Şimdi Ara

Arkadaşım kırmızı ışıktan mecburi geçmiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
14.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Az önce arkadaşım telefon etti. Kırmızı ışıkta durmuş. Bir kaç saniye sonra hemen arkasına ambulans gelmiş. Arkadaşım da mecburen kırmızı ışıkta geçmiş. Fakat o telaşla orada kamera var mı yok mu, emin değil. Şimdi ne yapacağım diyor. Kamera var ise ve ceza yazılmadan önce nereye başvurabilirim diyor. Ceza gelirse cezadan sonra ne yapmalıyım diyor. Bilen var ise yazabilir mi?

Buna benzer bir konu vardı. Bulamadım. Yeniden açtım. Kusura bakmayın.

• Geçtikten hemen sonra polisi arayıp, durumu izah etmesi gerektiğini düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • varsa bir kamera arkadan ambulans geçtiğini görürlerse ceza yazarlar mı?Yazarlarsa ambulansa niye yol verelim
  • Bende cevap bekliyorum,kameranın olduğu bir ışıklarda ramazanda tam iftar vakti dalgınlıktan kırmızıda geçtim ama ceza falan gelmedi eve,postamı ulaşmadı acaba takip edebileceğim bir yer varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 14 Eylül 2012; 16:36:38 >
  • Arkadaş ta benden cevap bekliyor. Foruma yaz bakalım demişti.
  • EDS Tabelası olan bir yolda bende kırmızı ışıkta geçmek zorunda kaldım. Yol kenarındaki çim sulaması yüzünden yollar ıslanmış ve kayganlaşmıştı. Frene bastım duramadım. Mecburen kırmızı ışıkta geçtim. Hiç bir ceza vs. gelmedi. Bence o EDS tabelası oraya korkutmak amaçlı konulmuştu.
  • emniyet şeridindeyse yer ceza d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı durumu ben de yaşadım. Isıgı geçip hemen sagda bekledım. Yani sag seritte önde duran aracın önune gectim bekledım yesılı. 2 kere oldu bu. Ceza gelmedi.
  • Sistem tam otomatik değildir. Kırmızıda geçtiğinizi alet belirler, cezayı polis yazar. Ambulansı göreceği için yazmaz. Yazsa bile itiraz edilir ve o ceza düşer. Can sıkacak birşey yok. Merak etmeyin. Büyük ihtimalle ceza gelmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Sistem tam otomatik değildir. Kırmızıda geçtiğinizi alet belirler, cezayı polis yazar. Ambulansı göreceği için yazmaz. Yazsa bile itiraz edilir ve o ceza düşer. Can sıkacak birşey yok. Merak etmeyin. Büyük ihtimalle ceza gelmeyecek.

Anladım. Arkadaşa söyleyeyim. Rahatlasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Bende cevap bekliyorum,kameranın olduğu bir ışıklarda ramazanda tam iftar vakti dalgınlıktan kırmızıda geçtim ama ceza falan gelmedi eve,postamı ulaşmadı acaba takip edebileceğim bir yer varmı ?

Posta ulaşmasın daha iyi. Ceza size tebliğ edildiğinden itibaren 15 gün indirimli ve 1 ay sonra faiz işlemeye başlar. Tebliğ edilmediği sürece sorun yoktur. Kameralar da her zaman ceza kesmiyor. Yırtmış da olabilirsiniz. Ancak kırmızıda geçmek dalgınlıkla falan açıklanmamalı. O derece dalgın araba kullanmamalısınız zaten.
  • Ankara'da gıcıklık olsun diye kesiyorlar. İptal etmiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Ankara'da gıcıklık olsun diye kesiyorlar. İptal etmiyorlar.

dava açabilirsiniz öyle saçmalık mı olurmuş. iyi ambulanstaki kişi ölsün o zaman

gerçi bu şekilde yüzü astarından pahalıya gelir ama
  • 72 lira cezası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Bende cevap bekliyorum,kameranın olduğu bir ışıklarda ramazanda tam iftar vakti dalgınlıktan kırmızıda geçtim ama ceza falan gelmedi eve,postamı ulaşmadı acaba takip edebileceğim bir yer varmı ?

Posta ulaşmasın daha iyi. Ceza size tebliğ edildiğinden itibaren 15 gün indirimli ve 1 ay sonra faiz işlemeye başlar. Tebliğ edilmediği sürece sorun yoktur. Kameralar da her zaman ceza kesmiyor. Yırtmış da olabilirsiniz. Ancak kırmızıda geçmek dalgınlıkla falan açıklanmamalı. O derece dalgın araba kullanmamalısınız zaten.

Yok benim şansıma gözden kaçma olayı falan yoktur eminimİftar vaktiydi belki yemek yiyolardır o yüzden gelmedi galiba diyodum ama yakında gelir o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Ankara'da gıcıklık olsun diye kesiyorlar. İptal etmiyorlar.

dava açabilirsiniz öyle saçmalık mı olurmuş. iyi ambulanstaki kişi ölsün o zaman

gerçi bu şekilde yüzü astarından pahalıya gelir ama

Ben bir donem aralıklarla toplam 5 cezaya itiraz ettim. 15tl civarında oluyor masrafı. Ancak takibini siz yapmayacaksaniz, tanıdık avukat lazım. Bizim anlaşmalı avukat küçük islere ücret almıyor. :)

• sistemin kaydettiği görüntüleri operatör onaylamadan ceza verilmiyor. ambulansa yol vermek için geçildigi sistemde görülür muhtemelen ceza almazsınız diyeceğim ama burası Türkiye operatör sadece kırmızıda geçtiği kısmı seyredip devamına bakmaya üşenirse cezayı onaylar. bu durumda da itiraz edip hakkınızı aramanız en dogrusu. yine de tahminim ceza gelmeyeceği yönünde. olay ankarada ise pm atın orada ceza kesilip kesilmediğini söyleyeyim size
  • Gecen hafta ankara kutuphanenin ordaki isiklardaydim. 3,4. Siradayim arkadan aci sirenlerle bir ambulans geldi. İcinde hasta var belli surekli dat datlari aciyor. En ondeki okuzler kirmizi isikta gecmeye tenezzul edemediler. Kornaya basarken en sonunda dayanamadim camdan bagirdim yuruseneze mk diye. Baskalari filanda bagirdi acildi hemen trafik ama turk insanini anlamak zor. Ambulans bu arkadasim icinde bir can gidiyor. Yemisim trafigini cezasini. Polise anlatirsin olayi geregi yapilir. Ambulansin icinde adam azraille cebellesirken azraile mi anlatacagiz isik var bekle diye. Buda boyle bir anim iste.

• Ben de bugün,hatırlayabildiğim kadarıyla hayatımda ilk defa kırmızı ışıkta geçtim,dalgınlığıma geldi,yanımdaki kamyon devam edince ışığa bakmadım tam geçerken kırmızı yandığını farkettim.EDS de var orada biliyorum,ceza yerim inşallah da aklım başıma gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhan1923

varsa bir kamera arkadan ambulans geçtiğini görürlerse ceza yazarlar mı?Yazarlarsa ambulansa niye yol verelim

insan hayati 100-200tl den daha degerli oldugu icin yol verebilirsiniz bence. niye yol verelim diyor ya adam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.