Şimdi Ara

Arcam Rdac tan upgrade.. DAC Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık hem bugünler hem de ilerisi için daha üst sınıf, daha analog, kadife, yormayan ve aynı zamanda mümkün olduğunca detaylı, ritmik, sahnesi de genişçe olan bir sistem için ilk adım olarak, Arcam Rdac yerine daha iyi bir DAC alarak başlamak istiyorum. Sizce yukarıdaki kıstaslar doğrultusunda hangi Dacı sisteme dahil etmeliyim. Benim şu ana kadar düşündüklerim, M2tech Young DAC, Hegel HD11 ve Audiolab M-DAC. Bunlardan hangisi ya da başka hangi DAC olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada sistem bileşenlerim:

Ampli: Naim Nait 5i v2
    Hoparlör: Boston Acoustics A360
    DAC: Arcam Rdac
    Kaynak: PC
    Hop. KAblosu: Chord Carnival Silver Screen
    İnterconnect: Chord Cobra Plus
    USB KAblo: Wireworld un giriş seviyesi kablosu

Not: Bütçe maksimum 2500-2800 TL civarıdır.

Saygılarımla...

• Hegel HD11 iyi bir seçenek gibi duruyor.Ben size Benchmark DAC 1 USB yide öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurkan09

Hegel HD11 iyi bir seçenek gibi duruyor.Ben size Benchmark DAC 1 USB yide öneririm.
    rega dac olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozeada

rega dac olabilir

Alıntıları Göster
    arkadaşların söylediği gibi hegel hd 11(1000 pound civarı) hakkında övgüler var, keza benchmark dac1 de çok beğenilen bir dac.

nispeten daha uygun fiyatlı rega dac(700 pound civarı) da kesinlikle dinlenmeli. dinlemeden almak olmaz:) rega ve hegel için istinye'ye timpani ziyaretinde bulunun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spitzer -- 19 Mayıs 2012; 18:52:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

arkadaşların söylediği gibi hegel hd 11(1000 pound civarı) hakkında övgüler var, keza benchmark dac1 de çok beğenilen bir dac.

nispeten daha uygun fiyatlı rega dac(700 pound civarı) da kesinlikle dinlenmeli. dinlemeden almak olmaz:) rega ve hegel için istinye'ye timpani ziyaretinde bulunun derim.

Alıntıları Göster
    M2TECH Young bence ...
    Detaylı ancak yormayan bir sesi var. Daha advanced bir teknik altyapıya sahip ayrıca Akü upgrade 'i opsiyonu varki onu yaptığında 4.000 Euro üzeri DAC'larla bile savaşır. Dinlemek lazım.

Aynı mekanda NAIM DAC ile karşılaştırma şansı da olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

M2TECH Young bence ...
    Detaylı ancak yormayan bir sesi var. Daha advanced bir teknik altyapıya sahip ayrıca Akü upgrade 'i opsiyonu varki onu yaptığında 4.000 Euro üzeri DAC'larla bile savaşır. Dinlemek lazım.

Aynı mekanda NAIM DAC ile karşılaştırma şansı da olur.

Alıntıları Göster
    Sayın nurkan09, mozeada, spitzer ve HI-DEF-MAN,

İlgi ve cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

Bugün Hegel HD11 i Hegel H70 ampli ve ProAc D18 ile hem Rega CD player hem de netbook üzerinden biraz dinledim. İlk izlenimlerim olumlu. Daha sonra benim DACı alıp, karşılaştırmalı dinleyeceğim. Bugün ani bir karar üzere gittiğimden karşılaştırma işi sonraya kaldı.

Sayın HI-DEF-MAN neden M2TECH Young (biraz daha detaylandırmak bakımından), ayrıca Hegel HD11 ile kıyaslama yapacak olsanız ne dersiniz?
    Bu arada, Blacknote DAC15 de göz önüne alınmalı mı?

Saygılarımla...

• sayın ceyvil bağlantı olarak ne düşünüyorsunuz acaba?transport ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevyil

Bugün Hegel HD11 i Hegel H70 ampli ve ProAc D18 ile hem Rega CD player hem de netbook üzerinden biraz dinledim. İlk izlenimlerim olumlu. Daha sonra benim DACı alıp, karşılaştırmalı dinleyeceğim. Bugün ani bir karar üzere gittiğimden karşılaştırma işi sonraya kaldı.

Sayın HI-DEF-MAN neden M2TECH Young (biraz daha detaylandırmak bakımından), ayrıca Hegel HD11 ile kıyaslama yapacak olsanız ne dersiniz?

Saygılarımla...

