Şimdi Ara

arızalı power supply hakkında...yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    resimde görülen Quake atx-250wb&p4 marka model bir psu.işaretlediğim biri büyük biri küçük transistörler yanık.
    fakat asıl sorun ,büyük olan transistör ,yazıları okunmayacak şekilde hasar görmüş.işte bu konuyla alakalı olarak,daha önce başına gelmiş olan,elinde aynısından olup bakabilecek olan ya da herhangi bir şekilde yardım edebilecek olan varsa sevinirim.

• yanındakinin üstünde ne yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

yanındakinin üstünde ne yazıyor.

aynı soğutucuya bağlı ikisi de d304x. fakat baktım ,biçim olarak aynısı değil.
    bu arada yanındaki derken arızalı olan diğer küçük transistörü soruyorsan eğer ,o da S8050.
  • kart üzerindeki entegrelerin isimleri neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

kart üzerindeki entegrelerin isimleri neler?

AT2005B entegresi var kart üzerinde.
  • 2sc3150 veya 2sc5027
  • 13000 serisi olabilir mi acaba ?
  • bu supply in şemasını bulma şansınız yokmu?? eskiden üreticiler her cihazın içine şema çizili kağıt yerleştirirlerdi serviste kolay olsun diye. şimdi arıza yapınca yenisini alsınlar diye koymuyolar heralde
  • şeması var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 24 Aralık 2011; 8:34:40 >
  • ksc5027

emin olmak için o yanık transistörlerin karta takılı oldukları noktalarda bişeyler yazması lazım Qxx gibi(xx yerine sayı gelecek)
  • öncelikle yardımcı olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim

quote:

@sfr+10
    bu supply in şemasını bulma şansınız yokmu?? eskiden üreticiler her cihazın içine şema çizili kağıt yerleştirirlerdi serviste kolay olsun diye. şimdi arıza yapınca yenisini alsınlar diye koymuyolar heralde

şemasını aradım ama bulamadım ya da beceremedim.diğer şema konusunda haklısın. dediğin gibi ;mesela benim de eski müzik setim ve televizyonum var ve içinden çıkan devre şemaları hala duruyor.

quote:

@TuRkiShCowboy
    şeması var

özellikle sana çok teşekkür ederim.%99.9 aradığım transistör KSC5027

quote:

@sfr+10
    ksc5027 emin olmak için o yanık transistörlerin karta takılı oldukları noktalarda bişeyler yazması lazım Qxx gibi(xx yerine sayı gelecek)

baktım,numarası tutmuyor fakat onunla bağlantılı direnç,diyot vs. vs. elemanlar ve yollar gayet uyumlu şemayla.

buarada en yakın zamanda malzeme alıp deneyeceğim, olup olmadığı konusunda da bilgi veririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.