< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
artık insanı çıldırtan pahalılık (7. sayfa)
-
-
Lise yıllarımda hem dersaneye gider yemek yerdim hem de okul çıkışı gider dışarıda karnımı doyururdum.
Arkadaşlarla saatlerce internet kafede oyun oynar parkta abur cubur yer takılırdık ve bunların hepsini çok ufak miktarda harçlıklarla karşılayabilirdik.
Geçenlerde canım pizza çekti bir baktım ki ancak 1 kişinin karnını doyuracak menüler 40 liradan başlıyor, yazık ki çok yazık eskiden dar gelirli ailelerin kaçamağı olan pizza bile bu hale gelmiş kapitalizmim en canavarlaştığı günleri yaşıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Günlük 70liralık yerde her türlü iş dönüyordur. Ağva'ya gidecektik arkadaşlarla airbnb'den ev bakıyoruz 2+1 hiçbir özelliği olmayan daireye günlük 400 istiyorlar. Sadece koltuğu yatağı ve interneti var Hatta fotoğrafları koyayım bu dairelere gecelik 400 istiyorlar evet yanlış duymadınız
Edit: Yorumun tutması üzerine bu sefer Belgrad'dan birkaç daire paylaşmak istedim. Yine airbnb, yine aynı koşullar yani 3 kişilik, merkezde olan bir ev. Ve bu dairelerin ücreti günlüğü 180-200 TL. Üstelik birçok artısı var öncelikle şehrin tam merkezindeler İstanbul'da beyoğlu beşiktaş gibi bir yerde olduklarını düşünebilirsiniz. Garajları, ısıtmaları, mutfak gereçleri, banyoları gibi bir çok açıdan daha iyi imkanlar sunuyor hem de yarı fiyatına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CN III Oculomotor -- 24 Nisan 2021; 14:12:52 >
-
Aracın baskı balatası kötü durumda mesela şu anda önceden olsa hemen yaptırırdım daha büyük sıkıntı olmasın diye şimdi gittiği yere kadar modundayım, işten dönerken hergün abur cubur alırdım, 1 2 liralık bisküviler 5 6 7 8 TL olmuş kinderin ikili gofreti 2.250ydi geçen gördüm 10 lira olmuş yuh ki ne yuh
1 yılda tereyağ 45 liradan 75 lira oldu..
-
quote:
Orijinalden alıntı: CN III OculomotorGünlük 70liralık yerde her türlü iş dönüyordur. Ağva'ya gidecektik arkadaşlarla airbnb'den ev bakıyoruz 2+1 hiçbir özelliği olmayan daireye günlük 400 istiyorlar. Sadece koltuğu yatağı ve interneti var Hatta fotoğrafları koyayım bu dairelere gecelik 400 istiyorlar evet yanlış duymadınız
Edit: Yorumun tutması üzerine bu sefer Belgrad'dan birkaç daire paylaşmak istedim. Yine airbnb, yine aynı koşullar yani 3 kişilik, merkezde olan bir ev. Ve bu dairelerin ücreti günlüğü 180-200 TL. Üstelik birçok artısı var öncelikle şehrin tam merkezindeler İstanbul'da beyoğlu beşiktaş gibi bir yerde olduklarını düşünebilirsiniz. Garajları, ısıtmaları, mutfak gereçleri, banyoları gibi bir çok açıdan daha iyi imkanlar sunuyor hem de yarı fiyatına.
Açlık başlarına vurmuş bu milletin belli
-
aylık 1600 liraya mı kapanıyor? 1 kişilik bile olsa çok az.
4 kişilik bir aile için normal bir gıda alışverişi aylık en az 10 bin lira, diğer türlüsü
et, sebze yenmeyen, makarnayla beslenilen bir alışveriş ağırlıktadır.
-
Mesajların yarısında fiyatlar abartılı ancak genel fikir doğru. Ne yazık ki yakın geçmişte yaşadığımız 10 yıllık refah döneminin iyi yönetilmemesinin bedelini ödüyoruz. Hazır çeşme akarken gelenle yatırım yapmadık, herkes çılgınlar gibi tüketime yöneldi (devlet bile) bugün de para bitti cefasını çekiyoruz. Parayı bulabilirsem tarımsal, daha çok parayı bulabilirsem endüstriyel üretime giricem. Kurtuluş ancak üretimle olur. Yalnızca iç piyasaya değil hatta mümkünse tamamen dış piyasaya yönelik üretimle -
Halk sistematik olarak fakirleştiriliyor. Orta gelir seviyesi yok edilip insanlar açlığa, patatese, soğana mahkum edildi. Aynı komunizim gibi belli bir zümre aşırı zenginleşirken, kalan zümre aşırı fakirleşti.
