tebrik ederim iyi birşey yapmışsın sen yaşlanınca sende ayakta gidersin o zamanda zoruna gitmesin ayakta beklemek
bazılarının hareketleri beni gıcık ettiği için yer vermem,otobüse veya metrobüse biner binmez gözünü bana diker kalk bakışı atar sanki zorundaymışım gibi tamam kalktık diyelim hiç bişey demeden oturur hayvan bi teşşekür bile etmez en gıcık olduğum şeydir.bunun eğitimle falan alakası yok insanlıkla alakası var.
Beyler buna yer vermiyoruz.
Arkadaş bende yufka yürekliyim.Yer vermek istemesemde bile kalkıp veriyorum.Ama yani millet çalışırken, okula giderken, dersaneye giderken bu yaşlı kadınların gezme dönüşünde otobüste yer aramalarına gıcık oluyorum
bir gün sanada yer vermicekler
Bir gün banada yer vermeye bilirler. Birgün bu toplu taşıma evrime uğrar belki. O zamana kadar ne olacağı belli olmaz.
Nezaketsiz ..
benim başıma şu ana kadar ciddi bir sorun gelmedi Allah a şükür, ama mümkün olduğunca yer vermemeye çalışıyorum. çocuklu annelere iyi üslubuyla yer isterlerse veriyorum. Yoksa takarım kulaklığı hiç oralı bile olmam. bir de sakallarım uzunken yer isteyen olmuyor ama sinek kaydı traşlıyken çoğu başıma üşüşüyor
Belediye otobüsündeyiz fazla yaşlı olmayan bi teyze bi arkadaştan yer istedi arkadaş tam kalktı yer verecekti ki başka bir teyze onu oturttu otur kızım dedi benimde kızım öğrenci onlar okulda okuyorlar yoruluyorlar falan dedi sizde 15 dk ayakta durabilirsiniz dedi diğer teyzeye de teyze de kapak oldu.
Bazıları ise emrivaki yapıyor onlara daha fazla uyuz oluyorum. Yok kalk cocuğum ben oturayım , yok hastayım. Az önce otobüse yetişemeyeceksin diye koşturuyordun ama. Yalan söylemeyin bari..
şimdi anlatayım yaşlı biri bindi
bende poşetler falan var topladım tam kalkıp yer vereceğim adam bana bakarak ; böyle şerefsizler olduktan sonra yer bulamayız gibi bişey dedi
ben kalktım verdim yer
gitti oturdu yüzsüz
bundan sonra kimseye yer vermem(istisna olabilir tabi)
quote:
Orijinalden alıntı: Kurosaki Ichigo
şimdi anlatayım yaşlı biri bindi
bende poşetler falan var topladım tam kalkıp yer vereceğim adam bana bakarak ; böyle şerefsizler olduktan sonra yer bulamayız gibi bişey dedi
ben kalktım verdim yer
gitti oturdu yüzsüz
bundan sonra kimseye yer vermem(istisna olabilir tabi)
o lafı duydukdan sonra hayatta kalkmazdım ayakta gebersin it
quote:
Orijinalden alıntı: Janine
Herkes kıçımı koyayımda gerisi ne yaparsa yapsın diye düşünüyo zaten.Bi kaç hafta önce kolum alçıdaydı kimse aman vah tüh otur demedi demezde kimsenin umrunda olmaz çünkü bende öyle yapıyorum artık.
senin böyle yapmandan dolayı başkası da böyle yapacak onun böyle yapmasından dolayı başkası
bu zinciri kırmak sizin gibi düşünceli insanlara düşüyor değil mi?
Benim olduğum minibüsde ol,yaşlı teyze binsin yer verme,öyle ters ters bakmakla kalmam.alırım kucağa seni. kamil
Yaslida yürüyemicek gibi bir durum varsa yer veririm. Ama gelipde alisveris yaptim diyen 40 yaslarindaki insanlara hayatta vermem.
quote:
Orijinalden alıntı: Feel Me
Geçen sene kadının biri ( 55 yaşlarında ) , gelip başımda beklemeye başladı , klasik " cık cık cık " , " anneleri babaları hiç öğretmemiş" vs. demeye başladı , kalktım yer verdim , teşekkür etmedi ama hâlâ konuşmaya devam ediyordu , " napalım bunlar öyle şöyle " , huyum değildir yaşlı birine saygısızlık etmek ama gözüm döndü kadını oturduğu yerden kaldırıp tekrar kendim oturdum.
yaşsızlara yer ver
Öyle tepeme gelip dik dik bakan garip garip cık cık sesleri çıkartan ya da kalkmamı isteyenlere ben de yer vermiyorum. Onun dışında çok yorgun değilsem hiç oralı olmayan tip tip bakmayanlara yer veriyorum. Hamilelere de yer veriyorum. Hamile insan bahsettiğim sinir bozucu hareketleri yapsa da yer veriyorum. Hanımefendinin rahatı için değil karnındaki bebeği için yapıyorum tabiki bunu. Yoksa öyle durumlar var ki aklınız şaşar. Kadın oturmuş minibüs dolu yanına da çocuğunu oturtmuş 3 yaşında. Hiç oralı değil oh yayıl. Çocuk da koltuğu kaplasa. 3'de 1'ini ancak dolduruyor.
BEN YOL ÜSTÜNDE BİNEN YAŞLILARA YER VERİRİM AMA DURAKTA DOLU MİNÜBÜSE BİNENLERE YER VERMEK İSTEMEM 5 DK BEKLESE BOŞ BİR MİNÜBÜSE BİNEBİLİR BEN ORDA 10 DK BEKLEMİŞİM HAZIR YERİMİ NİYE VEREYİM
Ben sabahın 6sında kalkıp 1,5 saat otobüs-metro-otobüs ile üniversiteye gidecem. Sabahın 9undan akşam 4e kadar kafamı ütüleyecekler. Sonra yetmezmiş gibi bir daha otobüse binecem 1,5 saat yine. Sonra da yorgunluktan gebermek üzereyken elin yaşlısını düşüneceğim. Onların canı can da bizim ki patlıcan mı be arkadaş? hem ne derdin var da akşama kadar dışarılarda geziniyon. git yat evine :/
Hele hele bi ekmek almak için ta kızılay'a gidip otobüste yer işgal eden yaşlıları gördükten sonra koca bir YAVAAAAŞ çekerim.
quote:
Orijinalden alıntı: Galathil
Benim olduğum minibüsde ol,yaşlı teyze binsin yer verme,öyle ters ters bakmakla kalmam.alırım kucağa seni. kamil
haha, hadi ordan diyorum kısaca. tabi burda yazanların büyük çoğunluğu 18-20 yaşında çocuklar olduğu için sallaması kolay, böyle çok bilmişlerin laflarına ve baskılarına fazla dayanamıyor olabilirler ama yaş biraz ilerleyince o bıdır bıdır konuşan yaşlılara da sanki üstüne vazifeymiş gibi atılan çokbilmişlere de cevabını rahat rahat veriyor insan.