Şimdi Ara

artık insanı çıldırtan pahalılık (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
521 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz sabır. 2023’e kadar kalmaz seçimler. Sonra kurtulacağız bunlardan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplum olarak biraz (Kibar davranıyorum) aç gözlü olduğumuzda kabul edebilir miyiz???

İzmirde deprem oldu, Sanırım 10 bina yıkıldı ana yüzlerce bina agır/orta hasarlı kabul edildi. insanlar evleri boşaltı. E haliyle kiralık ve satılık ev aradı insanlar o dönemde başta kiralar fırladı. Daha sonrasında uyanık ev sahipleri taş zemin yok kaya zemin yok sağlam zemin yok depremin en güvenli mahallesi vb kelime oyunları ile ilanlar açıp 300 bin etmeyecek evlere 600-700 istendi. şuan izmirde ilginç bir ev enflasyonu var hem kiralık hem satılık. 3+1 evler düzgün mühitlerde 1 milyon gibi rakamlar telafuz edilir oldu. Sorsan hayatında gördümü zannetmem. Olan yine bölge halkına oldu. Bir kaç mütahit ile görüşdüm. ben her ay yüzde 10 fiyatı artıtırım diyor adam. Dünyada kim bu kadar kolay para kazanıyor. Satılıytor mu dediğimde satılıyor diyor.!!!! Yazık biz çoktan bitmişiz. Yazık

• Hayatini makarna yiyerek geciren canlilar bunu anlamaz hocam. Birde bunun tam zitti olan kesim var normalde sadece hamallik yapabilecek kapasitede insanlar luks araclara biniyor. Onlar tabiki istemezler iktidarin degismesini... Makarnaci beyni yikanmis kitlenin uyandirilmasi lazim ama nasil olacak bilmiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amaan 70 yılda geberip toprak olacaksınız ne yapacaksınız gavur icatlarını İsrail malı cococolayı hem bunun içinde böcek kanı var. Yeter ki devletimiz en üstün devlet olsun ben canımı vermeye hazırım. Ülkemiz bana verdiği nimetlere bak şükrermeyi bilmiyorsunuz nankörler. Amerika da ekmek 1 dolar yani 8 lira hala boş yapıyorsunuz. Hem amarikada camii de çok azmış bak onlar cehennemde yanacak ben de cennetten onları leblebi yerken izleyecem. Siz hala şükretmeyin

• benzer durum her yerde geçerli. 10 sene önce aldığım maaşın 6 katını kazanıyorum. tabi o zaman bekardık. ancak o zaman harcadığım gibi harcasam maaş yetmez.

• Eskiden hep 50 liralık alırdık, artık onu da alamıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalılık zaten biliniyor. Herşeye her dk da zam geliyor. bugün 20 lira olan şey haftaya 22 25 tl oluyor.

Önemli olan bunlardan yakınmak değil birşeyler yapmak.

2 Seçenek var, ya tası tarağı toplayıp s gitmek.

Yada bu kara düzene çomak sokmak.

Bu seçeneklerden de çomak sokmayı seçemiyoruz çünkü o sopayı çevirip bize sokuverirler :D

O yüzden en yakın zamanda güzel bir ülkeye iltica ediyoruz.

Benim evim kira değil, arabamda var çok şükür. sigara alkol kullanmıyorum. Bi hobim var balık tutmak oda aşırı pahalı bir hobi ayda 1 defa yapabiliyorum.

Çalıştığım iş bütün gün durmaksızın fiziksel güç gerektiren ve kimyasal olduğundan 4000 tl maaş alıyorum. Altı üstü 1000 tl lik bir kredim var aylık ödememde. Ama gel gör ki ayın son 1 haftasını 50 tl ile sadece ekmek alarak geçiriyorum. Nasıl oluyor son 2 yıldır anlayamadım.

Migros gürmar gibi zengin marketlerini geçtim şok bim gibi markete girdiğimde cumartesi pazar için yiyecek alışverişi yapınca otomatik 200 tl bırakıyorum.

Mesela bugün

Hazır börek aldım şok marketten

1 bütün tavuk

çocuğa 2 paket mama

4 tane hazır çorba

1 tane çokella kavanoz çikolata

1 tane fıstık ezmesi

15 li yumurta

Bunlar 130 tl tuttu ya. İnanamadım.

