Şimdi Ara

--ARCHOS 605 WİFİ 80GB-- (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
744
Cevap
2
Favori
65.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler. ben ipod touch ve creative zen almayı düşünüyordum. ipod touch ı en cok wifi si icin istiyordum. ama creative ın da ses kalitesi süper. şimdi bu archos u öğrendim. 605 wifi yi almak istiyorum. ama ses kalitesi hakkında biraz daha bilgi verir misiniz. çünkü öncelikli olarak mp3 player olarak kullanacağım. ses i creative kadar iyi mi. ipod tocuh yada creatvie zen le karşılaştırırsanız archos u ses ve görüntü kalitesi olarak hangisi daha iyi yardımcı olursanız cok sevinecegim
  • bir de sıfır kutusunda alındığında plugin leri yok değil mi. bu plugin lerin de ücretleri ne kadar bir bilgi verir misiniz. ve de sorunsuz bir sekilde türkiyeden plugin ler alınıp kullanılabiliyor mu?
  • pluginleri sorunsuz bir şekilde satın alabiliyorsun.

ses kalitesine gelince ses kalitesi ipod tocuh yada creative karşılaştırırsan eksi yönde ama görüntü ve ekran kalitesi yönünde bir numara diyebilirim..bunun üstünde tek cihaz var oda q5(ekran kalitesi yönünden deil tipik bir pocket pc kıwamında q5)..q5inde fiyat dezavantajı var ..büyüklük dezavantıjı da var.

archosun kendi resmi sitesine girersen eger (archos.kom) gps,internetten tv ve radioları dinleme olanagı, dünyanın herhangibir yerinden ewindeki tvne baglanıp izleyebilme imkanını göreceksin.
    tvden kayıtta cabası..herhangibir receiver içinde gecerli istersen ps baglayıp oynama imkanı bile sunuyor sana..

ve bütün bunlar senin ihtiyacların dogrultusunda tek bir cihazda sunuluyor..

gelecegin cihazları wifi üstüne kuruluyor..wifisiz bir cihaz almanı tavsiye etmem markası ne olursa olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 14 Mayıs 2008; 3:16:58 >

• Ses diyorsan creative Zen derim ikisinede sahip biri olarak. Ancak benim için şu an ekran daha önemli olduğundan (Ses evde önemli) Zen'i satmayı düşünüyorum archos'un sesi yeterli diyebilirim. Ancak şöyle bir yanlış anlaşılma olmasın, Zen'in ekran kaliteside çok iyidir. Sadece archos'un ki daha büyük ve güçlü diyelim. Plug- in ve yazılımda sorun yaşamassın ancak Adamlar Türkçe font desteği çıkarmayı düşünmüyorlar şimdili bilgin olsun. Yani film seyredeceksen alt yazılı türkçe karakterlerinden bazılarında sorun yaşayacaksın.
  • sorun derken sorunumuz şu şekilde olmakta..

--ARCHOS 605 WİFİ 80GB--

türkce karakter desteklemiyor..altyazı desteklenmekte..
  • Merhabalar arkadaşlar

Öncelikle yakın zamanda bir 405 satın aldım ve kullanmaktayım bazı sorunlarım var
    Normalde konuyla ilgili Tüm yazılanları üşenmeden okurum(There is no ignorance there is Knowladge
    ) ve illaki soracağım soruların muhtemel cevaplarını eğer forum genişse zaten bulurum fakat;
    Mlsf şu anda yeterli zamanım olmadığı için uzun uzun okuma şansım olmadı eğer sorunlarım önceden dile getirlidiyse şimdiden özür dilerim

Öncelikle 1. problem genel kulanıcıların da sıkıntı çektikleri Şarj süresinin uzunluğu, ben cihazın tam şarj olmasını özellikle bekledim ve 8 saat civarında sürdüğünü görünce şok geçirdim adeta kullanım süresi 12 saat civarında olan bi cihaz nasıl olurda bu kadar uzun süre şarj olur anlamış değilim ( Şarj metodu olarak standart PCden USB kablosu kullanmaktayım) bu durum gerçektende çok üzücü acaba şarj süresinin bu kadar uzun olmasının sebebi DVR station veya mini dock vs eklentileri satın alınsın diye özellikle planlanmış olabilir mi yoksa benim durumum normalin üzerinde bi problem mi ?

