Bildirim
Artan ivmenin konum zaman grafiği
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Hocam türev integral biliyor musunuz bilmiyorum ama fizikteki formüllerde türev-integral bolca kullanılıyor. Hızın integrali, yer değiştirmeyi, hızın türevi ise o zamandaki ivmeyi veriyor gibi. O yüzden doğrusal artan bir ivmenin hızı parabol, parabolün de integrali 3. dereceden bir grafik olacaktır ki muhtemelen müfredat dışıdır o, en fazla hızı sorgulatırlar. -
kesinlikle!
a=ct + k olsun, zamanla artan bir ivme
v=1/2ct^2 + kt + v_0 olur. v_0 cismin ilk hızı
x=1/6ct^3 + 1/2 kt^2 + v_0 t + x_0 olur.
da/dt de jerk (sarsım) olur. o da c bu problem için. İvmenin zamana bağlı değişimi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertansinansahin -- 23 Ocak 2019; 14:0:12 > -
hocam size buradan başka yerde ulaşamayacağım için soruyorum. size odtü bilgisayarı bıraktirip fizik yazdıran sebep ne gerçekten
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ben çocukluğumdan beri fizikçi olmak istemişim, adını koymayı üniversitede öğrendim. düzeltelim, odtü makineye yerleşmiştim, sonra fizik bölümüne geçtim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X