ya malum internet demek, bir taraftan da cesitli iletisim yani sohbet programlarini kullanarak chat yapmak demek oluyor.
sozun ozu, bu muhabbetlerden birinde, birisi sizden internet sifresi istiyor. ordan burdan surdan bir yerden iste. ve bu kisi de bir bayan oluyor.
siz olsaydiniz ne yapardiniz? a- verirdim b- vermezdim
neden?
b-vermezdim
borckali, ama oyle damdan duser gibi bir istek olmuyor bu. her aksam nasil selam veriyorsun mesela icq'dan.. uzun bir sure muhabbet ettigin biri, artik isi samimiyete getirdigini dusunen biri boyle bir istekte bulunuyor. hem neden? sorusuna cevap vermemissin. hı?
Kendi şifremi vermem söz konusu değil.Nedeni benim makina nerdeyse gün boyu bağlı sayılır.[Download,download,download...]Versemde kullanamaz zaten.
Ben de kesinlikle vermezdim. Bu yeni bir sektör oldu. Aynı şeyi cep telefonlarında da yapıyorlar. Tanımadığın bir kız seni arıyor ve muhabbeti koyulaştırıyor. Sonra başlıyor atmaya: Evden çıkmam yasak. Dünyayla tek bağlantım bu telefon ama konturum yok. Bana kontur gönderirmisin falan filan. Seninle konuşmak isteyen üç kuruşa kıyamıyorsa boşver gitsin.
ya hic sormayin, biraz bu konuda tecrubeliyiz yane :-) ismi lazim degil birisi vardi. tabi hemen akillara forsaken'in topigi gelmistir sanirim, neydi? istisnalar kaideyi bozar mi idi bozmaz mi idi :-\ benim icin olay cok basit, verirsin gun icerisinde kullanir, sonra sen gelirsin sira sana gecer. bir kere bu normal mi anormal mi servis saglayicisi acisindan? yani boyle bir kisitlama yoktur herhalde? ikincisi ise bu sifreyi isteyen kisinin de telefonunu almak gibi bir hak ortaya cikmiyor mu? ne dersiniz :-))) hadi bunu da bosver, sozunun eri oldugunu nereden bilecegiz? yani dusunsenize internete gireceksiniz, giremiyorsunuz cunku o internette eheueh paylasim ihlali durumlari. yine de ben verilebilir diyorum ama tecrube onemli tabi. bakalim kimler yufka yurekli forumda :-))) kesker geri donus jubilesi yapmaya ne dersin :-)))
Onu benim okuldaki mal arkadaşım yapardı.Elemanı arıyoruz nassın iyimisin geliyon mu cart curt diye adam bana msj bile çekmezdi.Tel açtığında 5 saniyede bitirmeye çalışırdı.Böyle insanlar midemi bulandırıyor aslında.Ve az değil böyle insanlar açıkçası benim arkadaş diye bildiğim birçok kişi aynı pisliği yapıyor.Bazı salaklar benim telimi çaldırıyorki onu arayım diye.Varmı böyle bi pislik ya..
Yani konuyla alakası yok aslında ama linguist yazınca benimde yazasım geldi bu tip insanları.
Aynı şifrenin devamlı olarak 2 ayrı yerden kullanılması halinde(Ve tel kaydında bu insanların soyadla falan bağlantısı yoksa) bazı servis sağlayıcılar telefonla kullanıcıya durumu bildiriyor.Bizim ekipten 2 arkadaş böyle yapıyorlardı.Şifrenin asıl sahibi olana açıp söylediler superonline'dan.Bu numarayı tanıyormusunuz diye falan.
Ama ttnet'te böyle birşey yok tabi o ayrı mesele.Ben 1.5 sene birinin şifresini kullandım.Eleman durumu anlamadı.Sanırım gündüz işte kullanıyordu,bende kalan zamanda :))
demek kii guven ortami olusmadan bu tur isteklerin kabul gormesini birakin istenmesi bile abes kacar? yani bu anlam mi cikiyor yazdiginizdan kesker? o dedikleriniz bir nevi kronik sanci yapan durumlar, gecenlerde bir arkadas ayni keker'in verdigi ornegi anlatti bana.. telfon geliyor ona ve de sasiriyor cunku, bu kisinin ona tel acmasi pek hayira alamet degil. o da bu isin nereye varacagini tahmin ediyor ve yanilmiyorda. bu cok kotu bir durum kesinlikle.. pekii sen ne yapiyorsun bu durumda kesker? ne yapmali?
ya biri bana bir yamuk yapti soyleyim bari, o yamuktan sonra internette samimiyetlik mi? nerdeee karsimda gormeden kimin samimi olduguna kanaat getirmem mumkun degil. gozleri gormem lazim, gozler asla yalan soylemez di mi ar kadaslar :-))))
maat hocam adım geçmiş sataşma olmasın ha yakarım... [:p] konuya gelirsek...
