Şimdi Ara

Arızayı 'iptal etme' nasıl oluyor yaptıran var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın arkadaşımın arabasında yedek su pompası arızası çıktı. Yedek su pompasını orjinal değil yan sanayi aldığı için araç arıza kodunu vermeye devam ediyor. Ustası "arızayı yazılımcıya iptal ettirelim" demiş. Burda tam olarak yaptıracaği işlem şuymuş;

-Yedek su pompası çalışmaya devam edecekmiş

-Araç parçayı arızalı kabul edecek ama lamba yakmaya teşvik etmeyecekmiş veya araç bunu arızalı olarak kabul etmeyecekmiş

-Başka donanımlardaki arızalarda araç arıza lambasını sağlıklı şekilde yakacak sadece o donanımdaki arızayı yakmayacakmış

Bu ne anlama geliyor? Parça iptalini duydum ama arıza iptalini duymadım. Parça iptalinde o parçayla ilgili bütün satırlar beyinden siliniyor o parça artık yokmuş gibi davranıyor. Ama arıza iptalinde şimdi parça çalışmaya devam edip arıza yakmayacak şekilde yapılmasını tam anlayamadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• DTC İptali olarak geçer. Arıza kodunu ecu ye müdahale ederek kapatır. Yeni bir yazılım atılır, ilgili arıza kodu veya kodları tekrar aktif edilene kadar veya fabrikasyon yazılıma dönene kadar bir daha hiç çalışmaz.

Arabadaki yedek su pompası dediğiniz şey ne bilmiyorum benim bildiğim bir tane soğutmada pompa olur o da devirdaim pompası onun da arızasını iptal edecekse eğer yan sanayi parça sorun yaşadığı zaman ne yapacak araç sahibi silindir kapak contası yanar pistonların zarar görmesini geçtim blok perte bile çıkabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Devirdaim pompası değil hocam. Araçta radyatör suyunu sirküle eden hortumlara bağlı 2 küçük su pompası daha var (belki yardımcı pompa diye geçiyodur). Devirdaim pompası motor bloğunun içinde onu biliyorum. Bu pompa, soğutma suyu hortumlarının bir kesitinde daha var. Resmi bulamadım fakat mesela benim araçta sol ön çamurluğun önünde, şase ucuna bağlı küçük bir su pompası var kaputu açınca görülüyor

Şimdi yeni yazılım falan demişsiniz. Ben sadece arıza kodunu iptal edecek komut yazıyor sandım. Komple ecu dosyası mı yazılacak yani?

Parça iptali gibi olmayacaksa mantıklı gibi sanki? Parça iptalinde parçayla ilgili satırlar komple siliniyor diye biliyorum.

Yine de zararlı bi işlem mi peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Ağustos 2024; 23:1:58 >
  • nasil yaptiklarini bilmiyorum ama ben olsam aracin yazilimina o kadar mudahale ettirmem. yani basit bir konfigurasyon degisimi filan olsa tamam ama ariza vermemesi icin kapali kutu bir yazilima ne sekilde oldugunu bilmedigim bir mudahale yaptirmam.

• Değer mi?
    Değmez.
    K.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Vw grubunda o parça sık sık bozulur. İptal edin direk hatta pompası sökün atın. Direk hortumları birbirine bağlayın. CAy motorda her sene bozulurdu o pompa. İptal edince hiçbir sorun yaşanmıyor hararet filan olmuyor.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Ecu eprom bellek diye biliyorum. Programla okuyup eldeki yazılımı değiştirip yeni bir dosya oluşturup eskisinin yerine yeni dosyayı yazması lazım. İlgili dtc kodlarını kaldırıp tekrar yeni yazılımı sisteme atacak. Dtc iptali zararlı değil ama sorunu da çözmez. Arıza lambasının ledini sökmenin daha profesyonel yöntemi benim gözümde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forumda arıza mı var?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hocam,

Ek su pompasının yazılımla iptalinde ya pompa tam performansta sürekli çalışır ya da hiç çalışmaz.

Benim ikinci el aldığım bir Q7’de başıma gelen olayda pompa yan sanayi ile değiştirilmiş arıza lambası sönmediği için DTC ile sürekli aktif halde bırakıp beyin müdahalesini (açma-kapatma) devre dışı bırakmışlardı. Kayseri kış zamanlarında soğuk olduğu için araç geç ısınınca durumu farkedip müdahale etmiştik bunun haricinde bir sorun yaşamadık.

Bir de yazılımla iptal edilebilmesi için önce aracın beyninin tamamen okunup dosyanın bilgisayara kaydedilmesi ardından da arızayla ilgili satırların düzenlendikten sonra tekrar araca yazılımın yüklenmesi gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam haftaya götürecek ben böyle ileteyim

Hani dizellerde dpf iptal ediyoruz ya mesela, bide dpf ile ilgili arızayı iptal etme varmış. Dpf yine çalışmaya devam ediyormuş kurumu ölçüyormuş falan ama arıza lambasını yakmıyormuş kısaca?

Parça iptal olmayacak sadece beyin orayı okumayacak doğru mudur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.