Şimdi Ara

Arkadaşlar yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar.38600 km de 207 trendy sahibiyim.
    4. viteste 50 km hızda özellikle 2000 devir ve altında baş gösteren bir uğultu var.
    özellikle 2000 devir ve altı...5. viteste de yapıyor.
    devir yükseldiğinde ve hız arttığında uğultu inceden gidiyor.
    video ekledim.
    izleyip bilgi verirseniz sevinirim. sizde de böyle mi?
    not: şanzıman yağı eksik değil bu arada...3 ay önce total 75w80 yağ koydu servis.
    http://youtu.be/2IvXV7uO5dY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabuda -- 20 Şubat 2014; 22:53:39 >

• İlginç problem.

Diğer viteslerde oluyor mu??
  • sabuda S kullanıcısına yanıt
    Ben acemiyim daha yeni şoförüm ama sen biraz erken vites atıyorsun ondan oluyor. Arabanın istediği devir ortalama 2500 d\dak sen çok erken vites atıyorsun ve her vites yükseltmende yaklaşık 600 d\dak daha düşüyor araba sanki 3. veya 4. viteste kalkıyormuş gibi zorlanıyor. Ama bundan sonra aracın devir saati 2500 d/dak üzerine geçtiğinde bir üst vitese geçersen o titremeyide almazsın. Diyorsun ya sürat arttıkça ses kayboluyor diye işte onun olma nedeni de araba istediği devire yükseliyor ve kendini topluyor ondan ses kayboluyor. İstersen biraz deviri yükselttikten sonra vites yükselt o zaman duymazsın bu sesi tabi birde debriyajı düzgün bırakabilirsen titremeden üst vitese geçmiş olursun.
  • Arabayı iyice bayıyorsun ondan yapıyordur. Acık gaza dokun.
  • ercan915 kullanıcısına yanıt
    Çok iyi özetlemişsin olayı, Bizde aracı aldığımız ilk zamanlarda benzer şikayetimiz vardı meğerse bizde düşük devirde yüksek vitesle kullanıyormuşuz aracı, sağ olsun tecrübeli ağbileriimiz öğretti araba devrini almadan vites yükseltilmezmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan915

Ben acemiyim daha yeni şoförüm ama sen biraz erken vites atıyorsun ondan oluyor. Arabanın istediği devir ortalama 2500 d\dak sen çok erken vites atıyorsun ve her vites yükseltmende yaklaşık 600 d\dak daha düşüyor araba sanki 3. veya 4. viteste kalkıyormuş gibi zorlanıyor. Ama bundan sonra aracın devir saati 2500 d/dak üzerine geçtiğinde bir üst vitese geçersen o titremeyide almazsın. Diyorsun ya sürat arttıkça ses kayboluyor diye işte onun olma nedeni de araba istediği devire yükseliyor ve kendini topluyor ondan ses kayboluyor. İstersen biraz deviri yükselttikten sonra vites yükselt o zaman duymazsın bu sesi tabi birde debriyajı düzgün bırakabilirsen titremeden üst vitese geçmiş olursun.

arkadaşlar 4. viteste 50 km hızın düşük olduğu bende biliyorum. ümraniye çevre yolunda giderken birden önümde trafik sıkıştı. devir 2000'e, hız 50 km ye. düştü. ama ben bu sırada vitesi düşürmedim. 4. vitesteydi. o zaman anladım.
    yoksa 4. vitesin değeri tabiki 80-100 km arası.

• novinovi kullanıcısına yanıt
    İyi ki abileriniz varmış çeşitli masraflardan kurtarmışlar sizi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar acil yardım
    17 yıl önce açıldı
    ARKADAŞLAR YARDIM!
    11 yıl önce açıldı
    Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sabuda S kullanıcısına yanıt
    Tamam işte aracın hızı 3. vitese uygunken sen 4. viteste hareket etmeye uğraşmışsın araçta kendini toparlayana kadar titremiştir yani uğuldamıştır. Sen halbuki hızın 50 kmye düştüğünde vitesini 3. vitese takıp gaza basıp yeterli hıza ulaştığında 4. vitese taksaydın araç toparlanmaya uğraşmazdı çünkü sen toparlamış olurdun aracı hiç uğultu veya titreşim hissetmeden yoluna devam edebilirdin. Hani şöyle anlatim 1. viteste arabayı kaldırınca mı araba rahat kalkıyor 3. viteste kaldırınca mı. Dikkat edersen 3. viteste kaldırırkende senin bahsettiğin uğultuyu yapar yaklaşık 2000 devire çıkana kadar yapar ondan sonra yapmaz çünkü zaten 3. vitesin hızına kadar çıkmıştır araç.

Bir başka deyişle 0-20 km arası 1., 20-40 km arası 2. 40-60 arası 3. 60-80 arası 4. ve daha fazlası için 5. vites diye kafana oturt. Bir sonraki araç kullanmanda bir gözün kadranda olsun benim söylediğim hızlarda vitesini at hiç uğultu titreşim hissetmezsin yani hissetmemelisin aracınızın motor durumu iyi midir kötü müdür bilmem ama daha 40000 km de olduğuna göre temiz bir araçtır diye tahmin ediyorum hem o şekilde kullanmaya devam ederseniz başınıza ek masraflar açılabilir. Hem bu söylediğim hızlara uyarsan ekonomik kullanım moduna alıştırmış olursun kendini.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.