Şimdi Ara

Arkadaşlar Turizm İşletmeciliği Bölümü okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akdeniz Ün. Turizm düşünüyorum. Bu bölümü okuyan fikir bilgi sahibi olan birisi yazabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Turizm İşletmeciliği Okunur mu?

Turizm İşletmeciliği Bölümü, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar yetiştirmek amacıyla tasarlanmış bir bölümdür. Bu bölümde, turizm işletmelerinin yönetimi, pazarlaması, finansmanı ve hukuki yönleri gibi konularda bilgi ve beceri edinilir.

Turizm İşletmeciliği mezunları, turizm sektöründe yönetici, pazarlamacı, finansçı ve hukuk danışmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilmektedir. Bu sektörün sürekli büyümesi ve gelişmesi, turizm işletmeciliği mezunlarına istihdam olanakları sunmaktadır.

Bölümün ders içeriği, turizm sektörünün ihtiyaçlarına göre belirlenir ve işletme yönetimi, pazarlama, finans, hukuk ve turizm politikası gibi alanları kapsar. Dersler, teorik bilgi aktarımı ile uygulamalı çalışmaları birleştirir.

Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde başarılı olmak için öğrencilerin işletme yönetimi, pazarlama ve turizm konularına ilgi duymaları gerekir. Ayrıca, iyi iletişim becerilerine, analitik düşünme yeteneğine ve ekip çalışmasına yatkın olmaları önemlidir.

Mezuniyet sonrası istihdam olanaklarının yanı sıra, Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olanlar, turizm alanında yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilirler.

Sonuç olarak, turizm sektöründe kariyer yapmak isteyenler için Turizm İşletmeciliği Bölümü, kapsamlı bir eğitim ve istihdam olanakları sunmaktadır. Ancak, bu bölümün zorluk derecesi ve iş olanakları, öğrencinin çalışma azmi, yetenekleri ve sektörün koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oda arkadaşım boun turizm'de. Derslerini çok seviyor, işletme bazlı birsürü ders var turizmde devam etme zorunluluğum yok, dil öğreniyorum, okulun imkanları da gayet iyi diyor. Akdeniz hakkında bilgi sahibi değilim ama ders içerikleri ve mezunları hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye edebilirim.

• Başka okullar hakkında bilgin var mı? mezunları nereden bulacağım ben

• Hocam sırf ismi aynı diye Boun'deki bu bölümle diğerlerini kıyaslamayın. Boun'de okursanız plazada bile çalışırsınız. Ama ne yazık ki diğerlerinde turist rehberi falan olursunuz. Garson demek istemiyorum ama o da var. Akdeniz'in güzel kısmı bu işleri size garanti verebilmesi. Ha sorsanız çok yükselen var mıdır diye, elbet vardır. Ama o her okul ve bölümde var olan bir şans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CowardlyCobra -- 5 Mart 2023; 9:46:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CowardlyCobra

Hocam sırf ismi aynı diye Boun'deki bu bölümle diğerlerini kıyaslamayın. Boun'de okursanız plazada bile çalışırsınız. Ama ne yazık ki diğerlerinde turist rehberi falan olursunuz. Garson demek istemiyorum ama o da var. Akdeniz'in güzel kısmı bu işleri size garanti verebilmesi. Ha sorsanız çok yükselen var mıdır diye, elbet vardır. Ama o her okul ve bölümde var olan bir şans.

Akdeniz de 2.sene almanya stajı varmış, bu önemli bir şey diye düşünüyorum. Okunur mu sizce?

• Boun harici mümkün değil.
  • Ölümsüz2088 Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim Allah'ın bir tane 200 binlik Doğu Anadolu şehrindeki turizm liseleri bile Almanya'ya staja gönderiyor öğrencilerini. O çok bi kıstas değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CowardlyCobra -- 6 Mart 2023; 17:35:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme mi? İktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam size kalmış bir durum. Dile yatkınsanız, biraz girişkenseniz ve hırslıysanız ilk yıllarınızda olmasa da ilerleyen yıllarda iyi yerlere gelirsiniz. Elbette şans faktörü vs. de var. Yalnız şunu belirteyim, turizmdeki uçuk kaçık gelirler biraz geçmişte kaldı. Benim dayılarım turist rehberi onlardan biliyorum: artık gelen turistler daha az para harcıyor (artık yabancıdan ziyade Türk turist geliyor.). Ne alaka diyenler için rehberler genelde sizi gezdirdikleri bölgedeki hediyecilere vs. sokarlar, çarşıya götürürler. Bu dükkanlar seçilidir ve buralardan rehber komisyon alır. Esas bu kısım para getirir.

Kısacası turizmde Boun hariç okul size ders öğretir. Boun dersin yanında network verir. Ama önemli olan unsur sizin kişiliğinizdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.