Bildirim
arkadaslar sizce hangisi daha ıyı???cvbnızı beklıyorum..
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
dell -
İkisi de birbirinden farklı modeller.Biri 13.3" diğeri 15.4" ekrana sahip.Amaç oyun oynamak ise Hp derim.Ama Dell'in de çok harika olduğunu söyleyebilirimquote:
Orijinalden alıntı: gidakontrol
dell -
Bana kalirsa Dell derim. Hem performans hemde tasinabilirlik ariyorsan bence alternatifin yok. Ama 15.4" de benim isimi gorur birazda genis ekranda oyun severim diyorsan HP.quote:
Orijinalden alıntı: aslanemre58
İkisi de birbirinden farklı modeller.Biri 13.3" diğeri 15.4" ekrana sahip.Amaç oyun oynamak ise Hp derim.Ama Dell'in de çok harika olduğunu söyleyebilirim
Alıntıları Göster -
Intel® Core™ 2 Duo P8700 (3MB cache/2.53GHz/1066Mhz FSB)quote:
Orijinalden alıntı: GurcellOnline
Bana kalirsa Dell derim. Hem performans hemde tasinabilirlik ariyorsan bence alternatifin yok. Ama 15.4" de benim isimi gorur birazda genis ekranda oyun severim diyorsan HP.
Alıntıları Göster
Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit
Edge-to-Edge 13.3" HD WXGA Slim WLED LCD with 1.3 Megapixel Camera
Slot Load DVD+/-RW (DVD/CD read/write)
4GB2 Dual Channel DDR3 SDRAM at 1067MHz (2 Dimms)
320GB3 7200 RPM SATA Hard Drive
NVIDIA® GeForce® 9500M - 256MB
High Definition Audio 2.0
Dell Wireless 1510 802.11n Half Mini-Card
56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery
BU DELL XPS 13
-
2 konu birden acmissin birader :) Ama ikisindede cevap ayni bence Dell. HP nin ozelliklerini inceledim. DDR2 ve 3GB RAM 667MHz ustelik HDD 5400 rpm. Bunlar tek basina buyuk farklar olusturmaz ama hepsini toplarsan gercekten aradaki fark oldukca buyuyecektir. HP sadece ekran karti yonunde 1 adim onde ama dedigim gibi 13.3" ekranlik neredeyse bir netbook diyebilecegimiz bir canavarin 9500M ekran karti olmasi gercek boyna gore cok harika bir performansi oldugunu gosterir.quote:
Orijinalden alıntı: hasbi_20
Intel® Core™ 2 Duo P8700 (3MB cache/2.53GHz/1066Mhz FSB)
Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit
Edge-to-Edge 13.3" HD WXGA Slim WLED LCD with 1.3 Megapixel Camera
Slot Load DVD+/-RW (DVD/CD read/write)
4GB2 Dual Channel DDR3 SDRAM at 1067MHz (2 Dimms)
320GB3 7200 RPM SATA Hard Drive
NVIDIA® GeForce® 9500M - 256MB
High Definition Audio 2.0
Dell Wireless 1510 802.11n Half Mini-Card
56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery
BU DELL XPS 13
Alıntıları Göster
Oncede soyledigim gibi gercekten performans ariyorsan Dell.
-
arkadaşım 667 mhz olduğundan kesin emin misin? çünkü kullananlar 800 mhz olduğunu söylüyorlar. yanlış bilgilendirme yapmayalımquote:
Orijinalden alıntı: GurcellOnline
2 konu birden acmissin birader :) Ama ikisindede cevap ayni bence Dell. HP nin ozelliklerini inceledim. DDR2 ve 3GB RAM 667MHz ustelik HDD 5400 rpm. Bunlar tek basina buyuk farklar olusturmaz ama hepsini toplarsan gercekten aradaki fark oldukca buyuyecektir. HP sadece ekran karti yonunde 1 adim onde ama dedigim gibi 13.3" ekranlik neredeyse bir netbook diyebilecegimiz bir canavarin 9500M ekran karti olmasi gercek boyna gore cok harika bir performansi oldugunu gosterir.
Alıntıları Gösterve ben olsam hp alırdım çünkü 13.3 bana biraz ufakkalır ama zevkler ve renkler tartışılmaz
quote:
Orjinalden alıntı: Gurcellonline
2 konu birden acmissin birader :) Ama ikisindede cevap ayni bence Dell. HP nin ozelliklerini inceledim. DDR2 ve 3GB RAM 667MHz ustelik HDD 5400 rpm. Bunlar tek basina buyuk farklar olusturmaz ama hepsini toplarsan gercekten aradaki fark oldukca buyuyecektir. HP sadece ekran karti yonunde 1 adim onde ama dedigim gibi 13.3" ekranlik neredeyse bir netbook diyebilecegimiz bir canavarin 9500M ekran karti olmasi gercek boyna gore cok harika bir performansi oldugunu gosterir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tave03
arkadaşım 667 mhz olduğundan kesin emin misin? çünkü kullananlar 800 mhz olduğunu söylüyorlar. yanlış bilgilendirme yapmayalımve ben olsam hp alırdım çünkü 13.3 bana biraz ufakkalır ama zevkler ve renkler tartışılmaz
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: tave03
arkadaşım 667 mhz olduğundan kesin emin misin? çünkü kullananlar 800 mhz olduğunu söylüyorlar. yanlış bilgilendirme yapmayalımve ben olsam hp alırdım çünkü 13.3 bana biraz ufakkalır ama zevkler ve renkler tartışılmaz
quote:
Ramler 800 mhz araştırmadan yazmayın
-
tbıkıde zevler ve renkler tartısılmaz ama burda sızlerden ogrenmek ıstedıgım performans bakımının nasıl oldugunu oyunlarda ne gıbı hızmet saglar photoshop ve autocad gıbı prgramlrdakı sagladıgı faydaların nasıl olabılcegını ogrenmek ıstıyorum.benım ıcın ekran buyuklugu pekde onemlı degıl cok lazım olursa plavmaya takar ordan oynarım.burda hp kullanan da vardır dell de.ama dell xps 13 kullann suanda oldugunu sanmıyorum cnku turkıyede suanda yok yanı daha gelmedı.ben ozel getırtıyorum hatta bunun satısınıda yapıyorum ılgılenmek ısteyen olursada msjını beklıyorum..quote:
quote:
Alıntıları Göster
-
Dell'in 3dmark06 puanı 3200 civarı.quote:
tbıkıde zevler ve renkler tartısılmaz ama burda sızlerden ogrenmek ıstedıgım performans bakımının nasıl oldugunu oyunlarda ne gıbı hızmet saglar photoshop ve autocad gıbı prgramlrdakı sagladıgı faydaların nasıl olabılcegını ogrenmek ıstıyorum.benım ıcın ekran buyuklugu pekde onemlı degıl cok lazım olursa plavmaya takar ordan oynarım.burda hp kullanan da vardır dell de.ama dell xps 13 kullann suanda oldugunu sanmıyorum cnku turkıyede suanda yok yanı daha gelmedı.ben ozel getırtıyorum hatta bunun satısınıda yapıyorum ılgılenmek ısteyen olursada msjını beklıyorum..
Alıntıları Göster
Hp'nin 3dmark06 puanı 4700 civarı.
Fark büyük.
Bu arada ekran kartları şöyle
DV5'in 512 mb 9600m gt gddr2
Xps'nin 256 mb 9500m g gddr3
Kaynak:notebookcheck.net
-
Dell'in 3dmark06 puanı 3200 civarı.quote:
Dell'in 3dmark06 puanı 3200 civarı.
Fark büyük.
Alıntıları Göster
Fark büyük.
PEKİ BUNA GORE TERCIH EDILMESI GEREKEN LAPTOP HANGISI??