HD11!i bende dinledim çok başarılı ancak siz sanırım PC bazlı bir sistemi kaynak olarak kullanacaksınız. Bence M2tech bu yapıya daha uygun bir cihaz. Albümlerinizi bir HDD 'ye alıp Actual Power 'a bir uğrayın derim.
    Hem de sizin amfinizle de birlikte test imkanı olur.

• quote:

quote:

Saygılarımla...

HD11!i bende dinledim çok başarılı ancak siz sanırım PC bazlı bir sistemi kaynak olarak kullanacaksınız. Bence M2tech bu yapıya daha uygun bir cihaz. Albümlerinizi bir HDD 'ye alıp Actual Power 'a bir uğrayın derim.

Hocam cd player var bende, marantz cd5004. Buna hegel hd11 taksviyesi yapsam sence nasıl olur, attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değer mi? ya da direkt rega satürn gibi bir cd çalar mı almalı? ne dersin?

• quote:

quote:

quote:

Saygılarımla...

Hocam cd player var bende, marantz cd5004. Buna hegel hd11 taksviyesi yapsam sence nasıl olur, attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değer mi? ya da direkt rega satürn gibi bir cd çalar mı almalı? ne dersin?

Alıntıları Göster
    Sisteminin tüm komponentleri paylaşırsan taş/kurbağa/göl üçgeni bağlamında bakalım derim.

• quote:

Sisteminin tüm komponentleri paylaşırsan taş/kurbağa/göl üçgeni bağlamında bakalım derim.

Alıntıları Göster
    yahu arkadaşın konuyu da biraz sulandırıyorum ama:) rega brio r, marantz cd5004, rega rp1 pikap, yamaha ns555 hoparlör. hoparlörün şu anda zayıf halka olduğunu biliyorum ama açıkçası hoparlör seçimi de çok zahmetli bir iş. bütçe biraz daha müsaitleşse aynı anda gidip rega saturn ve proac studio 140 mk2 yi kapıp gelicem ama olmuyor işte her zaman istediklerimiz:)

• quote:

yahu arkadaşın konuyu da biraz sulandırıyorum ama:) rega brio r, marantz cd5004, rega rp1 pikap, yamaha ns555 hoparlör. hoparlörün şu anda zayıf halka olduğunu biliyorum ama açıkçası hoparlör seçimi de çok zahmetli bir iş. bütçe biraz daha müsaitleşse aynı anda gidip rega saturn ve proac studio 140 mk2 yi kapıp gelicem ama olmuyor işte her zaman istediklerimiz:)

Alıntıları Göster
    Zaten tüm analizi yapmışsın söyleyecek laf kalmamış. DAC sadece daha esnek bir yapıya destek verebilir eğer yüksek çözünürlüklü downloadlar yapmayacaksan Rega Satürn en doğru seçim sanırım.

• quote:

Zaten tüm analizi yapmışsın söyleyecek laf kalmamış. DAC sadece daha esnek bir yapıya destek verebilir eğer yüksek çözünürlüklü downloadlar yapmayacaksan Rega Satürn en doğru seçim sanırım.

Alıntıları Göster
    @ cevyil: hocam, umarim konuyu degisik bir yöne cektigim icin kusura bakmazsin, ama madem 3000tl'ye yakin bir bütcen var bence elektronigine dokunmadan önce hoparlörlerini yükselt derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertigo_vh72 -- 20 Mayıs 2012; 23:16:42 >
  • Sayın HI-DEF-MAN, nurkan09 ve vertigo_vh72,

Önerileriniz ve düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim.

@nurkan09: kaynak olarak ağırlıklı olarak, usb üzerinden PC kullanacağım.

@HI-DEF-MAN: Galiba dediğiniz gibi bilgisayarı ve DACı alıp, aynı amfi ile M2TECH i de dinlemek gerekecek, ama hangisini öncelikle yapmalıyım o konuda kararsızım. Ya Hegeli kıyaslamadan M2Tech i ya da M2Techi kıyaslamadan Hegel i kaparsam ikilemi. Aslında, usb üzerinden verdiği destek çok iyi young DAC ın içimden bir ses direk götür diyor, ama Hegel de iyi ve biraz daha hesaplı. Hangisini önce dinlemeliyim, ses karakteri açısından başlangıçta yazdıklarıma hangisi daha yakın?

@vertigo_vh72: Şimdi o konuya girersek işler daha da karışacak. Normalde şu ana kadar dinlediklerim içerisinde Harbeth C7 yi gözüme kestirdim de malum bütçe meselesi.
    Alabilsem, belki ne amfi ve ne de DAC değiştireceğim ama, önce üst sınıf bir DAC alayım, sonra daha hesaplı ama sesi Harbet a yakın bir hoparlör veya Naim den daha güzel bir ampli bakarım diyorum. Belki de yanlış düşünüyorum, ama şu an durum bu.

