Şimdi Ara

Arızalı Elektronik Kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün kardeşim sağolsun nasıl yaptıysa harddiskin elektronik kartını kısa devre yaptırmış ve sata power girişindeki 2-3 tane pin eriyerek birbirine yapışmış; resminide atıyorum. Kenarda bulunan başka (harddisk bu arada seagate 160gb) seagate hardiskimin kartını sökerek buna taktım harddiski hareket ettirdi ama veri bağlantısı alamadım yani bilgisayar açılmayarak harddisk hatası verdi. Bozulan kartın üzerinde REV B diğer harddiskten söküp taktığımda ise REV C yazıyordu ben şimdi seagate REV B elektronik kart almış olsam çalıştırabilir miyim bu harddiski içindeki verileri kurtarmak istiyorum da. Herkese şimdiden teşekkürler
     Arızalı Elektronik Kart

• revlerıde tutsa garantısı yok bazen calısmayabılıyor sansa bıraz
  • hadi ya peki sadece kart olarak satılır mı bu malzeme yoksa illa biyerlerden harddisk ile takılı şekilde mi almam gerekecek? ve diskteki bilgilere zarar gelmiş olabilir mi
  • arkadaşım öncelikl mantıklı davran vee sakin kafa ile hallet olayı sakın mecidiye köye gidipt veri kurtarıcılar abu kart yandı verileri kurtarmam lazı yardımcı olun deme çok paran gider o kartı 2 şekilde kurtarabilrsin 1. si aynı marka model bir hardisk bulacaksın ve onun kartın takacaksın bulduğun hadisk herşeyi ile aynı olacak o zaman çalışır bnim başımada geldi böyle bir olay 160 lık ide harsdkimin direnci yandı mecidiyeköydeki veri kurtarıcılar 600 700 l ya kadar para istediler gerek yok içinde zaten önemli bişe yoktu şimdi evde duruyo zamanında 300 l ya almıştı en büyük kapasite oydu şim o paraya 2 tb lık alınıyo neyse konumuza geri dönelim ;2. yöntem topkapıda topkapı bilgisayar var ülker fabrikasının sokağında tim 2 iş merkezinde kme sorarsan gösterirler adamlar bu işn uzmanı sana ya kart bulurlar yada kartı tamir ederler çünkü 1.5 tblık wd harii hardiskimin kutusu bozulmuştu garantiliydi fakat wd ywnisini veririz dedi tamir edemiyorlarmış içi doluydu topkapı bilgisayara götürdüm ardiski usbyapan kutu bozuk dediler ve değiştiler dış kutuyu 50 l aldılar sende onlara götürerim pazarık bile yaparsın bende hala 160 lığı saklıyorum biraz para ayarlayınca götürüp kartını tamir ettirecem yada değğiştirecem bence dediklerimi yap veri kurtarıcılara paran boşa gitmesin .

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbmyo

arkadaşım öncelikl mantıklı davran vee sakin kafa ile hallet olayı sakın mecidiye köye gidipt veri kurtarıcılar abu kart yandı verileri kurtarmam lazı yardımcı olun deme çok paran gider o kartı 2 şekilde kurtarabilrsin 1. si aynı marka model bir hardisk bulacaksın ve onun kartın takacaksın bulduğun hadisk herşeyi ile aynı olacak o zaman çalışır bnim başımada geldi böyle bir olay 160 lık ide harsdkimin direnci yandı mecidiyeköydeki veri kurtarıcılar 600 700 l ya kadar para istediler gerek yok içinde zaten önemli bişe yoktu şimdi evde duruyo zamanında 300 l ya almıştı en büyük kapasite oydu şim o paraya 2 tb lık alınıyo neyse konumuza geri dönelim ;2. yöntem topkapıda topkapı bilgisayar var ülker fabrikasının sokağında tim 2 iş merkezinde kme sorarsan gösterirler adamlar bu işn uzmanı sana ya kart bulurlar yada kartı tamir ederler çünkü 1.5 tblık wd harii hardiskimin kutusu bozulmuştu garantiliydi fakat wd ywnisini veririz dedi tamir edemiyorlarmış içi doluydu topkapı bilgisayara götürdüm ardiski usbyapan kutu bozuk dediler ve değiştiler dış kutuyu 50 l aldılar sende onlara götürerim pazarık bile yaparsın bende hala 160 lığı saklıyorum biraz para ayarlayınca götürüp kartını tamir ettirecem yada değğiştirecem bence dediklerimi yap veri kurtarıcılara paran boşa gitmesin .