-
en ufak laf edene fetocu hayin pekaka lı diye ötekileştirilip kafasına vuruluyor :))
bide resmen kıyı kesimden oy alamadığı için kıyı kesimin kazancı direk baltalanıyor mesela antalya barlarıyla ünlü bi şehir 3 liralık bira 12 lira e bunu esnaf 20tl ye satmak zorunda kalıyo sinek avlıyo sonra bu kaostan taaa belkide tokattaki efes fabrikasında çalışan işci etkileniyor bu nasıl iştir çok merak ediyorum. gurcistan sınırsıında adamlar kendi bakkalından yeni rakı alıyor 100 liraya 120 liraya sınırdan türklere satıyorlar :DDDD düşünebiliyormusunuz en basit garip olaylar diyecek hiç bir şey yokk
gördüğümde şaşırdıgım bir diğer olay ise almanyada efes bira 0.29cent biranın türkiyeden almanyaya gelişi + vergisi + kar marjıyla birlikte tl ye çevirdigimizde 3 lira yapıyor :) gerçekten çok garip
ukraynada bile ekonomisi berbat durumda ama insanlar araba,et,alkol alabiliyor bu kadar çılgınca bi vergilendirme yok bi süre italyada yaşadım ordada aynı durumda neden bizim ülkemizde böyle?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bursa pide 6 TL
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazlık kıyafet alışverişi yapacağım, düşünüyorum 2 bin liranın altında tutmaz. Keyifle eve yemek söyleyeyim desen ciddi anlamda 40 50 liranın altında yiyecek düzgün bir şey kalmamış.
Hocam aslinda cok abartmazsaniz 2k nin altina rahat giyinilir.
Iki adidas t shirt 250 tl ye bulur uygun bir yerden
Iki tane polo yaka 200 tl (en kalitelisini almaniza gerek yok)
Bir pantolon(ben sevmem ama)150 tl
Bir sort 150 tl nike veya adidas
Bir yazlik ust 150-200 tl adidas nike
Ayakkabi 300 tl ye rahat alinir adidas nike
Bunlar elinizde hic bir sey yoksa alinacak seyler.Hatta bir cogu fazla bile.Bir de bunlarin yanina tanesi 20 30 tl den 3 4 t shirt alsaniz yeter de artar bile.
Zaten elimde esofman,ayakkabi,t shirt,polo yaka,ust yazlik var.Bunlarin yanina adam gibi 2 esofman 1 gomlek alsam fazlasiyla yeter.
Tabi armaniden veya dior dan giyinirseniz 2k yi birakin 5k ya alamazsiniz bunlarin yarisini.
Bilgisayara ekran kartı alacağım.Fakat bozuk ekran kartları 400 tl den başlıyor.Bir buçuk yıl önce arkadaşa 23 ay garantili rx 570 4 gb ekran kartına 2 bin isteyen var.Biz o zman 530 tl ye almıştık.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Mario
30 tl ye nasil doyulur hocam.
Gecen adana aliyim dedim adam gibi bir yerde 40 tl.Yanina bir de kola cak 8 9 tl etti 50.Ustunr tatlisi basina corbasi derken cepler tutustu.ekmek arası ye hükümeti kötüleme
-
Anlayamadim hocam.Ne demeye calistiniz?
Eskiden 100-150tl 'ye migros gibi yerlerden 1haftalık alışveriş yapabiliyordum.
Şimdi bimden yaptığım 2-3günlük alışveriş 100tl tutuyor
migrosda 400geçirmeseler iyi.
Hükümet düşücek hertürlü 2023e kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 24 Nisan 2021; 11:1:47 >
Omurgasız Ak trollerin. Yandaşların keyfi yerinde.
Ezilen yine Halk oluyor.
Bunlar bu millete Kuru Ekmeği layık gören kansızlardır..
Gidin bakın Market 'e Pazara.. Şerefsizler her gün Zam yapıyorlar.. Ben hayatımda bu kadar Pahalılık görmedim..
Ve utanmadan hala pişmiş kelle gibi konuşuyorlar..
Nasıl bir döneme denk geldik ya..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 poset a 101, 1 posette bimden alisveris yaptim 270 tl soygun var soygun yayinda ve yapiminda emegi gecenlerin .......
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X