2 sorunum ise bilindiği üzere cihazın içine atılan dosyalar sync edilmek suretiyle ARClib e eklenmekte fakat; 700 mb civarı bir film (.avi) sync edilmeye çalışılırken cihazı kilitlemekte cihazın büyük dosyaları sync etmede sıkıntı duyduğu oluyor mu, yoksa bu durum bana özel bi durum mu? ek olarak SD card genişlemesi Sync işlemini iyice zora sokuyor ve muhtemelen dosya boyutu SD cardın sync işlemi için daha da düşük boyutlu dosyalarda bile sorun çıkartacağı anlamına geliyor (mu ? ):(

Bir diğer problem ise Cihazın dahili hafızasının içinde dahi olsa sağlam olduğunu bildiğim bazı dosyaların "File corropt cant play" benzeri bir hata mesajı vererek yürütmenin duruyor olması aynı dosyanın bazen o hatayı vermeden çalması bana bir problem olduğunu düşündürüyor :(

4 olarak; cihazın ses çıkış seviyesinin oldukça düşük olması neticede kullandığım (Shure E2c) kulaklıklarda ses seviyesi çok yüksek olmasa da rahatlıkla ve zevkle müzik dinlemek mümkün ama emektar Creative MuVo TX FM (512 mb) kadar bile sesi çıkmıyor olması (ki creative imin sesi de öncesinde kullandığım sony cihazlarımdan oldukça düşüktü ) garip bi durum değil mi ?

5. ve son problem ise cihazın PMP olmasına rağmen çok kullanılan formatların bazılarının (bazen ses codeclerini bazen görüntü codeclerini bahane ederek) plug-in satın almaya itmesi Bu durum gerçektende can sıkıcı neticede bir süre sonra cihazın ham halinin desteklediği video ve ses formatlarını öğrenip dosya çevirme işlemlerini ona göre yapmaya başlıyorsunuz ki bu çok sinir bozucu neden böylesine Plug-in bağımlısı bir halde sunulmuş cihaz satış politikaları dediğiniz duyar gibiyim neticede dünya para üzerinde dönüyor olsada can sıkıcı bir seviyede bişeyler istemesi beni ziyadesyle üzdü.

Cihaz 02/08 de DARTY den satın alındı ve o tarihten itibaren garantili (tr balkan elektronik) burada alacağım cevaplar doğrultusunda yetkil servis ile irtibata geçmeyi düşünüyorum

Aslında Gözüm Microsot ZUNE 80 gb da idi ama nasib olmadı acaba hatamı ettim diye düşünmeye başladım

Biraz uzun oldu ama olabildiğince açık anlatmaya çalıştım...

Şimdiden teşekür eder iyi eğlenceler dilerim...

Düzeltme :İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soundscope -- 1 Haziran 2008; 13:45:41 >

• Archos, Zune, İpod Video 80gb ve Creative Zen Vision M arasında kaldım. Ekran boyutundan dolayı Archos' u düşünüyorum. 40gb' lıklarının sıfır ve ikinci el fiyatlarını söyleyebilir misiniz rica etsem?
  • quote:

Orjinalden alıntı: soundscope

Merhabalar arkadaşlar

Öncelikle yakın zamanda bir 405 satın aldım ve kullanmaktayım bazı sorunlarım var
    Normalde konuyla ilgili Tüm yazılanları üşenmeden okurum(There is no ignorance there is Knowladge
    ) ve illaki soracağım soruların muhtemel cevaplarını eğer forum genişse zaten bulurum fakat;
    Mlsf şu anda yeterli zamanım olmadığı için uzun uzun okuma şansım olmadı eğer sorunlarım önceden dile getirlidiyse şimdiden özür dilerim

Öncelikle 1. problem genel kulanıcıların da sıkıntı çektikleri Şarj süresinin uzunluğu, ben cihazın tam şarj olmasını özellikle bekledim ve 8 saat civarında sürdüğünü görünce şok geçirdim adeta kullanım süresi 12 saat civarında olan bi cihaz nasıl olurda bu kadar uzun süre şarj olur anlamış değilim ( Şarj metodu olarak standart PCden USB kablosu kullanmaktayım) bu durum gerçektende çok üzücü acaba şarj süresinin bu kadar uzun olmasının sebebi DVR station veya mini dock vs eklentileri satın alınsın diye özellikle planlanmış olabilir mi yoksa benim durumum normalin üzerinde bi problem mi ?

2 sorunum ise bilindiği üzere cihazın içine atılan dosyalar sync edilmek suretiyle ARClib e eklenmekte fakat; 700 mb civarı bir film (.avi) sync edilmeye çalışılırken cihazı kilitlemekte cihazın büyük dosyaları sync etmede sıkıntı duyduğu oluyor mu, yoksa bu durum bana özel bi durum mu? ek olarak SD card genişlemesi Sync işlemini iyice zora sokuyor ve muhtemelen dosya boyutu SD cardın sync işlemi için daha da düşük boyutlu dosyalarda bile sorun çıkartacağı anlamına geliyor (mu ? ):(

Bir diğer problem ise Cihazın dahili hafızasının içinde dahi olsa sağlam olduğunu bildiğim bazı dosyaların "File corropt cant play" benzeri bir hata mesajı vererek yürütmenin duruyor olması aynı dosyanın bazen o hatayı vermeden çalması bana bir problem olduğunu düşündürüyor :(

4 olarak; cihazın ses çıkış seviyesinin oldukça düşük olması neticede kullandığım (Shure E2c) kulaklıklarda ses seviyesi çok yüksek olmasa da rahatlıkla ve zevkle müzik dinlemek mümkün ama emektar Creative MuVo TX FM (512 mb) kadar bile sesi çıkmıyor olması (ki creative imin sesi de öncesinde kullandığım sony cihazlarımdan oldukça düşüktü ) garip bi durum değil mi ?