arkadaşın dedigi dogrudur adam zor durumda oldugunu görürse fiyatı en yüksege çeker ve de genelde zor durumda olanlar gider oralara

• Psu yüzünden benimde hdd im güç girişinin ordaki diyotları yanmıştı.Devre yollarını takip edersen orda diyot ve galiba regülator ler olacak onların yandığını görebilirsin.Eğer öyleyse hdd tamiratı yapan yerlere götürüp 15-20 tl ye hallettirebilirsin.Olmadı internetten bi şekilde o hdd yi bulup alacaksın verilerini kurtaracaksın.Ben şansıma kaliteli bir yer bulup oraya bırakmıştım hdd mi sizde inşallah kaliteli bir servis bulup tamir ettirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbmyo

arkadaşım öncelikl mantıklı davran vee sakin kafa ile hallet olayı sakın mecidiye köye gidipt veri kurtarıcılar abu kart yandı verileri kurtarmam lazı yardımcı olun deme çok paran gider o kartı 2 şekilde kurtarabilrsin 1. si aynı marka model bir hardisk bulacaksın ve onun kartın takacaksın bulduğun hadisk herşeyi ile aynı olacak o zaman çalışır bnim başımada geldi böyle bir olay 160 lık ide harsdkimin direnci yandı mecidiyeköydeki veri kurtarıcılar 600 700 l ya kadar para istediler gerek yok içinde zaten önemli bişe yoktu şimdi evde duruyo zamanında 300 l ya almıştı en büyük kapasite oydu şim o paraya 2 tb lık alınıyo neyse konumuza geri dönelim ;2. yöntem topkapıda topkapı bilgisayar var ülker fabrikasının sokağında tim 2 iş merkezinde kme sorarsan gösterirler adamlar bu işn uzmanı sana ya kart bulurlar yada kartı tamir ederler çünkü 1.5 tblık wd harii hardiskimin kutusu bozulmuştu garantiliydi fakat wd ywnisini veririz dedi tamir edemiyorlarmış içi doluydu topkapı bilgisayara götürdüm ardiski usbyapan kutu bozuk dediler ve değiştiler dış kutuyu 50 l aldılar sende onlara götürerim pazarık bile yaparsın bende hala 160 lığı saklıyorum biraz para ayarlayınca götürüp kartını tamir ettirecem yada değğiştirecem bence dediklerimi yap veri kurtarıcılara paran boşa gitmesin .

çok teşekkürler yardımlarınız için mecidiyeköy yolu gözüktü

quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

Psu yüzünden benimde hdd im güç girişinin ordaki diyotları yanmıştı.Devre yollarını takip edersen orda diyot ve galiba regülator ler olacak onların yandığını görebilirsin.Eğer öyleyse hdd tamiratı yapan yerlere götürüp 15-20 tl ye hallettirebilirsin.Olmadı internetten bi şekilde o hdd yi bulup alacaksın verilerini kurtaracaksın.Ben şansıma kaliteli bir yer bulup oraya bırakmıştım hdd mi sizde inşallah kaliteli bir servis bulup tamir ettirebilirsiniz.

inşallah ama işin açıkçası tamire verme taraftarı değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikyBoys94 -- 22 Temmuz 2013; 0:56:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TikyBoys94 T kullanıcısına yanıt
    Sadece REV olayı yetmez.
    Diskin de aynı seriye ait olması gerekir. Mesela seagate için 7200.12 veya 7200.14 serisi REV aynı olsa da uymaz.

İkinci elcileri gezip aynı model disk bakın. Sizinkini de götürüp karşılaştırın. Sonuçta 160 GB diskler ikinci elde oldukça ucuz.
    Veri kurtarma işi yapanlara vereceğinizden daha ucuza gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Sadece REV olayı yetmez.
    Diskin de aynı seriye ait olması gerekir. Mesela seagate için 7200.12 veya 7200.14 serisi REV aynı olsa da uymaz.

İkinci elcileri gezip aynı model disk bakın. Sizinkini de götürüp karşılaştırın. Sonuçta 160 GB diskler ikinci elde oldukça ucuz.
    Veri kurtarma işi yapanlara vereceğinizden daha ucuza gelir.

kesinlikle aynı fikirdeyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.