Şimdi Ara

Arka cam ısıtmayı çalıştırınca radyonun parazit yapması :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 model toyota corolla araçda arka cam ısıtmayı çalıştırınca radyo parazit yapıyor arka cam rezistansları anten gibi elektromanyetik dalga yayıyor ilk defa başımna geldi :D

• Aynısı Hyundai i40 aracımdada oluyordu :) hatta parazit dışında anten çekim gücü %70-80 gibi düşüyordu

• Kesin Fransız arabasıdır diye geldim, hayalkırıklığına uğradım.

• ses sistemi ve ya led ampul var mı araçta? hiçbir araç için normal değil kaçak var bir yerde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

ses sistemi ve ya led ampul var mı araçta? hiçbir araç için normal değil kaçak var bir yerde.

Konu ile alakalı değil ama bilginiz var sanırım, bir şey sormak isterim; led ampuller neden bu olayı yapar, yani bilimsel açıklaması nedir böyle yapmasının ? Bazı ampuller yapıyor, bazıları yapmıyor diyorlar.

• Benim araca led ampul taktım. Ledleri açtığım an çekim gücü çok düşüyor, karıncalanıyor hatta hiç çekmiyor.

• hayatımda arka cam rezisdansını belkı 1 yada 2 kere çalıştırmışımdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 508 var bende aynı durumu yaşıyorum :) tavanda anten yok bende. Arka cam rezistansini radyo anteni olarak kullanıyor olabilir diye düşündüm ben. isitmayi açınca da o yüzden bozuyor olabir teorisini ürettim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2016+ honda civic forum (10th gen) - type r forum, si forum - civicx.com
    Static in Radio When Using Rear Defrosters
    https://www.civicx.com/forum/threads/static-in-radio-when-using-rear-defrosters.1273/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• ahmetdrli22 A kullanıcısına yanıt
    Hocam anten tabanı bir çok araçta tasarım gereği tavan ile şase yapıyor ve anten çubuğu haricinde tavan sacı da anten görevi görüyor. Eğer ısıtıcı devresinde bir kaçak var ise tavan sacına etki ettiğinden alım gücünü düşürüyordur.

• 2011 corolla'da da aynısı oluyordu. anten arka camda olduğu için sanırım

• Rezistanslar zarar görmüştür, anten de arka camda ise o yüzden oluyordur. Bizim 2016 Corolla'da da oldu babam arka cam filmini söktürdü bütün rezistans çizgileri de sökülmüş daha sonra camı değiştirdik düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: caspento

Konu ile alakalı değil ama bilginiz var sanırım, bir şey sormak isterim; led ampuller neden bu olayı yapar, yani bilimsel açıklaması nedir böyle yapmasının ? Bazı ampuller yapıyor, bazıları yapmıyor diyorlar.

Alıntıları Göster

led ampuller yuvaya tak kabloyu bağla yansın şeklinde çalışmıyor. xenon gibi sürücüye ihtiyaçları var. xenon sistemde adı balast, far beyni, xenon beyni olarak geçer ufak bir kutu. örneğin alttaki led ampulde açıkça belli

Arka cam ısıtmayı çalıştırınca radyonun parazit yapması :D

sürücüsü dışarıda olmayan ledlerin sürücüleri ise chipe gömülü oluyor. bu sürücülerin genel amacı canbus sistemli araçlarda arıza kodu vermesini önlemek ve bir nevi overclock yapıp led'in daha güçlü yanmasını sağlamak. parazit yayan ise bu sürücüler. devre içerisinde parazit oluşmuyor fakat dışarı yayıyor bu da haliyle radyoyu etkiliyor. engellemek için devreye 1000mf kondansatör eklemek yeterli bunu görmüşsünüzdür laptop adaptörlerinin uçlarında var, mouse ve klavyelerde de oluyor. dandik olmayan üreticiler bunu üretimde hallediyor. halletmeyenler ise parazite sebep oluyor.

uzun lafın kısası far sürücüsü parazit yayıyor, engellemek mümkün ama masraftan kaçmak için çakma üreticiler bunu engellemiyor.

• bugatti1907 kullanıcısına yanıt

Doğru düşünmüşsünüz. Artık antenler çoğu araçta arka cama gömülü. Dikkatli bakarsanız rezistansı dikine kesen şeritler olarak görebilirsiniz. Parazit yapması da bu yüzdendir.

• caspento kullanıcısına yanıt

Ledlerin kendiside elektromanyetik dalga yayar kumandanin ucundaki zimbirtida bir cesit leddir kameraya gostererek tuslara basin gorursunuz. Baska bir sebep ise ledin sabit akim devresi kalitesizdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japon arabasıda Fransız gibi çıktı deseneize :D

• bugatti1907 kullanıcısına yanıt

2011 model volvo s80 2.0t araçdan buna binince eşeğe biner gibi oldum arka cam ısıtıcısını açınca radyo çekmemeside tuz biber oldu :D

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

Anten yakın olduğu içindir mutlakada bi önlem almaları lazımdı en azından

• agirseviyorum kullanıcısına yanıt

cam filmi yok ama büyük ihtimal anten yakınlarda

• @byeblade Anladım teşekkür ederim.

@emir.ksk Çok açıklayıcı oldu teşekkür ediyorum Arka cam ısıtmayı çalıştırınca radyonun parazit yapması :D 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.