Arkadaşlar ben otistik oldugumdan şüpheleniyorum ssli
-
-
Bu nasıl yazı Allahım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ona bir şey yapamıyorum
Daha çok boşvermişlik ve tembellik var gibi hocam
-
Biraz diyelim
Fakültedeyken Bayazıt' tan Eminönü'ne arkidişle beraber iner Üsküdar' a vapurla geçerdik.
Yine böyle bir günde Şehir Hatları vapurun yan tarafında Üsküdar tarafına dönük bir halde vapurun kalkmasını beklerken uzaktan gelen vapura bakıp:
"Sedef Adası..."
"Ne dedin!?"
"Şu Üsküdar tarafından yaklaşan vapur var ya, işte onun adı Sedef Adası" deyince arkadaş vapuru görmeye çalıştı.
"Çok uzak sinek kadar görünüyor bu mesafeden ismini nasıl okudun ki!?"
"İsmini okumadım, Sedef Adası' nın bacasının önünde direği var ve sadece bu vapura özgü" deyince arkadaş "Hadi atma o kadar!" dedi.
"Yaklaşınca görürüz o halde" deyip vapur yaklaştığında üzerindeki yazıdan adının Sedef Adası olduğunu gören arkadaş yine de inanmadı:
"Şu vapurun adı ne peki?" deyip yine uzaktan Harem tarafından yaklaşan başka bir vapuu işaret etti.
"Bahçekapı" dedim ve yaklaştığında adının Bahçekapı olduğunu gördü:
"Senin işin gücün yokta bütün vapurların ismini mi ezberledin !" deyince dikkatimi çekti:
Senelerce Şehirhatları ile yolculuk yaptığım için farkında olmadan vapurları ezberlemiştim, ismini görmesem bile çok uzaklardan bakıp tipinden vapuru tanıyabiliyordum.
Daha sonra yeğenime otistik teşhisi koyunca araştırmıştım:
Genetik olan hastalıkta birey hayatının her hangi bir döneminde otistik evreye girebiliyormuş ve mühim olan bireyin bu evreyi sağlıklı bir şekilde atlabilmesi...
-
Disleksi de olabilir.
El yazısı özen ve çalışmayla 3-6 ay gibi bir sürede gözle görülür şekilde iyi hale gelebiliyor.
-
Uzmana sordum otizm çok ayrı bir olay. Okb ya da anksiyete olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onlar psikolojik hastalık ne alakası var
Obsesyonlarin var. Daha fazla anlamak icin konusmak gerek
Bunun size bir zararı oldu mu?
Geç anlıyorum bu da dahil mi
Hangisi neye
Obsesyonlara dahil mi
Yok öyle birşey, ilgi ve sevgiye ihtiyacın var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Keynesinkızı
Obsesyonlara dahil miAnlamaya uğraşırken gittiğin yola göre değişir. hangi durumlarda yasadin vs bir suru konusmak gerekir anlamak icin. Seans ucretimi odersen hepsini anlayabiliriz. Saatlik 5k doler
Yakında sevgili yapma planlarım var
Yok para Mara deliliğe devamke
Planla programla oluyor muymuş o işler?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X