5. ve son problem ise cihazın PMP olmasına rağmen çok kullanılan formatların bazılarının (bazen ses codeclerini bazen görüntü codeclerini bahane ederek) plug-in satın almaya itmesi Bu durum gerçektende can sıkıcı neticede bir süre sonra cihazın ham halinin desteklediği video ve ses formatlarını öğrenip dosya çevirme işlemlerini ona göre yapmaya başlıyorsunuz ki bu çok sinir bozucu neden böylesine Plug-in bağımlısı bir halde sunulmuş cihaz satış politikaları dediğiniz duyar gibiyim neticede dünya para üzerinde dönüyor olsada can sıkıcı bir seviyede bişeyler istemesi beni ziyadesyle üzdü.

Cihaz 02/08 de DARTY den satın alındı ve o tarihten itibaren garantili (tr balkan elektronik) burada alacağım cevaplar doğrultusunda yetkil servis ile irtibata geçmeyi düşünüyorum

Aslında Gözüm Microsot ZUNE 80 gb da idi ama nasib olmadı acaba hatamı ettim diye düşünmeye başladım

arkadaşım senin yaşadığın o dosya bozuk olma durumlarını ben hiç yaşamadım daha. 30gb lik modeli var bende.

şarj olma süresine gelince: evet pekte adilce olmayan bir politika izlemişler. 70ytl vererek aldığım orjinal mini dock sayesinde sarj süresi 3-3,5 saate indi.

plug in olaylarıda gerçekten sinir bozucu ve ciddi anlamda da parasal olarak külfetli.

• quote:

Orjinalden alıntı: soundscope

Merhabalar arkadaşlar

1-- şarz süresinin uzun olmasının en büyük sebebi usbden gelen düşük akımdır..usbden şarj olan cogu cihazzda bunu gorebilirsin..hem archos tercih ettiysen dockda satın almalısın..

2--4gb 605 archos wifi+dvr station kullanıcısıyım.. dedigin synch problemini hiç yaşamadım..sd karttaki dosyalar içinde gecerli.. ve hiç bir zaman çalışan dosyaları daha sonradan çalıştıramama gibi bir problemde yaşamadım.. senin cihazınla ilgili bir sorun olabilir..

3--ses olayı konusunda haklısın ama otobuste olsun herhangibi yerden ben cok rahatsız olmadım ama yukseltilecek diye yabancı forumlarda dahi bir beklenti var..

4--plug inlere gelince.. archos satın alırken size içindeki pluginleri belirtiyor..extra olarak almak isterseniz şu fiyata diye belirtmiş..yani bile bile lades deyip sonradan şikayet etmek anlamsız bence..

cogu formatıda desteklemekte mesela ben yalnızca mkv oynatmıyor diye üzülmekteyim onun dışında gayet memnunum..

şarj için bir tavsiyede genelde şarzını tam olarak bitirmemeye çalış..son kademeye gelince şarza başlarsanız daha uzun ömürlü olur..

• slm
    archos wifi 80 gb nasıl web plugin alınır ?
    archos un sitesine girip web plugin almak istedigimde seri no- key no gibi bilgileri girdiğimde orada --place of purchase ve purchase of date-- diye kutucuklar çıkıyor bunlar nedir ? buraları doldurmadıgımda hiç birşey alamıyorum . archos un sitesinden nasıl alış veriş yapacagımı adım adım anlatırsanız sevinirim...
  • arkadaşlar bende de archos 605 30 gb var.2 gün önce elime geçti geldiğinde şarjı fulldu sonra bitirdim.docking stationum felan yok sadee usb kablosu var bilgisayara takıyorum ve sadece şarjı seçiyorum ama saatlerdir durmasına rağmen şarjı hala dolmadı.usb den çıakrdığımda ise sanki hiç şarj almamış gibi şarjı en düşük seviyede.şu mp4 playerlarla birlikte verilen bir ucu prize giren diğer ucunda usb giriş bulunan fişle denedim şarj etmeyi saatlerce durmasına rağmen onda da bir sonuç alamadım.şarj ışığı yanıyor,pil göstergesinin üstünde şarj işareti çıkıyor ama şarjı dolmuyor.acaba ben mi yapamıyorum yoksa bu çok mu uzun sürede şarj oluyor.
  • usbden şarz 6-8 saat arası.. kendi orjinal kablosunu bilgisayara takıp şarj etmeye kalktıgında only charge yada usb secenegini secsende ikisindede şarz olmakta.. eğer dedigin gibi bir problem varsa üründe bir sorun olabilir..dısarıdan pirizden takılan usbleri kullanmanızıda önermioum..

