Şimdi Ara

Aynı hacimde farklı silindir sayısı teknik verileri nasıl etkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soru basit, diğer tüm şartlar sabit olsun aynı motor hacminde silindir sayılarının değişmesi + sıralı ya da V olması performans tüketim vb teknik verileri nasıl etkiler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mazotşist kullanıcısına yanıt
    3.8L V6'yi V8 yaparsaniz tabiki performans artar. Her silindire 100ml yakit giriyor dersek 6*100 < 8*100. Dolayisiyla yakit tuketimi artar. Ha tabi ornek olsun diye bu rakamlari verdim dogru orantili olarak artmaz muhtemelen.
    Sirali yada V motor olmasinin performansa etkisi yok diye biliyorum. Yanlisim varsa duzeltirler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: unibodydesignn

3.8L V6'yi V8 yaparsaniz tabiki performans artar. Her silindire 100ml yakit giriyor dersek 6*100 < 8*100. Dolayisiyla yakit tuketimi artar. Ha tabi ornek olsun diye bu rakamlari verdim dogru orantili olarak artmaz muhtemelen.
    Sirali yada V motor olmasinin performansa etkisi yok diye biliyorum. Yanlisim varsa duzeltirler :)

Arkadas 3.6 v6 motor ile 3.6 v8'i karsilastirmak istemis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silindir sayısı artarsa daha sarsınsitısız olur diye düşünüyorum. V tipi motorlar daha dengeli, boxer motorlarsa hepsinden daha dengeli

• bjkkarakartal1903 kullanıcısına yanıt
    Boxer ile v nin farkı ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Silindir sayısı artarsa daha sarsınsitısız olur diye düşünüyorum. V tipi motorlar daha dengeli, boxer motorlarsa hepsinden daha dengeli

O motoruna gore degisir. Tam tersi de olabilir.
    Ornek; bmw f20. Makyajlidaki 3 silindirli motor, onceki 4 silindirliye gore daha sarsintisiz ve sessiz.

• Silindir sayısı arttıkça gün bandı daha lineer olur alt devirlerde ki tork artar bu nedenle lüks araçlarda V12 motor tercih edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarıyla V motor yada boxer motorun asıl amacı aracdaki ağırlık merkezini yere daha yakın hale getirmek.
  • Up !

• Sıralı 6 silindir ile V6 silindir arasında motorun konuş ve uzunluk farkları var. V motor sıralıya göre daha geniş ama daha kısa olur. Boxer motor bunlardan tamamen ayrı zaten o yatık silindirler var. ama sıralı gibi değil o da silindirder karşılıklı olduğu için aracın viraj performansını bile etkilemekte boxer motor ağırlık merkezini aşağıya çekmekte. Yakıt olarak hacimin etkisi değilde alınan gücün etkisi daha büyük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SessizCral

Boxer ile v nin farkı ne?

silindir dizilim farkı. silindirler karşılıklı boxer olanda ve ağırlık merkezi daha aşağıda
  • Motorda ses değişimi olmasini da ekleyelim. Hem ses azalir hem de daha guzel bir ses verir. Benzinli araç için konuşuyorum. Dizel ne yaparsan yap dizel

• Tork artar. Bunu şöyle düşün. Köpekli kızak kullandığını düşün, normalde 4 tane kopek max 20 sn de 30 km hiza çıkıyor. 8 tane kopek Bağlasan ortalama saniyesi daha düşük olup köpekler daha rahat çekecektir, ama yine maks hız 30 km olacaktır. Kopek sayisi hızı arttirmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt tüketimi kesinlikle artar.Motorda emme zamanı 360:silindir sayısı şeklinde gerçekleşir.Yani v6 motorda krank her 60 derece döndüğünde emme/ateşleme gerçekleşir v8 motorda ise her 45 dereceye düşer fakat silindir sayısıda artıp hacim aynı kaldıkça tek bir silindirin hacmi düşer buna rağmen silindir sayısı artışı matematiksel olarak yakıt tüketimini arttırır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.