Ben de yolda giderken apaçilerin üzerine sürüyorum arabayı.
quote:
Orijinalden alıntı: Feel Me
Geçen sene kadının biri ( 55 yaşlarında ) , gelip başımda beklemeye başladı , klasik " cık cık cık " , " anneleri babaları hiç öğretmemiş" vs. demeye başladı , kalktım yer verdim , teşekkür etmedi ama hâlâ konuşmaya devam ediyordu , " napalım bunlar öyle şöyle " , huyum değildir yaşlı birine saygısızlık etmek ama gözüm döndü kadını oturduğu yerden kaldırıp tekrar kendim oturdum.
Pendikte minübüs durağındayım. Herkes sıraya geçti minübüs yanaştı oturmaya başladık. Herkes oturdu arkadan bir teyze geldi ''Oğlum kalkarmısın'' dedi. Bende kalkamıyacağımı, hasta olduğumu söyledim. Arkadaş minübüs durağındayız ya. Arkadan hemen başka bir tanesi kalkacak. Az sabret, diğerine bin.
abimize benden bir çay
quote:
Orijinalden alıntı: Literary
Dogrusunu yapiyorsun.sabah okula giderken (bursa) kadinin biri metroda 2 tane kucuk kizi bde kendisi yerlesmisler ihtiyarlar ayakta kaldi k.sanayidn nilufere gelene kadar kadina sovdum.bundan sonra yatalak gelse yer vermiyorum
Böyle bir şey yapıldığında bu kadar rahatsızlık duyuyorsan neden aynı şeyi yapma gereği hissediyorsun?
Sırf bu olaylar yüzünden toplu taşıma araçlarına binmek istemiyorum !!! korsan taksi forever
quote:
Orijinalden alıntı: swat57
Yorgun oluyorum. Oturmak istiyorlarsa boş minübüs beklesinler.
Not=> Ciddiyim.
aynen bende katılıyorum bu arkadasa inanırmısınız akşamları işten çıkışta 2 vesayit yolculuk toplamda 2 saat sürüyordu bende işte yorulmadığım kadar munubuste yoruluyordum çareyi ilk durağa kadar yürümekte buldum neredeyse 1 kilometre yürüyordum boş vasıtaya binebilmek için ondan sonra gelde yer ver
oda bişeymi ben bomboş metroda ayakda gidiyom hergün oturmayı sevmiyorum
Arkadaş geçende bildiğin okul üniformalı falan otobüse bindim. Adamın inadı tuttu 1.50 lira aldı kartım evde kalmıştı. 50 tane yaşlı bindi ben de gıcığına yer vermedim. Yaşlıların suçu ne diceksiniz ama ne biliyim o parayı verince kalkasım da gelmedi.
quote:
Orijinalden alıntı: ch4ylak
oda bişeymi ben bomboş metroda ayakda gidiyom hergün oturmayı sevmiyorum
Basür mü var
yaklaşık 1 yıl önce falan ben en arkaya oturdum önümdede 2 tane yaşlı amca konuşuyolar para uzattım amca bi öğrenci verirmisin diye oda önündekine uzatacak öyle öyle şoföre gelcekti para ama parayı alıp önündekine uzatmaktansa bana hakeret etmeye başladı şurdan kalkıp veremiyonmu, şimdiki nesil böyle falan dedi dolmuşta tıklım tıklım baya bi kızdı bende duymamazlıktan geldim :D ama yinede baya rezil oldum bu kadar laf söyleyeceğine parayı önündekine uzatsa daha mantıklı olurdu bence. dolmuştan inene kadar yanındaki amcayla bunu konuştular, 'insanlık ölmüş şimdiki gençlik böyle' falan bende parayı inerken verdim
Bu arkadaş bir gün evlenip eşi hamile kaldığında, eşi hamileliğin 9. ayına girip yürümekte zorlanırken ayakta kalmak zorunda kaldığında neler hissedecek o zaman!!!
İşte o anda , şu anda yaptığının ne kadar yanlış olduğunu bir de ibretlik bir olaymış gibi buraya yazdığına pişman olur.
Ne diyelim, Allah bu arkadaşı yaratırken akıl ve mantık sosundan biraz az koymuş.
