Arkadaşlar ygs de işler kötü giderseden kastım tükrçeyi çözdüm idare eder matematige geldim kolay soruları çözdüm derken uzun problem soruları sınav heyecanıyla anlamsız gelen sorular derken mat. te kaybolan dklar ve moral. Bu seviyede 7-8 boş ile mat. testini iyi kötü kapatıp feni o moralle ideala yakın yaptıgımı düşünrsem sosyale çok az zaman kalıyor. (bunu 2011 YGS ve bu seneki bazı denemelerde özllkle Güvender Tr genelinde yaşaadım.) Sosyali hiç çözmeden hemen mat boşlarıma ve emin olmadıklarıma dönüp kalan 10-15 dk da sosyal çözmeyi düşünüorm.
Ne kadar mantıklı Sayısalcıyım bölüm olarak tam kararlı değilim ama sıralama 10.000/15.000 arası bekliorm sınavdan önce. Sizce bu taktik ne kadar mantıklı olur??
Ben de senin gibi yapıyorum 5-10 dakika arasında zamanım kalıyo. Geçen yıl da durum böyleydi ama ygs'de sosyal bilgilere 15 dakika kadar vaktim kalmıştı. Puanım da düşük gelmişti bu yıl yine aynı şeyin olmasından korkuyorum.
Çok güzel özetlemişsin hcam güvender bu yüzden bana bi uyarı gibi oldu..
upupupup
Başıma geldi matematik ile çok fazla uğraşmıycaksın yapamadığın zaman o soruyu geçmesini bilmek gerekir.İlk aşamada 10 boş da olsa 12 boşda olsa bırakıp fene sosyale geçmek gerekir diye düşünüyorum.Sayısalcılar feni 20-25 dakikada çözüp ardından 30 tane sosyal sorusunu da çözüp kalan zamanda matematik boşlarına bakmalılar bence.Sonuçta 5 tane matematikten fazla net yapıcam diye 20-25 tane sosyal sorunu çöpe atmaya gerek varmı.Dediğim gibi 40 dakika türkçe 40-50 dakika matematik 30 dakikada fene ayırsan geriye 30-40 dakikan kalıyor 20 dakikada tüm sosyali bitirebilirsin gerekirse sadece coğrafya ve tarihi çöz en fazla 15 dakikanı alır sonra da kalan süreyi matematik boşlarına ayırırsın.
Yani kısacası MAT kolay olursa her şey yolunda gider yok çok zor olursa...
quote:
Orijinalden alıntı: 06turan06
Yani kısacası MAT kolay olursa her şey yolunda gider yok çok zor olursa...
öyle degil sorular uzun olmazsa uğraştırıcı olmazsa herşey yolunda gider eğer guveder gibi uzun ve zor olursa ...
niye felsefe sorularını boş bırakıyor çoğu sayısalcı zaten,kalan 32 soru taş çatlasın 15-18 dakikada biter.Sen sözelci gözüyle baktın galiba full çekmeyi amaçlamıyoruz hocam:)
quote:
Orijinalden alıntı: AvantiLazio
quote:
Orijinalden alıntı: lawyerxxl
sosyal 20 dk da biraz zor
niye felsefe sorularını boş bırakıyor çoğu sayısalcı zaten,kalan 32 soru taş çatlasın 15-18 dakikada biter.Sen sözelci gözüyle baktın galiba full çekmeyi amaçlamıyoruz hocam:)
benim çevremdeki sayısalcılar genelde felsefeden başlıyor. felsefe türkçe gibi oluyor genelde okuyup yorumluyorsun hemen sonra tarih sonra coğrafya çözüyorum ben
quote:
Orijinalden alıntı: Death Note
quote:
Orijinalden alıntı: AvantiLazio
quote:
Orijinalden alıntı: lawyerxxl
sosyal 20 dk da biraz zor
benim çevremdeki sayısalcılar genelde felsefeden başlıyor. felsefe türkçe gibi oluyor genelde okuyup yorumluyorsun hemen sonra tarih sonra coğrafya çözüyorum ben
Basit denemelerde felsefe türkçe gibi oluyor güvenderde ve gerçek sınavda gördük en seçici bölümlerden biri oluyor felsefe.
sosyale felsefeden başlamak ilginç,bir de sınavda önce şuradan 5 soru çözerim sonra oradan 8 soru çözerim sonra türkçeden 2 soru çözer 1 boş bırakırım diyenlere inanmayın o sınav esnasında işin gücün yok da devamlı bölümden bölüme atlıycaksın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme