Şimdi Ara

artık insanı çıldırtan pahalılık (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
521 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanki 19 yıl önce her gün kola içiyordun.

Boşver kolayı çıkar telefonunu göster.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunu halk istedi kendi tercihini yaşıyor yapacak birşey yok
    Okuma bilmeyen insana hangi kitabı okuyacağını sorabilir misin ? Hayır
    İyi günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ürünün satış fiyatını satıcı yada kurumlar değil alıcı belirler.Talep olursa fiyatlar artar olmazsa düşer.Tereyağı neden pahalı çünkü tüketiliyor.Benzin neden pahalı çünkü tüketiliyor.Elektrik neden pahalı çünkü tüketiliyor.Bunu böyle say say bitmez.

Kimse birşey almaz ve kullanmazsa fiyatlar düşer ama bizde o birlik beraberlik var mı yok.Kafa aynen bu şekilde: Sanane kardeşim param var alıyorum, sende çalış sende al.Neden avrupa ülkelerinde böyle bir durum yok.Çünkü parası çok olan ile az olan aynı şekilde hareket ediyor.Yani bizi bitiren başımızdakiler değil bizzat kendimiziz.Türk vatandaşı olan hiçbir kişiden bir halt olmaz bende dahil.

• ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    Ne kapitalizmi , yöneticilerinin sana reva gördüğü ekonomiyi yaşıyorsun.
    Kendileri 7 8 maaş standart, jeeplerde koko partileri sana açlık.
    4 yıl önce biz bulgaristana giderdik alışverişe şimdi onlar akın akın geliyor, paraları tl karşısında 5 e katlanmış..B. tan eski doğu bloğu ülkesi!
    Yıllarca iç savaş yaşayan suriyenin parası bile tl kaşısında değer kazanmış!! Daha ötesi var mı yahu?

• 10 sene önceki fiyatlarla karşılaştırma yapmak çok gereksiz. 10 sene önceki 100 dolar neyse bugünün 100 dolarıda aynı .Poşet poşet ürünü bugün 830 tl ye alabilirsin mesela. Ellerin dolar taşar 800 liralık alışverişle. Dışa bağlılığın bu denli arttığı bir dönemde herkesin komisyoculuk üsulü ile para kazanmasınıda baz alırsak bunlar daha iyi günlerimiz.

edit: ayrıca hobinin olmamasını fakirliğe bağlayanlar olmuş, az paraya yapılacak veya parasız yapılacak tonlarca hobi ve spor var. 1 Yılda kenara 200 lira biriktirip gitar keman alabilirsiniz dil öğrenmek istiyosanız internette dil setleri var ücretsiz evinizde internet erişiminiz varsa ücretsiz kitap vs şeyler indirebilirsiniz. 80 90 liraya 3000 adet yapboz alabilirsiniz. Decathlondan 90 liraya koşu ayakkabısı alıp kendinize bir rota belirleyip koşabilirsiniz ( şehir merkezinde yaşayanlar parkur bulmada sorun yaşayabilir park okul bahçeleri alternatif olabilir ) Keza evinizde tv ve internet mevcutsa meditasyon ve yoga yapabilirsiniz. 1 yıl boyunca kenara para atıp 500 600 liraya ikinci el bisiklet alıp bisiklet sürebilirsiniz. Yapılabilecek tonlarca hobi varken hobi edinemiyorum çünkü param yok demek bana biraz garip geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 24 Nisan 2021; 13:12:15 >

• Bu memlekette şu an yaşamak gerçekten çok zor,herif bir de çıkmış diyor ki Türkiye'de yaşamak zor gitmek isteyen yalan söyler falan filan diyor, Dün yine Amerika'da olan türklerin çektiği videoları izliyorum sıfır 2021 Passat R line 31000 $ Bu memlekette bir şey sahip olmak artık çok zor ortalama aylık 3000 4000 TL gelirim var 5 ay önce evlendim çok şükür ev babamın ama inanın istediğim gibi yaşayamıyorum yani elektrik su doğalgaz fix 1000 1500 TL arası geliyor zaten bunun mutfağı var yani kenara para koymak falan hayal bir şey alayım desen nereye alıyorsun, Pilav üstü döner memlekette olmuş 35 40 TL her şey astronomik pahalı, Üç ay önce kilosu 29 TL olan taze kaşar şimdi 36 TL bitmişiz. Para olanı da var deli gibi para yiyor ama fazlasında gözümüz yok normal bir insan olarak normal bir çalışan olarak refah içinde yaşamak istiyorsun ama bu memlekette şu an bunlar imkansız fazlasında gözümüz yok yani bir Avrupa standardında bile olabilsek yeterdi ama Her geçen zaman memleket daha kötüye gidiyor Buda bizim kaderimizmiş diyorum ne diyim yazıklar olsun bu memleketi bu hale getirenlerede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdo205 -- 24 Nisan 2021; 13:19:0 >

