Şimdi Ara

Arkadan Vurdular Ben %100 Kusurlu Oldum. Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
8.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. 09 Şubat tarihinde istanbul'da kayınbirader üzerine olan mazda 3 2006 model otomatik aracı kullanıyordum. E5'de (TT Arena stadı arkası) seyir halindeyken orta şeritten sağdaki şeride geçmek istedim. Sağ aynaya baktım araç yoktu sinyal verdim geçtim. Geçer geçmez arkadan hızla gelen Fıat doblo aracıma tam arkadan çarptı. Fiat doblonun hava yastığı açıldı radyatör delindi. Bizim arabanın da tampon ve bagaj kapağı epey bi ezildi. Orada tutanak tuttuk. Ben ifademi düzgünce yazdım. Eleman da soldan sağa önüme gelen arabayı görür görmez frene basım duramadım çarptım yazdı. 2-3 gün sonra sbm.org'dan kontrol ettim ve %100 ben kusurlu görünüyorum. İtiraz et seçeneğiyle itiraz ettim. 1 saat sonra komisyon tarafından da %100 suçlu olmam onaylanmış. Her ikimizin de sigortası Axa idi. Her ikimizde de kasko yoktu. Ben aracı kaza olur olmaz özel servise çektirdim. Özel servise exper falan ertesi gün gelmiş.

sbm.org sitesine mesaj atmama rağmen neden %100 kusurlu olduğuma dair bir cevap alamadım. İtiraz etttim sonuç değişmedi. Sigorta tahkim kuruluna başvursam sonuç değişir mi? Aracın masrafı aşağı yukarı 3-4 bin tl çıkıyor. Özel servis yüksek fiyat çıkardı biraz. Kayınpeder de aracı özel servisten alıp sanayiye ustasına götürmüş. Usta henüz fiyat vermedi. İnceleyecek yarın aracı.

Sormak istediğim ben neden kusurlu bulunduğumu nereden öğrenebilirim. SBM ye defalarca mail attım. Saçma sapan yasa numaraları gönderiyorlar. İtirazı Tahkim kuruluna yapın diyorlar. Bu işlerde uzman arkadaşlar yardım edebilir mi en ucuz nasıl kurtulabilirim. Çok sıkışığım şu aralar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arkadan Vurdular Ben %100 Kusurlu Oldum. Yardım Lütfen.

Şerit Değiştiren Araca Arkadan Çarpma

Şerit değiştiren bir araca arkadan çarpmak, birçok sürücünün başına gelebilecek yaygın bir trafik kazasıdır. Bu tür durumlarda, arkadan vuran araç her zaman suçlu mudur?

Arkadan Çarpan Araç Her Zaman Suçlu Mudur?

Hayır, arkadan çarpan araç her zaman suçlu değildir. Kusur, kazanın özel koşullarına bağlıdır. Ancak, çoğu durumda, arkadan çarpan araç en azından kısmen kusurludur.

Arkadan Vuran Suçlu Mudur?

Arkadan vuran aracın kusurlu olduğu kabul edilen durumlar şunlardır:

• Dikkatsiz sürüş: Arkadan çarpan sürücü dikkatli olmamıştır ve önündeki aracı zamanında fark edememiştir.
    • Uygun takip mesafesi bırakmama: Sürücü, önündeki araçla aralarında güvenli bir takip mesafesi bırakmamıştır.
    • Şerit değiştiren aracı geçmeye çalışma: Arkadan çarpan sürücü, şerit değiştiren aracı geçmeye çalışmıştır.

Şerit Değiştiren Aracın Rolü

Şerit değiştiren aracın da kazada bir miktar kusuru olabilir. Şerit değiştirmeden önce uygun sinyal vermediyse veya kör noktayı kontrol etmediyse kısmen kusurlu olabilir.

Kusur Oranının Belirlenmesi

Kazada her sürücünün kusur oranı, sigorta şirketleri veya mahkemeler tarafından belirlenir. Kusur oranı, sürücülerin eylemlerine ve kazaya katkıda bulunan diğer faktörlere dayanır.