-
Oyun için alacaksan Hp derim.1500 puan hiç azımsanmayacak bir farkquote:
Dell'in 3dmark06 puanı 3200 civarı.
Fark büyük.
PEKİ BUNA GORE TERCIH EDILMESI GEREKEN LAPTOP HANGISI??
Alıntıları Göster
İşlemci olarak aralarında pek fark yok ikisi de iyi işlemciler
Ram Dell'de DDR3.Bu hem + hem de - bir özellik
Hdd olarak Dell daha iyi.7200 rpm olması iyi bir fark.Ama bu pil süresini olumsuz yönde etkiler...
-
cvb ıcın tsk ederım yanlız ben netten yaptıgım arastırmalara gore hp pclerın cok sorunlu oldugunu goruyorum ozellıkle ısı konusunda.hp soylendıgı kadar sorunlu bır pc mı yoksa bu sadece farklı serılerınde gorulen hasarlarmı??sıze 1 sorum daha olacak dell markası hp ye gore nasıl.yanı hangı marka yaptıgı urunlerde (laptop)daha saglam ve performansı ıyı olan..quote:
Oyun için alacaksan Hp derim.1500 puan hiç azımsanmayacak bir fark
İşlemci olarak aralarında pek fark yok ikisi de iyi işlemciler
Ram Dell'de DDR3.Bu hem + hem de - bir özellik
Hdd olarak Dell daha iyi.7200 rpm olması iyi bir fark.Ama bu pil süresini olumsuz yönde etkiler...
Alıntıları Göster
-
quote:
cvb ıcın tsk ederım yanlız ben netten yaptıgım arastırmalara gore hp pclerın cok sorunlu oldugunu goruyorum ozellıkle ısı konusunda.hp soylendıgı kadar sorunlu bır pc mı yoksa bu sadece farklı serılerınde gorulen hasarlarmı??sıze 1 sorum daha olacak dell markası hp ye gore nasıl.yanı hangı marka yaptıgı urunlerde (laptop)daha saglam ve performansı ıyı olan..
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: hasbi_20
cvb ıcın tsk ederım yanlız ben netten yaptıgım arastırmalara gore hp pclerın cok sorunlu oldugunu goruyorum ozellıkle ısı konusunda.hp soylendıgı kadar sorunlu bır pc mı yoksa bu sadece farklı serılerınde gorulen hasarlarmı??sıze 1 sorum daha olacak dell markası hp ye gore nasıl.yanı hangı marka yaptıgı urunlerde (laptop)daha saglam ve performansı ıyı olan..
Şu an bütün pavilion serilerini kullanmış biri olarak söylüyorum sadece dv6xxx serisinde sıkıntı yaşadım o da seri üretim hatalı olduğu için.Yeni DV5'ler çok iyi performans veriyor.Oc yapmama rağmen ısınma çok değil.Oyunlarda max. 75 derece civarı.Gerçi 1255 daha az ısınır işlemciden dolayı.Sonuç olarak memnunum ve tavsiye ederim
Hp satışlarda birinci olduğu için paralel olarak sorun daha fazla olacak.Bu sorunlardan bazıları kullanıcı hatalarından meydana gelmekte...
Dell Xps serisi oldukça iyi bir seri ve Hp'nin HDX serisiyle aynı sınıfta.Görünümleri çok çok güzel ve oldukça sağlam...
-
dell xps 13 ü aldıgım zamn pişman olurmuyum keske hp 1255 i alsaydım dıye..yada hp yi alsam pısman olurmuyum dell almadıgım ıcın:D bıraz karısık oldu sankıquote:
Orijinalden alıntı: aslanemre58quote:
Orjinalden alıntı: hasbi_20
Şu an bütün pavilion serilerini kullanmış biri olarak söylüyorum sadece dv6xxx serisinde sıkıntı yaşadım o da seri üretim hatalı olduğu için.Yeni DV5'ler çok iyi performans veriyor.Oc yapmama rağmen ısınma çok değil.Oyunlarda max. 75 derece civarı.Gerçi 1255 daha az ısınır işlemciden dolayı.Sonuç olarak memnunum ve tavsiye ederim
Hp satışlarda birinci olduğu için paralel olarak sorun daha fazla olacak.Bu sorunlardan bazıları kullanıcı hatalarından meydana gelmekte...
