Evimizin doğalgaz işlerini İzmir buca ARİS doğalgaza yaptırdık. 4500 tl ye anlaştık. 2000 tl peşin 2500 tl si ayın 15 ine senet imzalattılar babama. Ayın 15 i hafta sonu olduğu için 17 sinde saat 11:30 da aradılar ve günü gelmiş senediniz var dediler. Ben de iş bitmeden ödeme nasıl yapılacak dedim. Senedi imzalamışsınız ödeme yapacaksınız dendi. Neyse bugüne kadar leke sürmediğimiz adımıza bunun için mi lekeleyeceğiz dedik. Saat 11:45 gibi taksi çağırdım şirketlerine gitmek için çıktım ki babam yolda aradı yetkililer yemeğe çıkmış öğleden sonra gidersin dedi. Geri döndüm 25,00 tl taksi ücreti ödedim. Öğleden sonra yine taksi tuttum gittim 15,00 tl taksi ücreti ödedim. Neyse gittim ödememizi yaptım fatura yok mu dedim biz de faturalar ayın 15 i ve 30 unda kesiliyor dendi. Kesilince biz size temsilci aracılığı ile ulaştırırız dendi. Bir ay geçti ne gelen var ne giden. Neyse Cuma günü izmirgaz gelecek gazınız açılacak dendi. Perşembe akşamı arizgaz temsilcisi eve geldi. Gaz kaçağını kontrol etti ve kaçak olduğu belirlendi. Tesisatı kontrol etti bulamadı. Yarın sabah ustalar gelir kontrol ederler dedi gerçekten sabah erkenden geldiler. Uzun bir uğraş sonunda benim de fark etmem sonucu kaçak bulundu.sayacın üstünde bağlantı yerini yeniden söktü ilaçladı taktı hala aynı yerden kaçırıyor. Ondan sonra şirkete gitti yeni bir bağlantı borusu taktı hala kaçırıyor. O anda da izmirgaz gazı açmak için geldi ve tesisatın projeye uygun yapılmadığını 6 adet dirseğin eksik olduğunu söyledi. Gaz açılmadan gitti. Neyse gaz hala kaçırıyor derken sürülen ilaç kurudu ve kaçak kayboldu. İzmirgaz temsilcisi giderken arisgaz temsilcisi biz size gün içinde ne olacağı hakkında bilgi veririz dedi. İki gün geçti hala arayan yok. ben aradım açmadılar telefonu sonra mesaj yazdım. Geri dönüş yaptılar projeyi düzelterek geri gönderdiklerini bir hafta daha beklememiz gerektiğini söylediler. Ayrıca biz aradığımız zaman telefonlar açılmıyor. Neymiş şirket toplantısı var. Neymiş afyona şube açıyoruz. Neymiş işler yoğunmuş. Bahane var da var yani. Ayrıca şunu da unuttum taktıkları peteklerden birini öyle bir çizmişler ki son anda fark ettim üzerini boyamışlar. Sonra aradık şu gün geleceğiz yok bugün geleceğiz yok. Neyse onu da değiştirdik zor bela. Bir hafta sonra izmirgaz geldi tesisatı kontrol etti ve gazı açtı. Kombinin borusu bacadan verildiği için çatıya da çıkılmıştı. Daha sonra karşı komşuların çatıda işi çıktı anahtar da bizde ya. Ara ara yok anahtar. Arisgaz temsilcisinde kalmış. Bu arada gaz açmaya gelen temsilci ile bizim sözleşme imzaladığımız temsilciler farklı kişiler. Neyse anlaşma imzaladığımız temsilciyi aradık bizim anahtar sizin gazı açtırmaya gelen personelde kalmış dedim. Verdiği cevap ‘ben kemalpaşadayım gelmem 2-3 saati bulur. Şirketi aradım verdiği cevap’ evet anahtar burada ama personel başka yere gitti getiremeyiz’ ben başka bir ilde çalışdığım için eşim kadın başına taksi tutup anahtarı almaya gitti ve o personel hiçbir yere gitmemiş orda oturuyor. Üstüne üstlük bir de çok komik gibi gülüyor. Neyse daha sonra havalar soğudu petekleri açalım dedik 7 adet petekten 2 si ısınıyor 5 i ısınmıyor. Pazartesi Sabah Aradım şirketi akşam saat 18:00 gibi arayın yardımcı olalım dedi. Saat 18:00 de aramaya başladım saat 20:00 ye kadar kısa aralıklarla bir umut çıkarlar diye aradım kimse cevap vermedi. Salı günü sabah 08:00 de aradım şirketi yetkili olmayan biri açtı mesai 08:30 da başlıyor dedi. 08:30 aradım çıkan kişi teknik personel saat 09:00 da geliyor yönlendirme yapacağım dedi. Öğleden sonra aradım cprs sistemine göre araç sizin ev tarafında gözüküyor bugün mutlaka gelirler dedi. Saat 23:00 e kadar bekledik gelmediler. Çarşamba günü sabahtan akşama kadar belki 70 kez aramışımdır kimse telefonu açmadı. Perşembe günü öğleye kadar aradım yine açmadılar. Daha sonra yan komşu da doğalgaz tesisatı yaptırıyordu onun ustalarına rica ettik yaptırdık arızayı. Şimdilik yaşadığımız macera böyle. Takdir bu satırları bıkmadan okuyanların.
Sizin sabrınız çok kuvvetli imiş ben olsaydım dükkanlarını başlarına yıkardım vallahi başka türlü iş yaptıramassın bu memlekette.
Şikayet var a falan yazın sosyal medya sitelerine yazın ne kadar reklamını yaparsanız o kadar az insanın başı yanar.
bugün günlerden 28/10/2013 hala aris doğalgazdan ne arayan var ne de soran? gayri geri kalanı siz düşünün!!!
bir de şikayet var com a 700 karakterden fazla giremiyorsun yav!!! derdimiz büyük ama yazamıyoruz.