maat hocam vereceğin şifre zaten sana ait değilse bu muhabbetin anlamı yok zaten senin de isteyenden farkın olmaz.ama şifre seninse bir düşün bakalım o hatunun kim bilir kaç tane senin gibi konuştuğu adam vardır hele hele bu olay MIRC denen yerde cereyan ediyorsa.yani resmen o hatun için koyunlardan birisin sen.yani özel bir yerin falan yoktur kız için ve sen şifreni verirsen ona "ayy ne tatlı çocuk" diyip sana kanı kaynamaz emin ol bişey kazanmazsın yani.bazen zoraki bazı hatunların chat muhabbetlerini dinlemek zorunda kalıyorum gerçek hayatta ve o kadar tiksiniyorum ki onlardan onlar gözleri parlaya parlaya ,ağızlarının suyu aka aka sanki memlekete yaralı iş yapmış gibi birbirlerine chatte kekledikleri,iltifat aldıkları vb. erkekleri anlatırken anlatamam.hatta bir kız vardı kıza isveç'te bir türk 1-2 hafta chatleştikten sonra yanıma gel evlenelim falan demiş ciddi ciddi ve kızın telefonu yok diye onu aramak için 8210 yollamış oradan ama kız bunu annatırken "salak" falan diye annatıyordu sonra sordum ee nooldu diye "başkasıyla ilişkim olduğunu söyledim" dedi "e telefon nooldu" dedim "işte burda" diyip elindeki telefonu göstermez mi...5 dakka sonra kalktım zaten.
sözün özü annatacak olay çok aslında ama siz siz olun böyle yufka yürekli olmayın siz kaybedersiniz her zaman.siz belki ihtiyacı vardır acildir diye insanlık yaparsınız ama hayvanlık görürsünüz büyük ihtimalle.hele hele MIRC ortamında yeni yeni aşklara yelken açmak için çırpınan bu gibi hatunlara bok muamelesi yapmanızı şahsen tavsiye ediyorum.
hadi kolay gelsin...
Forsaken gene imalı konuşmuşsun.Ne yani biz şifre kırdık diye onlar gibimiyiz [:(!]
Hele bi İzmir seyahatini yapıp gel,ilk işim bu olaya geri dönmek ve senin şifreni kırmak
Şu an malzemelerim yokta
forsaken, forumdaki bu topigin linkini bu arkadasima verdim. o da okuyacak kesinlikle :-))) ne dusunur bilmiyorum. artik herkes kendini soylee bir tartar sanirim. istemek cok kolay, vermek de oyle ne de olsa tapusu bende hesabi.. tabi bu isin arkasinda onemli olan maneviyat. bu arada bu topic icin onemli katkilarindan dolayi sana ozel bir tesekkur gonderiyorum :p :-))) alinmadin umarim hehe, ufcan pek ortada gorunmuyor! bu linki ona da gondereyim ben... benim en son soyleyebilecegim sey, problemin bu sekilde gecici olarak cozulemeyecegi. yani herkesden istemek.. nereye kadar yanii cok abes bir durum bence. boyle bir durumda acik sozlu olmak sonrasi icin daha faydali.. mesela magic hocam :-))) bana desin ki, maat vala param yok internete giremiyorum help me please maat.. hemen ona yardim ederiz yanii kacti hocam 350 kb miydi baglantin? bir kablo cektirirdim sana :p :-)))) ya iyi satasiyorum di mi hehe. neyse saka bir yana, boyle bir istekte bulunmanin bir amaci olmali degil mi? nedir bu amac yaa birisi bisiler soylesin de ozwetlesin ben soz almiyorum bir daha..
Maat senin durumuna benzer durumdaki arkadaşla(Topicte bahsettiğim telefoncu eleman) şu an konuşmuyoruz.Arkadaşla daha sonra başka bir mevzudan kavga ettik.Eleman 5 ay sonra aradı özür diledi ve BORÇ İSTEDİ.Var mı böyle bi pislik ya..
O elemanı bi elime geçirsem şimdi varya...
B
Bu arada hoca sana icq'dan kaç tane msj attım cevap vermedin.Seninde Forsaken gibi icq'da problem mi var?
inanmiyorum yaa, sen benim arkadasimin dedigi seyleri anlatiyorsun? ya senden suphe etmeye basladim mustii sen misin yaa alo :-)))))))
Geç kaldık forsaken gitti bile..
Musti kim abi :)) Ben aşağı yukarı 1000 km uzakta yaşıyorum.Musti Mersin'deyse söyle onu bulayım :)) .Bizim elemanın yaptığı şeylerin aynısını yapıyorsa onada aynı muameleyi(bizim elemana yapmak istediğim şeyler vardı o zaman senin elemana bişeyler yaparız en azından :)) yapmak lazım.
yok be kesker walla kimsenin postuna cevap olsun diye yazmadım[Smash][agl] ama halin vaktin yerindeyse alıver bi şifre kullan paşa paşa[OK].ha hobi olarak zevk alıyorsan kır 50 tane şifre ama kırmakla kal kullanma.sonuçta karşı taraf mağdur olacak çünkü.superonline aynı anda çift bağlantı TEŞEBBÜSÜ bile teşhis ederse 3 gün içinde yeni şifre istiyor gerçek kullanıcıdan yoksa blokluyor hesabını.bizzat yaşadım.:İsyan:
bak şimdi okudum bi daha postunu seni ara diye çaldıranlara neler demişsin haklısın da.sen yine kır şifreni öğren,kendini geliştirmişlursun en azından bilg. konusunda ama o şifreyi kullanırsan ve 50 kişiye dağıtırsan şifre sahibi mağdur olur.sonuçta başımıza gelmesini istemediğimiz bir olay bu...
ayrıca şifrem olsa dükkan senin uğraş kırmaya ama şife yok ki benim bağlantıda [agl]
.
eheueheu hocam kesker.. "chat odaları demekle MIRC'yi kastediyorsan orada istediğini yap hatta bilgisayarına gir (özellikle hatunların) format c:/q de [}:)][}:)] sonra [B)] olsun..."
demek geliyor içimden kendimi zor tutuyorum wallahi.
<font size='1'>dipnot=iyi yapmışsın o zaman[}:)] (ne,kim?ben demedim bunu[agl])</font id='size1'>