Şimdi Ara

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İntel Core-i5 650m 3.20Ghz
    4 GB Ram
    500 GB Harddisk

1)
    Bilgisayarı uzun süre açık tutmak zarar verir mi ? (Tüm gün)

2)
    Ekran kartım kaç gb olduğunu tam anlamadım 2 gb mı ? Paylaşımlı mı ? Ramden yiyor mu ? Ayrılmış bellek olunca ne oluyor ?

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım

• Sisteminin soğutma sistemini periyodik temizleyip tam performans çalışmasını sağlarsan ve ksayı kapalı bi yere koyup hava almasını engellemezsen sistem kendini optimum sıcaklıkta tutar ve istersen 5gün acık tut bir şey olmaz. ama şuda bir gerçektir parçaların bir dayanma sınırı vardır. orneğin sadece akşamları açarak kullandığında 5 yıldaki yıpranmasıyla surekli 5 yıl açık kaldığındaki yıpranması tabiki eş değer olamaz
  • bilgisayarı istersen 1 sene açık tut bişey olamaz benim pc toz içinde ama 7 24 açık arada bi güncelemelerde kendini yeniden başlatıyo o kadar 5 aydır açık duruyo bi şey olmaz
  • Ekran kartın 1 gb ancak toplam kullanılabilir 2 gb( ram ile birlikte)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

Ekran kartın 1 gb ancak toplam kullanılabilir 2 gb( ram ile birlikte)

Peki hangi durumlarda 2 ye çıkıyor ? 2ye çıkınca ram 3'e mi düşecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Fatih|

quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

Ekran kartın 1 gb ancak toplam kullanılabilir 2 gb( ram ile birlikte)

Peki hangi durumlarda 2 ye çıkıyor ? 2ye çıkınca ram 3'e mi düşecek ?

Yani öyle olacak.

• Bilgisayarı açık tutmak zarar vermez. Benim pc 6 senelik pc açıkken kaç kere elektrik gitti bilmiyorum. Hdd hala taş gibi. Pc açık kalırsa uzun süre şişer, Performansı düşer. Genelde pc yi hiç kapatmayanlar downloadcılar oluyor. Download yapmakla sistem kasılmayacağı için sorun çıkarmıyor pc uzun süreli kullanımda. Bende downloadcı olarak sadece günde 1 kere reset atıyorum pc ye. Bilgisayarı kapaman gerekmez ama arada kapatıp açman gerekir. O da işletim sisteminden dolayı. Yani üzerine bile çıkabilirsin masaüstünün bir şey olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Aldığım Kasa Nasıl?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.