin, son bir kez tüm anıları tarayarak bir çıkış yolu bulmaya çalıştığı için böyleymiş. Bir çözüm için tüm bilgileri yeniden gözden geçirmek gibi. Tabi bu bir teori sadece.

O yüzden ölümden dönenlerin, tüm hayatım bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden demelerinin sebebi buymuş.

Not: Uykuluyum, cümlede anlatım bozukluğu ve olabilir.
    Evet bu doğru. Beynin hayatta tutabilmek için yaptığı son işlemdir. O yüzden de kişi bir anda saniyeler içinde bütün hayatını adeta bir film gibi izler. Çarpışma dizisinde Cansız karakteri bununla ilgili bir söz söylemişti. Maalesef bulamadım.

Son olarak Kur-an-ı Kerim’den ayetlerle yorumumu bitireyim:

Hayır, can ne zaman ki köprücük kemiklerine dayanır,
    “Tedavi edebilecek kimdir?” denilir,
    Can çekişen bunun o ayrılık anı olduğunu anlar,
    Bacakların birbirine dolandığı zaman,
    İşte o gün sevk, ancak Rabbinedir.

- Kıyame 26, 27, 28, 29, 30.
  • Zaman mefhumunun değişmesi.

• registry kontrol gibi ,

• Bilinçte sonsuza kadar devam eden bir deneyim olma ihtimalini düşünüyorum. Sonsuz bir rüya gibi.

• Ya da o esna da beyne kaydesilmis bilgiler baska bir tarafa aktariliyor olabilir belki de ölen kisimin hayatinin tüm yasanmisliklarini yaninda götürdügü son islemdir.

• Bir teoriye göre, insanda diger canlılar gibi sürekli yaşama tutunma olgusuna sahip. Ölmeye yakın durumda beyin, son bir kez tüm anıları tarayarak bir çıkış yolu bulmaya çalıştığı için böyleymiş. Bir çözüm için tüm bilgileri yeniden gözden geçirmek gibi. Tabi bu bir teori sadece.

O yüzden ölümden dönenlerin, tüm hayatım bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden demelerinin sebebi buymuş.

Not: Uykuluyum, cümlede anlatım bozukluğu ve olabilir.

• Ölünce bütün vucudunun öldüğünü ama beynin hala çalışarak sana bunu hissetirdiğini okumuştum bir yer de ölüyorsun etrafındakiler ağlıyor bunu biliyorsun hissesiyorsun ama birşey yapamıyorsun o yüzden ben öldükten 2 gün sonra gömsünler beni toprağın altına girmeyi bilmek bile kötü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

Kişi ölünce hemen anında toprağa gömmüyorlar ki, bu ne endişe? Morga götürülene kadar çok zaman geçiyor ve beyin hücreleri ölmüş oluyor. Yıkamaydı, cenazeydi aradan geçen sürede vücutta bir tane canlı hücre kalmıyor zaar.

Edit: vücudun bazı yerlerindeki parazitleri kastetmiyorum vücudun kendisini kastediyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Şubat 2022; 3:3:53 >
  • Özet değil o film şeridi işte o beyinden geçen,previyusly on my life...

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Olsun ben zeki adamım benim beyin ölümü uzun olur işi garantiye alalım  

"Benim beyin ölümümle dağdaki çobanın beyin ölümü bir mi?" diyorsun, anladım.  

Yok o bilinç olayı filan çok kısa, ölüm dediğin şey sandığından da çok kısa. Bu konuda korkmanı gerektirecek bir şey yok müdür.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Korktuğum aslın da pamuğu tıkarken beynin bunu hissettirmesi  

Valla hocam içini rahatlatacaksa tekrardan düzgün kaynaklardan araştırabilirsin ama dediğim gibi yok öyle bir şey. Önce bilinç gidiyor sonra zaten beynine oksijen gitmediği için beyin hücrelerin ölmeye başlıyor. Hatta beyindeki bu hasar için şey derler ilk 5 dk'da nefes aldın aldın sonra beyin hücreleri geri döndürülemez şekilde ölmeye başlıyor filan falan. Sen 2 gün diyorsun ama burada dakikalar söz konusu. Yine de bir araştır derim. Bilinç yoksa zaten sana neler neler yaparlar haberin olmaz. Bırak hissiyatı. Araştırma: İnsanlar ölüm sırasında hayatlarının özetini görüyor 

Şimdi tekrardan ilk mesajını okudum da senin bahsettiğin şey muhtemelen ani ölümlerle ilgili. Ben de öyle şeyler duymuştum okumadım. Mesela sağ salim birinin kafayı giyotinle uçuruyorsun kafa halen yaşıyor. Neticede beyin ve beyne bağlı organlar hücreler hatta vücudundaki hücreler yaşıyor. Ama işte vücutta kanın akışı, oksijen aktarımı, besin aktarımı olmayacağından kafa ve gövdedeki hücreler kısa sürede ölecektir böyle bir ölümde. Benim tahminim kafa beyne bağlı olduğundan üstündeki tüm acıları vs hisseder ama kalam vücut beyinden bağımsız olduğu için diğer vücudu hissedemez, yani hissiyatın boyun ile sınırlı kalır. Neticede hissetmek de sinirsel bir şey ve bu da bilincimize ve dolayısıyla beynimize bağlı. Araştırmak lazım tabi. Araştırma: İnsanlar ölüm sırasında hayatlarının özetini görüyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Şubat 2022; 3:3:13 >

• ErTuFx kullanıcısına yanıt
    Uvv işte bu iyiydi. Maalesef ölünce bilincin ve benliğin yok olması da olasılıklardan biri. Dilerim ölüm bir son değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 25 Şubat 2022; 03:04:47 >
  • Dilerim ölüm bir son değildir.

• Anıl Burak Karadede ye ne oldu 🤣🤣

• Umit_22 kullanıcısına yanıt
    Evet bu doğru. Beynin hayatta tutabilmek için yaptığı son işlemdir. O yüzden de kişi bir anda saniyeler içinde bütün hayatını adeta bir film gibi izler. Çarpışma dizisinde Cansız karakteri bununla ilgili bir söz söylemişti. Maalesef bulamadım.

Son olarak Kur-an-ı Kerim’den ayetlerle yorumumu bitireyim:

Hayır, can ne zaman ki köprücük kemiklerine dayanır,
    “Tedavi edebilecek kimdir?” denilir,
    Can çekişen bunun o ayrılık anı olduğunu anlar,
    Bacakların birbirine dolandığı zaman,
    İşte o gün sevk, ancak Rabbinedir.

- Kıyame 26, 27, 28, 29, 30.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 25 Şubat 2022; 4:16:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osiris34 kullanıcısına yanıt
    Buralardayım 🤟🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antoffensive -- 25 Şubat 2022; 8:49:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • format C [ y / n ] !?

• alın size yeni teori !

insan bir ömür psikolojik tranvasını nasıl atlatır sizce !?

baştan son izlediğiniz bir filmi !

sondan başa alarak

dünya yaşamının bir film gibi izletilerek

birde bunu geri alıp

bak bunları yaşadın ama film i geri alıp

şu an ilk anın öncesindesin denilirse

bu yaşanılan hayatın tranvatik izlerinden insan anca böyle sıyrılır.

yoksa yaşam dediğin eziyet üzerine eziyet misaliymiş gibi gelir insana

dünyada yaşarken çok çektik be deyip

herkes kendi kafasındaki kendi cennetinde

kanatçı haydarda mangal başı müslüm bobanın dinlendiği

bir cennet modeli oluşturur da !

ben yandım sen yanma şarkısını son suza kadar dinleye durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 25 Şubat 2022; 10:15:39 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.