Gençlik fanidir
Bende yaşlılar ayakta duruken çocuklarını oturtan kadınlara acayiip uyuz oluyorum
quote:
Orijinalden alıntı: TyleR DuRDeNx
Birilerinin çıkarlarına ters davranırsa hemen ahlaksız, terbiyesiz olursun, ayıp olur. İyi yapıyorsun, ben de yer vermiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Defense Devil
Yaşlıyı anladımda hamileye yer vermen lazım.Umarım belanı bulursun tez vakitte
Umarım hamile kalırsın da yer vermezler.
Hamileliğin 8-9. ayına geldiğinde yürümekte zorlandığın zaman sana yer vermeyenlere içinden nasıl söveceğini herkes biliyor.
Zaten herkez böyle düşündüğünden kimse birbirine yer vermiyor bu tam bi Bencillik düşüncesidir aynen şöyle bana dokunmayan yılan bin yaşasın milletin bu düşünceden çıkması gerekiyor yaşlılara yer vermek zaten bi gelenek gibi ve doğru bi davranış neden böyle bişey yaptığını anlamadım
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Feel Me Geçen sene kadının biri ( 55 yaşlarında ) , gelip başımda beklemeye başladı , klasik " cık cık cık " , " anneleri babaları hiç öğretmemiş" vs. demeye başladı , kalktım yer verdim , teşekkür etmedi ama hâlâ konuşmaya devam ediyordu , " napalım bunlar öyle şöyle " , huyum değildir yaşlı birine saygısızlık etmek ama gözüm döndü kadını oturduğu yerden kaldırıp tekrar kendim oturdum.
Pendikte minübüs durağındayım. Herkes sıraya geçti minübüs yanaştı oturmaya başladık. Herkes oturdu arkadan bir teyze geldi ''Oğlum kalkarmısın'' dedi. Bende kalkamıyacağımı, hasta olduğumu söyledim. Arkadaş minübüs durağındayız ya. Arkadan hemen başka bir tanesi kalkacak. Az sabret, diğerine bin.
Otobüslerde yaşlı-genç gerginliklerinde hep aklıma bu gelmiştir. acaba cidden hasta olsam ve bi yaşlı yanaşsa naparım?
bikere başıma geldi, hastaydım ve baya halsizdim. lise3 deyim ozamanlar ve sırf aylık sınıf düşme-yükselme denemesi var diye gittim dersaneye. dönüşte ilk duraktan bindim otobüse, oturdum. çingenenin biri geldi hemen, yaşlı falan da değil, en fazla 40 yaşında. hasta olduğumu ve yer veremeyeceğimi söyledim. başladı söylenmeye ama otobüsü inletiyo. herkes döndü bana bakıyo. ama cidden hastaydım ve bunun gibi hem yaşlı olmayan, hem de otobüse zorla ücretsiz binen, ve buyüzden her allahın günü biyerlere giden bi çingeneye yer vermek istemedim. önümdeki adam falan döndü bana bakıyo tip tip, sinir oldum bende ona baktım cins cins. sonuç olarak bütün otobüsün bana (muhtemelen) içinden ettikleri küfürler eşliğinde yer vermeden gittim.
ama normalde yer veririm ve verilmesi gerektiğini düşünüyorum. hele hele mesele yaşlı yada hamile ise kesinlikle verilmeli. tabi ilk durakta yer istenmesi farklı, o cidden görgüsüzlük yani bekle sonraki dolmuşa bin.
hamileler neyse veririm onlara her türlü yerde yaşlılara sadece tutunmakta zorluk çekiyorsa yer veririm. adamın saçları yeni kırlaşmış beni bile mezara sokar adam bön bön bakıyor yer ver diye. özellikle yanına gelir yanında durur başka yer yokmuş gibi. vermiyorum yer amca boşuna bekleme....
quote:
Artık minübüs vb yerlerde yaşlıymış, hamileymiş umrumda değil. Hiç yer vermiyorum. Özellikle geçen gün 3-4 tane yaşlı ayaktaydı, herkes bana tiptip baktı. Bende biraz kaşları çatıp dik oturdum ve yoluma devam ettim.
İyi halt ettin
benim dikkatimi çekende hep erkekler mi yer vermek zorunda yaşlı teyzelerimiz genç delikanlı varsa hemen tepesine çöküyorlar özellikle 20-30 yaş arası en öne oturan kızların yaşlı birine yer verdiğine daha rast gelmedim arada çıkıyor onlarıda menopoz teyzelerimiz hemen oturtup nerde gözüne kestirdiği erkek varsa onu kaldırmaya çalışıyorlar yaşlı amcalara her zaman yer veririm ama bu tür kadınlara lafda söylese hiç bir zaman yer vermem...