Önemli İpuçları

Arkadan çarpma kazalarından kaçınmak için aşağıdaki ipuçlarını takip etmek önemlidir:

• Dikkatli olun ve önünüzdeki trafiğe dikkat edin.
    • Uygun bir takip mesafesi bırakın.
    • Kör noktayı kontrol ederek şerit değiştirin.
    • Başkalarının şerit değiştireceğini tahmin edin.

Arkadan çarpma kazası yaşadıysanız, sakin kalmaya ve aşağıdakileri yapmaya çalışın:

• Polis çağırın.
    • Bilgileri diğer sürücüyle değiştirin.
    • Kazanın fotoğrafını çekin.
    • Tanıkların bilgilerini alın.
    • Sigorta şirketinize haber verin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçiş yaptığınız şerit doluyken geçiş yapmışsınız arkadan çarpsa dahi asli suçlu sizsiniz. kanun ve yönetmelikler açık.

tahkime gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

Arkadaşlar öncelikle merhaba. 09 Şubat tarihinde istanbul'da kayınbirader üzerine olan mazda 3 2006 model otomatik aracı kullanıyordum. E5'de (TT Arena stadı arkası) seyir halindeyken orta şeritten sağdaki şeride geçmek istedim. Sağ aynaya baktım araç yoktu sinyal verdim geçtim. Geçer geçmez arkadan hızla gelen Fıat doblo aracıma tam arkadan çarptı. Fiat doblonun hava yastığı açıldı radyatör delindi. Bizim arabanın da tampon ve bagaj kapağı epey bi ezildi. Orada tutanak tuttuk. Ben ifademi düzgünce yazdım. Eleman da soldan sağa önüme gelen arabayı görür görmez frene basım duramadım çarptım yazdı. 2-3 gün sonra sbm.org'dan kontrol ettim ve %100 ben kusurlu görünüyorum. İtiraz et seçeneğiyle itiraz ettim. 1 saat sonra komisyon tarafından da %100 suçlu olmam onaylanmış. Her ikimizin de sigortası Axa idi. Her ikimizde de kasko yoktu. Ben aracı kaza olur olmaz özel servise çektirdim. Özel servise exper falan ertesi gün gelmiş.

sbm.org sitesine mesaj atmama rağmen neden %100 kusurlu olduğuma dair bir cevap alamadım. İtiraz etttim sonuç değişmedi. Sigorta tahkim kuruluna başvursam sonuç değişir mi? Aracın masrafı aşağı yukarı 3-4 bin tl çıkıyor. Özel servis yüksek fiyat çıkardı biraz. Kayınpeder de aracı özel servisten alıp sanayiye ustasına götürmüş. Usta henüz fiyat vermedi. İnceleyecek yarın aracı.

Sormak istediğim ben neden kusurlu bulunduğumu nereden öğrenebilirim. SBM ye defalarca mail attım. Saçma sapan yasa numaraları gönderiyorlar. İtirazı Tahkim kuruluna yapın diyorlar. Bu işlerde uzman arkadaşlar yardım edebilir mi en ucuz nasıl kurtulabilirim. Çok sıkışığım şu aralar.

Belki sen ani geçiş yaparken arkadan gelen senin kör noktana denk gelmiş olabilir ve sen onu görmemiş olabilirsin, Aynısı benim başıma geldi ama arkamdaki adam çok profosyonelmiş frenle sağ sol yaparak bana 15.santim kala durdurdu aracını, dışarıya çıktım özür dilemeye hata bendeydi çünkü ama adam benden daha fazla bana üzülmüş geçmiş olsun bir şeyin varsa hastahaneye gidelim falan,dedimki hay ALLAH senden razı olsun,başkası olsa kavga etmeyi tercih ederdi.