Dell Xps serisi oldukça iyi bir seri ve Hp'nin HDX serisiyle aynı sınıfta.Görünümleri çok çok güzel ve oldukça sağlam...
Alıntıları Göster
-
hp alırsan kesın pişman olursun dell almadıgın ıcın.dell:hafif,daha kalıtelı(xps serisi) ve hp dekı gıbı kronık sorunları yok,hatta hıc sorunları yok.hp alırsan duadan baska çaren kalmaz,hele servise düşersen ayvayı tam yedin.quote:
dell xps 13 ü aldıgım zamn pişman olurmuyum keske hp 1255 i alsaydım dıye..yada hp yi alsam pısman olurmuyum dell almadıgım ıcın:D bıraz karısık oldu sankı
Alıntıları Göster -
peki ne dıyorsun bu dell mi yoksa hp olayına.yanı ozellıklerı hakkında yorumunu alabılırmıyımquote:
hp alırsan kesın pişman olursun dell almadıgın ıcın.dell:hafif,daha kalıtelı(xps serisi) ve hp dekı gıbı kronık sorunları yok,hatta hıc sorunları yok.hp alırsan duadan baska çaren kalmaz,hele servise düşersen ayvayı tam yedin.
Alıntıları Göster -
bazı arkadaşlar hp nin servisinden şikayet etmiş ama ben servisi iyi diye hp almayı artık çok daha ciddi düşünmeye başladım. çünkü formdan okuduğum kadarıyla birçok arkadaş bilgisayarlarını servise yollayınca ve servis belli bir sürede çözemeyince yenisini yolluyorlar veya para iadesi yapıyorlar. bu benim çok hoşuma gitti yani adam 2 senelik bilgisayarını aldığı fatura fiyatı üzerinden arızalanınca hemen değiştiriyor. bundan iyi servis dahane olabilir?quote:
peki ne dıyorsun bu dell mi yoksa hp olayına.yanı ozellıklerı hakkında yorumunu alabılırmıyım
Alıntıları Göster
-
hehe eger 2 yıl dayanırsa bılgısayarın,ortalama 3 ayda bır bozulunca pek hevesın kalmıyor.3 ayda bir 3 aylık laptopsuz zaman(30 ısgunu ve degısım zamanı) düşün:)quote:
bazı arkadaşlar hp nin servisinden şikayet etmiş ama ben servisi iyi diye hp almayı artık çok daha ciddi düşünmeye başladım. çünkü formdan okuduğum kadarıyla birçok arkadaş bilgisayarlarını servise yollayınca ve servis belli bir sürede çözemeyince yenisini yolluyorlar veya para iadesi yapıyorlar. bu benim çok hoşuma gitti yani adam 2 senelik bilgisayarını aldığı fatura fiyatı üzerinden arızalanınca hemen değiştiriyor. bundan iyi servis dahane olabilir?
Alıntıları Göster
-
birde bu xps modelının ATI Mobility RADEON® HD 3670 - 512MB4 ekran kartlı olan modelı var.bu ekran kartı perforforman bakmındannasıldırquote:
hehe eger 2 yıl dayanırsa bılgısayarın,ortalama 3 ayda bır bozulunca pek hevesın kalmıyor.3 ayda bir 3 aylık laptopsuz zaman(30 ısgunu ve degısım zamanı) düşün:)
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- heifer hangi markanın yan ürünü
- monster fan ayarları
- msi klavye rengi değiştirme
- gta 5 altyazı açma
- monster bios güncelleme
- firmware nedir
- tcl book x12 go
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- quantum bilgisayar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X