Merhabalar, Bilgisayarı dikkatli kullandığım için Windows Defender dışında herhangi bir virüs programı kurma ihtiyacı hissetmiyordum. Bugün ESET Internet Security kurdum, daha kuralı bir saat geçmeden "ARP önbelleğini zehirleme saldırısı algılandı" uyarısı aldım. Kendi evimdeki internet ağına bağlıyım, internetimle alakalı bir tehlike mi söz konusu? Bu programı kurar kurmaz böyle bir uyarı aldıysam uzun zamandır böyle bir tehlikenin olmasından şüpheleniyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. |
ARP önbelleğini zehirleme saldırısı algılandı (ESET Internet Security)
-
-
avira kur avast kur (C)eset kurma o kendini koruyamaz...
-
Evde wifi çekim alanını artırmak için wifi extender gibi bir cihaz kullanıyor musunuz. Eğer 2 cihazın birden dhcp si açıksa biri dhcp server diğeri dhcp relay modunda çalışıyorsa. Belki ağ üzerinde 2 tane dhcp server algılamış bunu tespit etmiş olabilir. En doğru sonuca varmak için ağda broadcast yayınlanan paketlere bakmak gerek . Ancak gerçekten bir arp zehirlenmesi saldırısı olmuş ta olabilir ağınızdaki cihazlardan birine zararlı yazılım bulaşmış sizin bilgisayarınız ve modeminiz arasındaki iletişimi kendi üzerinden taşımaya çalışıyor olabilir. Veya ağınıza başka biri bağlanmış yine aynı şekilde sizin bilgisayarınız ile modeminiz arasındaki iletişimin arasında girmeye çalışıyor da olabilir. Bilemeyiz sadece bu bilgi ile bir sonuca varmak mümkün değil açıkçası.
Benzer içerikler
- bilgisayarda internet çok yavaş
- ppp ağ geçidine erişilemiyor
- kablolu interneti kablosuza çevirme
- windows yazıcıya bağlanamıyor bu işlemi tamamlamak için yeterli bellek yok
- adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.
- hotspot ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X