< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 11 Mart 2018; 17:49:34 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 11 Mart 2018; 17:49:34 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Fena fikir değil de, bana gelmez. Honda'nın çöpü bile çok para ediyor Türkiye'de. Çıkma honda parçaları toplamak falan, astarı yüzünden pahalıya gelir. Bu saatten sonra da "proje" için kaçakçılık yapmam. Yoksa al ABD'den ikinci el, sok bizim kevgire dönmüş gümrüğümüzden içeri... Bunu zorunlu hallerde yaparım. Ne bileyim, Legacy'nin şanzıman dağılır, o zaman yaparım.
Akü fiyatları ucuzlasa, doğrudan elektrikli araba projesine dalasım var da, aküler pahalı... 72V, 60 amper'lik bir takımı hakkıyla kurmak 1450 Euro + kargo + gümrük tutuyor. Ki, performans isteyen biri için, CRX vari hafif bir arabada bile gereken takım 144V. Ek olarak her bir hücre için 3 euro balancer, tüm sisteme bir tane de 30-40 euro'luk battery management kartı lazım. 72V sistemde 24, 144V sistemde 48 akü hücresi var... Pahalı iş özetle... Kendisi Go-Kart gibi olup, trafiğe çıkma izni olan süper hafif bir "şey" lazım bana. Onu 48V ile uçurmak mümkün olur. Hem 90'a çıksan 240 ile gidiyorum zannedersin. Ucuz olur. Hem Go-Kart gibi olup, hem kasası kapalı bir "şey" yok. Olsa ciddi ciddi düşünürüm. Gayet mantıklı bir paraya elektrikliye çevirir, kalkışta RS tokatlarım. Yani, normal işleri bıraktım. Absürt hezeyanlar peşindeyim. Burası Türkiye, yeni Türkiye'de biraz sürreal takılmak lazım. Real takılırsan kayışı sıyırır, devreleri yakarsın... |
Çok güzel konu. Bilgiler dolu. Sorular akılcı. Verilen cevaplar akılcı... Forumda görmeyi özlediğim bir kalite söz konusu şu ana kadar.
Baştan bilgi kaynaklarını, referanslarınızı paylaşmanız iyi olmuş. "Yea o öyle olmaz yöee..."cıların önünü peşinen kesmiş. Meselenin vergi, Türkiye'nin reel şartları olmadığını, bilimsel bir mevzudan bahsettiğinizi ve dünyanın %2.5'u olan Türkiye merkezli değil, global düşünerek yazdığınızı peşinen söylemeniz de süper olmuş. Gene de günün ilerleyen saatlerinde konu çöpe dönecek mi, merak içinde bekliyorum. Ama pek sanmıyorum. Forumu amacı için kullanan insanların (gerek bilgi almak isteyen, gerçek bilgi paylaşan) hiç de az olmadığını görmek de beni sevindirdi. Takipteyim. |
Şu anda 1.2tsi unite kullaniyorum. Memnun muyum? Evet.
Turkiyede degil de vergi olaylarinin olmadigi bir yerde yasiyor olsaydim kesinlikle 2500cc ustu atmosferik bir uniteye sahip araca binmek isterdim. Veya e320 cdi v6 bir merso da fena olmazdi. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 11 Mart 2018; 17:0:48 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 11 Mart 2018; 17:24:41 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 11 Mart 2018; 17:35:35 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 11 Mart 2018; 17:43:39 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |