Şimdi Ara

Arka teker kilitlenmiş, dönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
86.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Aracım renault clio. Garaj arabasıdır, genelde haftada bir kere felan kullanılır. Geçenlerde kullanmak istediğmde arka tekerleklerden birinin dönmediğini gördüm. Sanki el freni çekili gitmeye çalışıyorsunuz gibi teker dönmüyor ama sadece sol arka, diğeri dönüyor. Uzerinden bir hafta geçti bugün yine aynı durum. Soğuklardan mı nedir anlamadım. Usta çağırmadan bu işi nasıl çözerim arkadaşlar?

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arka Teker Kilitlenmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Arka Teker Neden Kilitlenir?

Arka teker kilitlenmesi, genellikle aşırı frenleme veya el freninin yanlış kullanımı nedeniyle ortaya çıkar. Aşırı frenleme, tekerleklerin yol yüzeyine olan tutuşunu aştığında ve kaymaya başladığında meydana gelir. El freninin yanlış kullanımı ise, özellikle araç hareket halindeyken çekildiğinde tekerleklerin kilitlenmesine neden olabilir.

Fren Kilitlenmesi Nasıl Açılır?

Fren kilitlenmesi meydana geldiğinde, hemen fren pedalından ayağını kaldırman gerekir. Ardından, aracı yavaşlatmak için vites küçültebilir veya el frenini kullanabilirsin. Tekerleklerin yeniden tutuş kazanmasını sağlamak için direksiyonu hafifçe sola ve sağa çevirmeyi deneyebilirsin.

Arka Teker Dönmüyor

Arka tekerin dönmemesi, genellikle fren balatalarının aşınması veya disklerin hasar görmesi nedeniyle oluşur. Bu durumda, fren sistemini kontrol ettirmeli ve gerekirse onarım yaptırmalısın.

Araba El Freni Kilitlenmesi

Araba el freni kilitlenmesi, özellikle uzun süre kullanılmadığında meydana gelebilir. Bu sorunu çözmek için, aracı düz bir zemine park etmeli ve el frenini birkaç kez çekip bırakmalısın. El freni kablosu paslanmış olabilir, bu durumda kablo yağlanmalı veya değiştirilmelidir.

Araba Arka Teker Kilitlenmesi

Araba arka teker kilitlenmesi, genellikle arkadan çekişli araçlarda görülür. Bu sorunun nedenleri arasında aşınmış fren balataları, hasarlı diskler veya ABS sisteminde arıza yer alabilir. Bu durumda, fren sistemini kontrol ettirmeli ve gerekirse onarım yaptırmalısın.

Arka teker kilitlenmesi, ciddi bir güvenlik tehdididir. Bu sorunu yaşarsan, aracını mümkün olan en kısa sürede güvenli bir şekilde durdurmalı ve fren sistemini kontrol ettirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arka kampanalar donma sebebi ile yapışmıştır.

Sıcak su dökün, kaynar değil ama, açılacaktır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Soğuklardan olabilir bence garaj kapalı garaj mı ?
    Birde düz bir garaj ise el frenini çekmeyin muhtemelen soğukdan arka balatalar diski bırakmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Soğuklardan olabilir bence garaj kapalı garaj mı ?
    Birde düz bir garaj ise el frenini çekmeyin muhtemelen soğukdan arka balatalar diski bırakmıyor

eski cliolar da bildiğim kadarıyla arkalar kampana
  • quote:

Orijinalden alıntı: number12

quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Soğuklardan olabilir bence garaj kapalı garaj mı ?

eski cliolar da bildiğim kadarıyla arkalar kampana

Arkadasin disk dedigine bakma kampanalarda da ayni sorun var.

• açık garaj. bir kova sıcak suyu dökeceğim dediğiniz gibi.
  • Geçen sene benzer bir problemi Avensis de yaşamıştım. Fren telinin paslandığını ve buna bağlı takılmalar olduğunu söylemişlerdi sanayide. Fren telini değiştirdiler ve problem ortadan kalktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sağ ön teker geride?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • icinde su-nem varsa bide elfrenini cekiyorsaniz kampana donup birakmiyodur.

• aks bilyası bitmiş...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

aks bilyası bitmiş...

şşşşş çaktırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

aks bilyası bitmiş...

Aks bilyasi bitecek konuma gelmeden once zaten bir hayli ses yapiyor, herhalde arkadas bunu duymustur.

Ben hafif ses yaptiginda bile duyup degistiriyordum clio arabamda, bitecek hale geldigunde icinde durulmaz diye tahmin ediyorum.

• Muhtemelen kampanalar kilitlenmistir. Yağmurlu bir havadan sonra soğuk bir ortamda elfrenini çekip aracı bırakırsanız basınıza gelebilir. Arka tekerlekleri sokun. Kampanalarin kapağını çıkartın. İçerisini zimparalayip kapatin. Hiçbir sorun kalmaz.

• ya arkadaşlar benzer bir sorun bende de var benim araç renault faırway sabah çalıştırdım işlerimi hallettim park ettim akşam markete gideyim dedim fakat araba sol arkaya yaslandı herhalde donmuştur diye yüklendim biraz fakat nafile teker yerinden oynamıyor . Yalnız araba nasıl oluyorsa geri geri gidiyor. varmı bir bilgisi olan? donan balata geri manevraya müsaade edermi?
  • Balatalari degistirince sorun cozuluyor.

• Sabah arabayi calistirdim. Sanki el freni cekikmis gibi tekerin önünde taş varmış gibi araba hareket etmedi. Yorumları okudum. Bir önceki gün çok yağmur yağdı. Suyun icinde baya bi süre arabayi kullanmak zorunda kaldım. Ne yapabilirim. Araba hic hareket etmiyor. Sanayiye goturmek icin hareket ettirmem lazim. Geçici bisey yapabilir miyim?

• ÇARESİ ÇOK KOLAY BİZZAT KENDİM DENEDİM 2017 NİN MART AYI 24 DÜNDE BİR ÇEKİÇ VE BİR HAFİF UZUN METAL DİREK ÇEKİÇ YANAŞIRSA ODA OLABİLİR( ARKA KAMPANANIN ÜSTÜNE TATLI SERT BİR ŞEKİLDE VURUN OLUŞAN TİTREŞİMDEN FREN BALATASI KENDİNİ HEMEN BIRAKIYOR BOŞUNA SANAİLERE GİDİP PARANIZI VE ZAMANINIZI HARCAMAYIN SAYGILAR

• Bugün Renault Captur marka aracımda, arka kampanalarda aynı sorun yaşadım. Çok ses çıkarıyordu, sanayiye gittim, sağ taraf zorlanmadan dolayı kırılmış. Sonra maalesef baskı balata setine 900 TL verdim rahatladım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 27 Nisan 2022; 19:1:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.