• Siz geçtiğiniz an makas atarak size arkadan çarpmış büyük ihtimal.Geçmiş olsun
  • Hocam aslında kural mantıklı bir kural mesela bir araba makas atarak geliyor sizde ona arkadan çarpıyorsunuz ama suçlu siz oluyorsunuz bu saçma ama sizin durum farklı normal şerit değiştirmişsiniz stadın gören kamerası varsa mahkemeye dava açarsınız sonra bakılır incelenir öyle karar verirler ama o da kaç yıl sürer?
  • Ben kör nokta diyorum :/ En korktuğum şey, bir kere iyi küfür yedim bunun yüzünden, korkudan da ayaklarım titredi 1-2 dakika çünkü 140la filan yapınca baya etkili oluyo
  • Arkadaşlar bana çarpan araç en sağ şeritteydi zaten ben soldan sağa geçtim ama geçerken sağ aynaya baktım araç yoktu. Eleman biraz hızlıydı ama düz gittiğini söylüyor. Bana şerit ihlalinden mi kusur bulmuşlar böyle olsa bile %50 olması gerekmez mi adam sonuçta arkadan çarpıyor ve ben şerit değiştirdikten sonra 2 3 saniye geçiyor hemen önünde değilim yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mantıken sağdaki aracın sizden daha yavaş olması gerekir, sağınızdan geçmeye çalışmış ya da size makas atmaya kalkarken görmemişsiniz
  • Şerit değiştirme kurallarına uymadığınız düşünüldüğü için suçlu siz olmuşsunuz, muhtemelen gerçekten kör noktanıza denk gelmiş, siz aracı görmeyip şerit değiştirdiğiniz için duramamış ve size çarpmış, bu durumda şerit değiştiren suçlu oluyor, sizde tutanağa şerit değiştirdiğinizi yazmışsınız itiraz etsenizde değişmez gibi geliyor bana
  • İtirazınız yüksek ihtimal sonuç vermeyecektir. Şerit değiştirme sonucu arkadan çarpmada pek araştırmaya gidilmiyor malesef. Doblo sürücüsü o anda makasa çıkmış olabilir veya sizinle aynı anda o da en sağ şeritten orta şeride geçmeye kalkmış olabilir veya kör noktanıza denk gelmiş olabilir. Sonuçta pratikte siz şerit değiştirdiniz ve arkanızdan gelen araç kendini siz onun şeridine girmeden önceki şekilde ayarladığı için siz onun şeridine girdiğinizde duramadı ve size çarptı. Belki gerçekten kör noktaya denk geldi bu durumda karşı tarafa suç bulmayın. Geçmiş olsun.
  • KARAYOLUNUN KULLANILMASI KURALLARI

Aksine bir işaret bulunmadıkça bütün sürücüler araçlarını;

1- Gidiş yönüne göre yolun en sağından sürmek,

2- Çok şeritli yollarda, yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

3- Şerit değiştirmeden önce, gireceği şeritteki araçların emniyetle geçmesini beklemek,

4- Trafiği aksatacak ve ya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

5- Gidişe ayrılan şeritlerden en soldakini sürekli olarak işgal etmemek,

6- İki yönlü dört veya daha çok şeritli yollarda, aksine bir işaret bulunmadıkça motosiklet, otomobil,minibüs, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında, en sağ şeritten sürmek zorundadırlar.

şeritler üzerinde elektronik olarak veya sabit olarak her hangi bir hız ibaresi yok ise yol için tayin edilen max. sürati her şeritte yapabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

KARAYOLUNUN KULLANILMASI KURALLARI

Aksine bir işaret bulunmadıkça bütün sürücüler araçlarını;

1- Gidiş yönüne göre yolun en sağından sürmek,

2- Çok şeritli yollarda, yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

3- Şerit değiştirmeden önce, gireceği şeritteki araçların emniyetle geçmesini beklemek,

4- Trafiği aksatacak ve ya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

5- Gidişe ayrılan şeritlerden en soldakini sürekli olarak işgal etmemek,

6- İki yönlü dört veya daha çok şeritli yollarda, aksine bir işaret bulunmadıkça motosiklet, otomobil,minibüs, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında, en sağ şeritten sürmek zorundadırlar.

şeritler üzerinde elektronik olarak veya sabit olarak her hangi bir hız ibaresi yok ise yol için tayin edilen max. sürati her şeritte yapabilirsin

Bunlara ilave olarak çok şeritli yollarda şerit değiştirmemek kaydı ile herhangi bir şeritteki aracın başka bir şerittekinden hızlı gitmesi geçme olarak kabul edilmiyor, yani sağdaki daha hızlı olabilir sağda diye yavaş gitmesi gerekmiyor.

• Pratik Adam kullanıcısına yanıt
    Olumlu sonuç alacağınızı sanmıyorum, örneğin bu kazada otobüs arkadan çarpıyor ama otomobil otobüsün şeridine geçtiği için suçlu bulunmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: uguer1

Olumlu sonuç alacağınızı sanmıyorum, örneğin bu kazada otobüs arkadan çarpıyor ama otomobil otobüsün şeridine geçtiği için suçlu bulunmuştu.

Bırada araç suçu olsun tabii sorguya bile gerekyok gelen polis bakacak arkadan çarpma yok direkt yandan girmiş otobüs.

• uguer1 U kullanıcısına yanıt
    Kim suçlu kim değil bilmem ama o arabanın kontrolünü kaybettiği 85 kilometre öteden belli, otobüsün her ihtimali düşünüp yavaşlaması lazımdı ama tabi o kadar zeka nerede..
  • Beamer kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, otobüs şoförü göz göre göre frene bile dokunmamış, otomobildeki 2 kişi vefat etmiş bu kazada ve sadece yönetmelikteki şerit değiştirme maddesi baz alındığı için otobüs şoförü suçsuz bulunmuş.
  • Doğru dürüst şerit değiştirmeyi öğrenirsiniz artık.
    %100 suçlu olacaksın tabi.
  • fordmustanggt2005 F kullanıcısına yanıt
    bana göre burda yarı suç otobüs şöföründe.yarı katil.bunlar öküz gibi kullandıklarından yola bakmazlar.birazcık yavaşlasa çok rahat kurtaracak.düşene bir tekmede benden misali olmuş.tamam araba ters dönmüş senin şeridine gelmiş olabilir ama birazcık dikkatli araç kullansa öküz bukadar kötüsü olmazdı en azından
  • fordmustanggt2005 F kullanıcısına yanıt
    Kardeş polis misin savcı mı? Sinirin kime anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam cana geleceğine mala gelsin yukarıdaki videoyu izledikten sonra trafiğin aslında ne kadar tehlikeli olduğunu bir kere daha anlamış oluyoruz.

trafikte her zaman büyük araçlardan çekinirim yanlarından geçerken daha temkinli olmaya çalışırım dikkat etmeden şerit değiştirenler çok. bazıları da bile bile sıkıştırıyor nasıl olsa büyük araç ya bana bir şey olmaz düşüncesiyle hareket ediyorlar. özellikle köprü gişelerinden geçerken eğer trafik varsa her zaman en sağ şeridi kullanırım sağdan soldan sıkıştırıyorlar çünkü. o kamyonlar, otobüsler çok tehlikeliler. ek olarak büyük araçların sağından geçerken de çok dikkatli olmalıyız sağ taraftaki araçları görmüyorlar, kör noktada kalıyor. geçende belediye otobüsünde gidiyordum yan şeritteki şehirler arası otobüs sağ şeride geçmek istedi ve o koca otobüsü görmedi otobüs emniyet şeridine girmese gelip vuracaktı. otobüs şoförü kornaya basınca da gelip kızdılar sanki haklılarmış gbi.

sizin olay için de kör nokta söz konusu olabilir. aynadan görmediğimiz araç hemen dibimizde olabiliyor. bun bir nebze olsun önlemek için aynayı kontrol ettikten sonra hemen sağ camlardan yan şeridi de kontrol edersek daha emniyetli bir şekilde geçiş yapmış oluruz şerit değiştirirken. tabi aynı şey soldaki şeritlere geçiş için de geçerli.

tekrardan geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 15 Şubat 2014; 20:21:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.