ethernet kartını tanıttıktıktan sonra elle ip atadığımda veya otamatik yaptığımda aynı problemi yaşıyorum pc ağda görmüyor ilk işlem yapıldığında ilk tanıtıldığında problem yok ama sonra nezaman pc tekraradan başlatsam aynı aşşağıdaki gibi aygıt yöneticisinde saçma sapan şeyler görüyor ancak handy cafeden pc yi açamadığım için f5 le güvenli moddan girip handy cafeyi silip sonradan tekrardan pc ye müdahele ediyorum yeniden başlatınca ehthernet kartını sanki yeni takmışım gibi algılıyor vr tekraradan tanıtıyorum sonra da yerel ağ bağlantısı 7 gibi abuk bir durumda ağda yerini alıyor bu şekilde devam ediyor taki pc yi nezamn yeniden başlatırsak aynı durumu alıyor gine sil baştan aynı işlemleri yapıyorum
Çok karışık olmuş biraz düzenli yazarsan daha iyi olur. Yardım edebilecek çok insan var şu an.
sahi sorunu açık bişekilde tanımlasan
farkındayım baştan anlatayım özür
şimdi arkadaşlar makinaya format attım aslında format atma sebebimde bu sorundu ama sorun düzelmedi yeni ethernet taktım gine değişmedi
1 yeni ethet-rnet kartını taktığım halde ilk kurulumdan sonra bir kaç saat sorunsuz çalışıyr makina bir kaç kez yeniden başlatıldıktan donra ağ ve internet bağlantısı olmuyor tabi makinaya müdahele etmem için cafe yönetim programı ağ bağlantısından dolayı sadece müdaheleyi güvenli moddan cafe yönetim programını kaldırarak normal moddan açtıktan sonra müdahele ediyorum 2-aygıt yöneticisine girdiğimde abuk subuk bir sürü eklentiler görüğyorum
yukardaki linke baktığınız umarım anlarsınız ordaki donanımları kaldır diyorum kaldırmıyor ancak devre dışı bırakıp sonradan etkinleştir dediğimde kaldırıyor donnımların sayısı 7-8 resimdekiler bazılarını kaldırmıştım ondan sonra resim aldım
3- bu işlem ler yaptıktan sonra makinaya reset atıyorum bir bakıyorum yeni donanım bulundu ibaresi karşımda ethernet kartını tekrardan algılıyor ve tekrar yükl sorun çözülüyor ama hergün bu problemi yaşıyorum ve hergün tekrarlıyorum bazen günde 2 sefer falan
4-su anda yerel ağ bağlantısı 7 diyor delircem ya düzelse sorun değil ama ilk defa başıma geldiği için çaresiz akldım lütfen üsatatlardan yardım
-Ethernet kartı diycem değiştirmişsin, ama boardla ethernet uyuşmuyor olabilir (çok ufak ihtimal) -Ethernet pci slota tam oturmuyor olabilir (başıma çok geldi makina yerinden kıynasın oluyor) -Pci slot arızalı olabilir, bir başka slotta denersen çözüm olabilir. -En son da anakartta problem olabilir (zayıf ihtimalde olsa).
Bence Cnet yada 3com ethernet kartlarından birisini başka bir slota takarak dene büyük ihtimal çözülecektir. Kolay gelsin.
slot değiştirdim
3 farklı ethernet denedim
anakart olma şansı yok şu an 2 pcde aynı problem var
Makinalarda virüs ve spy olma ihtimali varmı? Bu da değilse, işin gittikçe zorlaşıyor...