< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
artık insanı çıldırtan pahalılık (6. sayfa)
-
-
La bim den aldığım 3,25 lik peynir helvası bile 50 kuruş zam yemiş daha nasıl açıklanır ekonomi bilemiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yıl 2021 hala kolaya para veren var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde pek cevap vermem ama buna nasıl bir kılıf bulacaklarını merak ettim
Ev var araba var ayda 4 bin yetmiyor, pandemi den beri 20bin borçlandım.. Ekstra hiç bir şey yok.. Fırsatım olsa bi saniye durmam bu ülkede, hadi ben 40 yaşındayım ama 2 çocuğum var onlar için çok üzülüyorum, belki sırf onlar için geçte olsa yurt dışına gidebilirim bi şekilde imkan bulup
Ben dahil çevremde herkes ekranı kırık telefon kullanıyor.
-
Türkiye'de bu denli gıda krizi olamadı, salatalık bakıyorum 7 lira, domates bakıyorum kötüleri 5 lira bir menemen yapmak istesen kaç lira harcıyorsun.
Eskiden ekonomik krizlerde en azından gıda krizi olmuyordu köylü çoktu, tohum bedava, su bedava şimdi o da yok.
-
Hangi beyin?
-
Eskiden 10 TL'ye bi paket sigara + 2.5lt Kola + 2 tane orta boy cips alıp, arkadaşlarla ayaküstü sohbet eşliğinde yiyip içer evlere dağılırdık. Umarım alım gücümüz en yakın zamanda düzelir.
-
Umarım herşeyin fiyatı daha da artar, herşeye zam gelir. Eeee ne de olsa dış güçler ile savaşıyoruz. Milyonlarca mülteciyi aldık milyarlarca lira harcadık, yedirmeye içirmeye devam edecegiz diyorlar, millet de bunu destekliyor. E milyonlarca mülteciyi yedirip içirmenin elbet bir maliyeti olacak :) Her gün herşeye zam geliyor nolmuş yani? Halkımız seviyor :)
Böyle bir açıklama yapıp hala %40 oy oranı varsa halkımız durumdan çok memnun demektir. E ben de memnunum. Aylık 2000 lira tek başına mutfak masrafım 100-200 liralık soslar ile kahvaltı yapıyorum ben :) Ben memnunum, e halk da memnun. O zaman bana laf düşmez. Umarım herşeyin fiyatı daha da artar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 23 Nisan 2021; 23:35:39 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806yemek çok pahalı la
karnını doyurmak 30 lira oldu
Dışarda yiyebileceğin dip yemek tavuk döner o da ayranla 10 lira.Sözün bittiği yerdeyiz.Maaşlara yapılan zamlar çok cüzi.Asgari ücret harici çalışanlara sembolik zamlar yapıldı.Sonıumuz hiç iyi değil.
-
Herşeyin fiyatı uçtu
30 tl ye nasil doyulur hocam.
Gecen adana aliyim dedim adam gibi bir yerde 40 tl.Yanina bir de kola cak 8 9 tl etti 50.Ustunr tatlisi basina corbasi derken cepler tutustu.
zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor çok acı
-
küçük atıştırmalık ürünlerin artışı o kadar büyük ki 25 kurusluk şeyler 1-1,25 lira olmuş yani.Toptancılardan 16-24 li şekilde alıp ortalamayı ucuza getirmeye veya trendyol tarzı sitelerde iyi kuponlarla tutunmaya çalışıyoruz.Hazır yemek konusunda getirin sabit %50 indirimli restorantlarını kullanıyorum sık sık ve bu dönem için daha uygununu bulmak imkansız.büyük şehirlerde yaşamı kolaylaştıracak çok secenek var ama küçük şehirlerde bunlar bile yok durum çok vahim.
-
onlar da yoruldu herhalde
-
Bir şey diyeyim inanir misiniz daha 30 yaşındayim pazartesi psikoloğa gidecegim artik antidepressant kullanmadan atlatamayacagim haber izlemeye sokak röportajı izlemeye Twitter a girmeye dayanamıyorum, markete gidiyorum dünya para olmuş kaşar falan güneş kremi nivea gecen sene 45 e aldim bu sene 120 lira bir çok yerde cidden dayanamıyorum yılların yorgunluğu kafaya takmasi nefesim daraliyor allaha şükür sağlığım yerinde maaşım iyi aç açıkta değilim ama hiçbir lüksüm yok ki ne hayallerim vardı kari koca köşeye para koyamaz olduk...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainTsubasa483 -- 24 Nisan 2021; 1:15:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Trollük ciddiyet isteyen bir uğraştır meydanı boş bırakmaya gelmez ama
3 bin tl etmeyecek bilgisayara 7 bin tl sayıyoruz.
dediğin gibi bir kitap olmuş 30tl...
dondurma yiyeyim diyorsun 7 tl ye fırlamış...
abi gerçekten merak ediyorum, biz nereye gidiyoruz?!!
-
UZAYA
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X