Kısacası son 6 aydır sıkça gündeme gelen genç nüfus kaçıyor haberlerine inanmak istemezken o genç nüfus grubunun içinde buldum kendimi. Olmadı meslek koduyla felan ailemi de alabilecek duruma gelince kaçıcam bu ülkeden.

yemin ediyorum adam akıllı yöneticiler ile yönetilse hak yenilmeden adam akıllı bir adalet ve eğitim sistemi ile bu ülke, uğrunda savaş bile çıksa eşimi çocuğumu Allah a havale eder koşardım cepheye. Fakat şu düzende ancak bu ülkenin kendi mikroplarından kurtarmak için koşarım yardıma.

• Zor bir şeylerin değişmesi zor. Chpye oy verirsek ahirette hesabı sorulur diyeni gördüm. Klişe bir laf var ya halkın cahilliğini çok hafife alıyorsunuz diye tam söylenecek yeri. Belli bi kesim bu pahalılığı abdye market zincirlerine chpye atıyor. Üzülüyorum ülkenin cahilliğine

• O tavuk donerin icine tavugu tuzluktan tuz döker gibi koyuyolar. 20 gram

• Amerikan askerleri ülkemiz topraklarını kullanarak ırakı işgal ederken hiç birinizin yüreği yanmadı. Allahın tokadı eninde sonunda gelecekti işte geldi. Biz bunu fazlasıyla hak ettik. Herkes cebine giren paraya baktı. Allah o çok sevdiğiniz paradan da işte gün geldi mahrum bıraktı.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Halk soykirim istiyro belki ? Ya giderler ya soylarini kirarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

Amerikan askerleri ülkemiz topraklarını kullanarak ırakı işgal ederken hiç birinizin yüreği yanmadı. Allahın tokadı eninde sonunda gelecekti işte geldi. Biz bunu fazlasıyla hak ettik. Herkes cebine giren paraya baktı. Allah o çok sevdiğiniz paradan da işte gün geldi mahrum bıraktı.

Bu mantıkla abd, almanya, fransa ve israilin geçmişi o kadar temiz, o kadar hayır duaları almışlar ki refah içinde yaşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 24 Nisan 2021; 15:56:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanert21 S kullanıcısına yanıt

Hocam 200 250 tl ye başlangıç gitarları var sahne almıyosanız bu işi prof olarak yapmıyosanız gitarın bedelinin bir önemi yoktur. Serkan çeviğe ilter kurcaya ver aynı gitarı adamlar show yapar amatörün elinde 2000 liralık gitar olsa sanıyor musun ki 1 ayda virtüöz olacak. Gitar bir araçtır amaç yetenek geliştirme ve hobi edinmekse fiyatının bir önemi yoktur. 5 liralık blok flütle muammer barut u aç izle mesela.

• Bunlar daha iyi günler seçimler de tufan kopacak.

• Açıkçası burdaki çoğu arkadaş çok haklı, bende bu ortamda evlenmeyin diyorum velev ki evlendiniz çocuk yapmayın yazıktır günahtır o çocuğa

• Ucuz market olarak tabir ettiğimiz BİM'den bile 100₺ ile girdiğimizde hiçbir şey alamadan çıkıyoruz. Dışarıdan yemek yemek şu devirde çok daha ucuza geliyor, öğrenciyiz 5-6 liralık dönerle bir öğünü kapatabiliyoruz veya günde üç öğün makarna yemeye mahkumuz.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

Hocam istanbul secimlerini hatirliyorsunuzdur, 2023 te secimi kaybedince ki, o zamana kadar kanun hukmunde kararname ile padisahliga bir gecede gecmezsek sayet hadi Allaha ismarladik deyip koltuktan kalkacaklarini hic dusunmuyorum.

Sancili bir surec olacagini dusunuyorum ama umarim yanilirim.

• brokenpink B kullanıcısına yanıt

5 liralık dönerle mi doyuyorsun? 30 kilo falan mısın? Dışarda daha ucuz hmm, komple ayarın bozulmuş.

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Tabii ki doymuyoruz hocam kendimizi kandırıyoruz. En ucuz olan neyse onu alıyoruz, verilen 650₺'lik bursla gidip meyve-sebze veya et alamıyoruz. O yüzden klasik makarna, döner gibi ucuz şeylere mahkumuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Biraz sabır. 2023’e kadar kalmaz seçimler. Sonra kurtulacağız bunlardan.

O işler o kadar kolay olmayabilir hocam.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.