web plugin almak isteyen arkadaşa şse tavsiyem yeni bir mail adresi ile bu işlemi gercekleştirmesi ve muhakkak yanında ingilizce bilen bir arkadaş bulunsun kredi kartınızla alışveriş yapıcaksınız çünkü ve archosda satın alırken size verilecek olan numaraları devamlı kullanacaksınız.kaybetmemeniz önerilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 5 Haziran 2008; 0:56:57 >
  • arkadaşlar, bende archos 605 80 gb ve dvr station var. 1-2 aydır kullanmıyordum, dvr ın üzerinde duruyor. geçenlerde bir kayıt yaptım sonra seyrederken pili 10 dk içerisinde bitti. tekrar şarja koydum ama şarj dolum ışığı yanıp sönmüyor hep yanık kalıyor. üstelik 5-6 saat bekletsem bile kısa zamanda bitiyor, oysa en son kullandığım zaman gayet iyi idi üstelik birkaç sefer doldurup boşaltınca daha da iyi oluyordu. böyle bir tecrübe yaşayan var mıdır? pili tam olarak dolduramadığımı düşünüyorum, yada başka bir sorun var. önerileriniz, tecrübeleriniz nedir? şimdiden teşekkür ederim.
  • olric71 merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum.
    bende dvr üzerinden yaptığım kayıtları daha sonra kendi lcd sinden izlemek istediğimde 30 dk gibi bir zaman gidiyor.
    Bende anlamış değilim bu pil olayını.BAşka tecrübeler varsa yazsın lütfen.Makinamı dvr üzerinden çıkartamıyorum.ozaman neden lcd yapmışlar bu cihaza anlamadım doğrusu.
  • dewamlı kayıt yapmaktayım ve genelde dvr uzerinden şarj etmekteyim.. 3 saati aşkın süreyle rahatlıkla film islioum.. ekran ozellikleride kont30-35 degerlerinde.. şarzıda tek çizgiye iniyor..daha fazlada zorlamıoum şarza takıoum.. cihazınıza format atıp tekrar firmware yuklemeyi deneyin..
  • DEWR sorum şu.
    Bende pvr kullanıyorum yan tarafından usb flash diskimi takım içindekileri görebiliyordum.Fakat şimdi flash disk taktığımda hiçbirşey gözükmüyor.Bu durumda ne yapmak şazım.
    Birde cihaza format nasıl atarım.
    İçindeki bilgile gidiyormu.Aldığım plugin ler falan
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyzep

DEWR sorum şu.
    Bende pvr kullanıyorum yan tarafından usb flash diskimi takım içindekileri görebiliyordum.Fakat şimdi flash disk taktığımda hiçbirşey gözükmüyor.Bu durumda ne yapmak şazım.
    Birde cihaza format nasıl atarım.
    İçindeki bilgile gidiyormu.Aldığım plugin ler falan

cihazın menusunden systemin içinde sanırım orda format atılıo..format attıgın vakit içindeki bilgiler gidio sanırım emin deilim bu yusden yedeklemekte fayda var.. yalnız format atmadan once resetlemeyi deneyin.. cihaz acıkken kapatma tuşuna 15-20 saniye basılı tutun.. cihazı tekrar actıgınızda archos yazısı ile acılacaktır.. düzelmezse eger tek firmware yukleyin bu seferde olmazsa format tek çözüm gibi..
  • aleti alalı bir ay oldu ama internete girimiyorum siz nasıl giriousunuz aydınlatırsanız sevinirim siteden web plug in indirmek istiyorum ama para istiyor?????
  • arkadaşlar 4 gb archosumu satıyorum web plug in yüklü kutulu tertemiz aşşağıdaki linkte görebilirsiniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_23803960/mpage_1/key_//tm.htm#23803960
  • quote:

Orjinalden alıntı: muharip07

aleti alalı bir ay oldu ama internete girimiyorum siz nasıl giriousunuz aydınlatırsanız sevinirim siteden web plug in indirmek istiyorum ama para istiyor?????

cunku web plugin parayla satın alınıyor. kredi kartınla cihazının bilgilerini girip hesap acıosun..aldıgın web plugin sadece senin cihazında çalışıyor.başkasının web plugini yada senin web plugini başkasının cihazında çalışmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.