• Küçükken annelerimiz elimize 20 tl para tutustururdu 2 kg domates 2 bıber 2 patlıcan 2 salatalık muz vs alır bı suru posetle eve gıderdık. 8.5 tl olan kola 2.5 idi 1.25 tlye suankı 5. Tl olan 1 litre coca colayı alıyorduk çok iyi hatırlıyorum ama boşverin avrupa bizi kıskanıyeahhhhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilavuzgursel -- 24 Nisan 2021; 13:21:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Bir ürünün satış fiyatını satıcı yada kurumlar değil alıcı belirler.Talep olursa fiyatlar artar olmazsa düşer.Tereyağı neden pahalı çünkü tüketiliyor.Benzin neden pahalı çünkü tüketiliyor.Elektrik neden pahalı çünkü tüketiliyor.Bunu böyle say say bitmez.

Kimse birşey almaz ve kullanmazsa fiyatlar düşer ama bizde o birlik beraberlik var mı yok.Kafa aynen bu şekilde: Sanane kardeşim param var alıyorum, sende çalış sende al.Neden avrupa ülkelerinde böyle bir durum yok.Çünkü parası çok olan ile az olan aynı şekilde hareket ediyor.Yani bizi bitiren başımızdakiler değil bizzat kendimiziz.Türk vatandaşı olan hiçbir kişiden bir halt olmaz bende dahil.

inanarak mı yazdın bunları

• quote:

Orijinalden alıntı: kilavuzgursel

Küçükken annelerimiz elimize 20 tl para tutustururdu 2 kg domates 2 bıber 2 patlıcan 2 salatalık muz vs alır bı suru posetle eve gıderdık. 8.5 tl olan kola 2.5 idi 1.25 tlye suankı 5. Tl olan 1 litre coca colayı alıyorduk çok iyi hatırlıyorum ama boşverin avrupa bizi kıskanıyeahhhhh

asgari ücret 350 liraydı şimdi 3000

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

Ama 200 liraya oyuncak gitar alırsın anca. Diyeceksin ki gerçek gitar var, hayır o aslında gerçek görünümlü oyuncak gitar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

asgari ücret 350 liraydı şimdi 3000

Alıntıları Göster

Bu bir başarımı şimdi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt

ciddi değilsin umarım hahaha, trol olsan bu kadar absürd yazamazdın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kilavuzgursel

Bu bir başarımı şimdi ?

Alıntıları Göster

?

• quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Paralı hobi olmaz diye saçmalık mı olur ulan!

Parasız sadece tesbih çekersin, bi de başka bişey çekersin. Bunlar da hobi değildir ama o eleman bunları hobi sanıyor olabilir :)

Parasız tesbihte çekemezsin hocam.Düşük kalite bir tesbih bile 200 kağıttan başlıyor maalesef.

• Herşey çok güzel bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buyur buna konuş:

• quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Buyur buna konuş:

https://public.flourish.studio/visualisation/3127775/?utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral

biz seçimlerde konuşuyoruz hocam

• Size bir iyi bir kötü haberim var.

İyi haber: kötü günler bitti

Kötü haber: daha kötü günler başlıyor.

venezuela gibi olmamız çok yakın

• İşin çıldırma tarafını bilmem ama sokakta insanlar "düzeltirse, Reyiz düzeltir" diyorlar. Millet kabul etmiş yani.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

2017 referandumundan sonra mantıklı bir hareket beklemiyorum zaten halktan

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.