arkadaşlar buzlukta kurbandan kurbana gördüğümüz biraz et var.dün bi kavurma yapayım dedim yakşalık 2 saat pişirdim et yine sert oldu.eti şu şekilde pişirdim .önce eti doğrayıp oda sıcaklığına getirdim sonra tencereyi iyice kızdırıp eti koydum ve mühürleme yaptım et suyunu saldı ve ocağın altını kıstım.sonra yaklaşık 1,5 saat sonra ete 1 buçuk su bardağı sıcak su ilave ettim yarım saatte öyle pişirdim ama yine sert oldu.lokantada düğün davetlerinde yediğim et bi ısırışta bölünüyor lokum gibi oluyor ama bizimki kayış gibi çiğne babam çiğne.bu kavurmayı lokum gibi yapmanın püf noktası ne bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.özeldende tarifi yazabilirsiniz şimdiden teşekkürler. |
Bildirim