Şimdi Ara

Arsa karşılığı kat olayından anlayan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 187 metre kare arazi için müteahhit aradı,1600metre kare toplam içinde 20 dairelik inşaat yapacakmış,6hissedardan biri biziz,1daire teklif etti arsa değeri 187k,adamın demesine göre daire 190k,arsa ankara sitelere yakın mevkide,bir daire yeterli midir kazıklanıyor gibi hissediyorum yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 da 1 hissedarsan,
    20 dairelik bir yer yapacaksa en az 3 daire iste.

ben de inşaat firmasında çalışıyorum, bu aralar kentsel dönüşüm ile ilgileniyoruz, az biraz anlarım bu işlerden.

3 daire iste
  • 6 hissedar 3 er daire alsa 18 daire yapar adam 2 daire icin koca apartman yapacak yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Beetleguese

6 da 1 hissedarsan,

ben de inşaat firmasında çalışıyorum, bu aralar kentsel dönüşüm ile ilgileniyoruz, az biraz anlarım bu işlerden.

3 daire iste

Çalıştığınız inşaat firmasi köpek kulubesi yapiyor heralde. Muteahhitin %50den az aldığını bir kez bile gormedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JıGsAw GaMe kullanıcısına yanıt
    Bencede çok fazla 1.5 2 daireden fazla olacağını sanmam

• quote:

Orijinalden alıntı: Beetleguese

6 da 1 hissedarsan,

3 daire iste

çaycı olarak mı çalışıyorsun?
  • 3 daire istesin muteahit cebinden odesin dimi.

Hocam benim babam mimar ben de mimarlik 3.sinif ogrencisiyim. Kisaca kendi fikrimi soyleyeyim. Piyasada %50'ye kadar teklif veren muteahitler var. Fakat cogu banka kredileriyle, yeni mezun mimarlar ile calisiyor. Koklu bir firma ya da iyi bir mimar bulursaniz onlardan teklif isteyin. 3-5 metre kare fazla alicam diye sacma sapan borc harc icindeki adamlara vermeyin, daireden olmayi birakin topraktan eder bu insanlar.

1/6 ortaklik payiniz da varmis zaten. %40-45 lik bir pay arayin minimum.

Gelen teklifi de hesap ettim hissedarlara ortak alanlar haric 65-70 m^2 lik daire cikiyor. Cok bir kazanciniz olmayacagi gibi eger yer bu metrekareler uygun degilse arsa da hic olur.

%45'lik bir anlasma yapabilirseniz ve mimariniz iyi ise 110m^2 ye kadar cikarabilirsiniz hissedar basina.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev mi yoksa 20 dönüm arsa mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar, müteahhit hissedarlar ile anlaşmak zorunda.
    eğer hissedarların paraya ihtiyacı yoksa istediği şekilde diretebilir.

evet haklısınız, genelde müteahhitler %50 den aza inşaat yapmamak istiyorlar daha çok kazanmak için ancak güzel bir yerde 2 daire bile bütün binayı karşılayabiliyor.

benim 3 daire iste dememin asıl sebebi müteahhidin seve seve anlaşacak olması, o olmazsa diğer bir müteahhit gelecek :D

sen 3 iste...
  • Cevaplar için çok sağolun konuşacağım tekrar buraya yazacağım

• Müteahhit yalan söylemiş 13 hissedar çıktı ve 9u 100metre kareden az arsaya sahip,şu an nasıl bir yol izlemeliyim?

Sanırım küçük arsaları satın alıp, büyğk hissedarlara birer daire verip halletmenin peşinde

• Beyler adam bizi dava etmiş arsa açık arttırmaya çıkacakmış,o zaman da daha ucuza gider diyorlar nasıl bir yol izlemek lazım?

• Kazıklanıyorsunuz hocam 6 daire verecek adam 14 daire ona kalacak

• Arsa taks kaks öğren ben sana çıkartayım. Emsal bilinmeden birşey söylenemez çünkü.

• Düz mantık hesaplarsak 187\1600 0.116 hisseniz var. 02 daire. Oralar %40 %45 gider. %45 desek. 20*0.45*0.116 sanırım 1.05 çıkar 1 daire teklifi iyi üzerine 10 20 bin alın çekilin..

• quote:

Orijinalden alıntı: kembawalker

Beyler adam bizi dava etmiş arsa açık arttırmaya çıkacakmış,o zaman da daha ucuza gider diyorlar nasıl bir yol izlemek lazım?

Tapulu malı kim kimden davayla alıyor ben bunu anlamadım.
  • Buradaki arkadaşlar 6da bir hissedar hesaplanmış. %11 hissedar arkadaş 6da 1 değil. Burada nasıl bu hesapları yaptınız anlayamadım. %47 ve %50 den kat karşılığı arsa verip daire sahibi olunduğunu bilerek söylüyorum ailemden dolayı. Taks kaks dan toplam inşaat alanı hesaplanır. Onun üzerinden arsa payı ve %kaç ile verileceği hesaplanır. Cephe seçimi önemlidir genelde ters kat yapılır zemin sol 1.kat sağ 2.kat sol olarak gider yani. Ama isterseniz fark ödeyip sadece orta katlardan da daire alabilirsiniz.

• Drake Ramoray kullanıcısına yanıt
    İzale i şuyu davası dır hocam, ortaklık gideme davası olarak bilinir

• Cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim,evet izaleyi şuyu davası açtığını söyledi ancak e devlette hakkımızda bir dava gözükmüyor.

Şimdi arsa ankara sitelere yakın bir yerde,m2 fiyatı 1100 civarı,bizim arsa 187m2 yani 204.000 gibi bir değeri var

Başka bir hissedar 177m2 ye bir daireyi kabul etmiş.

Bize önerdiği 3.kattan(bina 5 katlı) bir daire,o civarda 190.000-200.000 civarında değeri

İnternette yaptığım araştırmada izaleyi şuyu davalarının masraflı olduğunu kimsenin uğraşmadığını gördüm

Öte yandan ben de hesap yaptığımda 187/1600 den 1,125 daire düştüğünü hesaplıyorum ama bazı arkadaşlarım da kazıklanıyorsunuz diyor çıkamadım içinden

• matematik hesabıyla gayet kolay bir çözüm. 1600 m2 de 187 m2 hisseniz varsa yüzde 11,69 arsa payınız var.eğer yüzde 50 müteahite kalacaksa kalan 10 dairenin yüzde 11,69 u sizin olur.yani size 1 daire 20-30 binde para verirsen olay hallolur.
  • kembawalker kullanıcısına yanıt
    Kazıklanmıyorsunuz hocam, ama şunu unutmayın müteahhit ne yapacak daire içine, spot lamba armatür markaları, ankastre Ocak seramikler bunların hepsinde 1

Sınıf ve marka yazın sözleşmede. Sonra kötü olur. Birde şu şartı koyun tüm şartlarda müteahhit kendi dairesine ne yaparsa size de onu yapmak zorundadır diye. Bakın bu sözleşme çok önemli. Dairelerin satışını belli %deler tamamlanmadan satışına izin vermeyin. Örneğin %50 bitince 1 daire %70 bitince 3 daire satışı gibi. İskan bedelleri müteahhit e aittir filan bunların hepsini sözleşmede belirttin tek hatanız sizi kötü duruma sokabilir. Adam daireleri satıp kaçabilir sonra siz uğraşırsınız. Aman dikkat hocam. Her zaman söylerim az olsun güzel hızlı olsun. Kat karşılığı sözleşmesini çok çok önemli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.