Bu arada, 3000 TL bütçe ile Harbeth C7 ye yakın bir sesi olan hoparlör bulabilirsin diyorsanız o da cidden çok güzel olur:)

Saygılarımla...

• usb bağlantı olarak kullanılacaksa kesinlikle Benchmark Dac1 Usb yada Hegel HD11.Rega dac ın usb bağlantısının diğer bağlantıları kadar başarılı olmadığı söyleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurkan09

usb bağlantı olarak kullanılacaksa kesinlikle Benchmark Dac1 Usb yada Hegel HD11.Rega dac ın usb bağlantısının diğer bağlantıları kadar başarılı olmadığı söyleniyor.
    32bit 384khz kayıt dinleyen oldu mu hiç?

M2TECH çalıyor da USB'den

http://www.6moons.com/audioreviews/m2tech2/1.html

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-accessories/m2tech-young-dac-963645/review

http://www.hifiwigwam.com/showthread.php?56480-m2-Tech-Young-Dac-Review

Detaylı Review bulabilirsiniz bu linklerden.

• quote:

32bit 384khz kayıt dinleyen oldu mu hiç?

M2TECH çalıyor da USB'den

http://www.6moons.com/audioreviews/m2tech2/1.html

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-accessories/m2tech-young-dac-963645/review

http://www.hifiwigwam.com/showthread.php?56480-m2-Tech-Young-Dac-Review

Detaylı Review bulabilirsiniz bu linklerden.

Alıntıları Göster
    @ cevyil: karar sizin elbette yalniz sunu unutmayin, bir müzik sisteminde en öncelikli komponent hoparlörlerdir, sistemi hop seciminiz etrafinda sekillendirebilseniz en güzeli olur. hoparlörlerinizi yükselterek belki de aradiginiz sese daha kolay ve hizli bir sekilde yaklasacaksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vertigo_vh72

@ cevyil: karar sizin elbette yalniz sunu unutmayin, bir müzik sisteminde en öncelikli komponent hoparlörlerdir, sistemi hop seciminiz etrafinda sekillendirebilseniz en güzeli olur. hoparlörlerinizi yükselterek belki de aradiginiz sese daha kolay ve hizli bir sekilde yaklasacaksiniz.

Alıntıları Göster
    Sayın nurkan09, HI-DEF-MAN ve vertigo_vh72;

Görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bahsi geçen DAC lar etrafında dinleme testleri yapılacak anlaşılan. Bu arada M2Tech i dinlemeye gitmişken Unison Research Unico Nuovo yu da bi dinlesek mi, ne dersiniz sayın forum üyeleri? Dinleyen var mı, nasıl bir amplidir?

Ayrıca, 5000 TL nin altında başlıkta yazdığım ses karakterini verebilecek bir hoparlör var mıdır? Varsa önerileriniz neler olabilir?

DAC konusunda ise, başka göz önüne almam gereken, başlıkta belirtilen bütçeyi çok geçmeyecek bir başka cihaz var mıdır?

Saygılarımla...

• quote:

Bahsi geçen DAC lar etrafında dinleme testleri yapılacak anlaşılan. Bu arada M2Tech i dinlemeye gitmişken Unison Research Unico Nuovo yu da bi dinlesek mi, ne dersiniz sayın forum üyeleri? Dinleyen var mı, nasıl bir amplidir?

Ayrıca, 5000 TL nin altında başlıkta yazdığım ses karakterini verebilecek bir hoparlör var mıdır? Varsa önerileriniz neler olabilir?

DAC konusunda ise, başka göz önüne almam gereken, başlıkta belirtilen bütçeyi çok geçmeyecek bir başka cihaz var mıdır?

Saygılarımla...

proac'lar dinlenebilir. özellikle naim ile proac eşleşmesi iyidir. proac studio 140mk2 veya biraz daha yukarı çıkarak proac response d18 güzel seçenekler, timpani'de dinleyebilirsiniz.

• quote:

quote:

Saygılarımla...

proac'lar dinlenebilir. özellikle naim ile proac eşleşmesi iyidir. proac studio 140mk2 veya biraz daha yukarı çıkarak proac response d18 güzel seçenekler, timpani'de dinleyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler sayın spitzer, o halde dinletiyi Arcam Rdac ve Hegel HD11 kullanarak, ProAc D18 ile devam ettirelim en kısa zamanda.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.