BÖLÜM OLARAK BURANIN UYGUN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM DAHA UYGUN BİRYER VARSA ORAYA TAŞIYABİLİRİM
ben bir teleskop almaya karar verdim şimdilik sadece öle merakımı gidermek için gökyüzüne falan bakacam birde şöyle birşey var, ben bu teleskopla yeryüzündede uzaktaki nesnelere bakacam(bakabilirim değilmi)
ben bu konuda sadece fiyat analizi yaptım yalçınlarda uygun gibi görünen ürünler gördüm. linkleri yaşağıda veriyorum, bu aşağıdaki linklerde ki teleskoplar işe yararmı.
bunlar anlattığım özelliklere uyuyosa hangisini önerirsiniz.
yada sizin önerdiğiniz bir tane varmı
bu konuda bana yardımcı olabilecek kimsenin olmaması ilginç. yada kimsenin ilgisini çekmemiştir bu konu
Konusun motorlu modeli uygun görünüyor. yalnız teleskop alırken birincil mercek veya ayna çapı ile odak uzaklığı önemlidir. birincil merceği 90mmden ufak olmasın bence odak uzaklığı olarak da ne kadar kısa odaklı bulursan okadar iyi 600mm odak uzaklığı çok uygun olur. ancak mercekli teleskoplarda 900 mm'den kısa odaklı bulman zor. kısa odak büyültmeyi azaltıyor gibi görünse de esas büyülmeyi belirleyen elindeki oküler(teleskopta gözünle baktığın parça) oluyor. örneğin 5mm lik oküler 1000mmlik teleskopla 1000/5=200 kat büyütme sağlar. Yalnız yüksek büyütmelerde dünyanın dönüşünden dolayı gökcisimleri görüş alanında çok hızlı hareket edeceği için motor çok önemli.
cocukluktan beri hep ikroskop la teleskop almak istemişimdir.acaba paraya kıyıp alsammı.ucuza benziyoda.