Şimdi Ara

Artist ilan sahipleriyle nasil konusuyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
3
Favori
17.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaput sök tak meselesini lütfen biri açıklasın, her ilanda görür oldum artık.

Birde aracın değerinden 5bin fazla yazıp, keyfe keder satılıktır yazan ilan sahiblerine fitil oluyorum. lan niyetin yoksa satma o zaman, zorlamı sattırıyoruz.
  • benim de anlam veremediğim 50 bin tl olan aracın takas fiyatının mesela 55 bin olması.
    o zaman sizin takasa verdiğiniz araç da 40 bin ise 45 bin tl dersiniz.
  • Bu olay benim başımdan 3 defa geçti.

Geçen sene benim de başımdan geçti, piyasa fiyatının üst limitlerindeki bir ikinci el bir araba için görüşmeye başladım.
    Telefonu zaten tek tük açıyor sahibi, hadi dedik çalışıyordur adam, ama telefonda konuşurken de havalar 1500. Telefonu her kapattığımda hanımla birbirimize bakakalıyoruz. Adamın hiç satası yok gibi arabayı. Neyse plaka istedim kontrol için, randevulaştık çünkü, bir sorguladım arabada hasar kaydı, rakam çok yüksek değil ama değişenler fena, salıncak lastik vs vs. Belli ki araba kaldırıma vurmuş. Hemen aradım geri, ya dedim durum bu, adam bir şaşırdı falan numaradan, eşimle bir konuşayım arabayı o kullanıyor dedi(yeni bilgi!!!), sonra aradı beni eşim kaldırıma çıkarken lastiği yarmış dedi, ben de bu işin oluru yok dedim. Kaldırıma çıkmak değil bu, vurmuşsunuz kaldırıma dedim, lastik, jant, rot kolu, salıncak ne varsa değişmiş o bölümde, şase bile kaymış olabilir, ben bu arabayı almam dedim kapattık. Ama o hava gitmişti yani.

Sonrasında başka bir arabaya bakmak için gittik, arabayı beğendik de, randevulaştık yine, tam buluaşacağımız gün adam demez mi geçici rusatı bulamıyoruz diye, dedim ne geçici ruhsatı hani siz bunun ilk sahibiydiniz? kem küm, alalı daha 1 ay olmadan satıyor aracı, aldığı yeri aradım önceki sahibi de kısa süre kullanıp satmış, belli ki arabada bişey var, ben buları adamın çalışanı ile konuşuyorum tabi, adam çok zengin gerçekten evini falan gördük çünkü, arkadan demez mi "almazsa almasın ne konuşuyor" diye, dedim ver telefonu, almıyorum dedim kapattım. Sonradan çalışanı yine aradı beni, abi kem küm araba çok güzel falan, dedim yok almıyoruz.

Bir diğer olay da geçen mayıs da oldu, hanıma bir araba alacağız, juke bakıyoruz, birini beğendik ilanda, gittik görmeye, arkadaş önceden randevulaşmışız ararım ararım telefonu açmaz, 15 dakika dolandık tam gidiyorduk geri aradı, telefonun sesi kapalıydı falan, dedik arkadaş randevulaştık ya, insan bakmaz mı, neyse gel bakalım. Gittik arabanın yanına, arabanın sağ arka jant kapağı yok(zaten ben çok istemiyorum bunu, tekna alalım istiyorum ama tekna alınca 2014 model oluyor, bu araba 2016 model neyse) fiyat ne olur son? 60.250 TL dedi. 60.000 yani dedik. Adam yok diyor, ama yok demenin bir şekli var dimi? adam baya tersliyor bizi, e dedim kapak yok zaten, fotoğrafları öyle bir açıyla çekmişsin ki görünmüyor o kapağın olmadığı, ayıp değil mi dedik ve vazgeçtik. Bir kaç kez aradı sonra ama istemedik yine.

• İlanda '' aracımız '' kelimesini görünce direk başka ilana geçin. Kaç kişilerse artık araç değil aracımız yazıyolar. Bunu yapan genelde al satçı ya da galerici oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklı bir isyan.

Yazlın bi motosiklet alcaktım, bi motosiklet buldum beğendim gidip alıcam. Aradım adamı dedim abi bi sıkıntısı var mı yürürü güzel mi. Adam artisleniyo yok kardeşim nesini soruyon motor belli sana güzelse bana değil falan geveledi o motosiklet işi de öyle kaldı.

Valla insanları anlamak garip sanarsın adam hayrına verecekte laf yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşim olmaz muhattap olmam, mal ondaysa para da bende. Başka araç bakarım. Kimsenin nazını çekemem. Gitsin kendi ayarında birisine satsın arabasını.

• Ben de yakın dönemde aracım için ilan oluşturdum. Biraz da alıcılardan bahsetmek gerek Ne fiyat yazsam 10 aşağısını teklif ettiler, en son vermeyeceğim fiyatı da sırf merakımdan deneme amaçlı yazdım gene on bin aşağısını teklif ettiler. Bu iş böyle olmaz her gün sinirimi bozuyorlar, asıl işimi yapacak enerjim kalmıyor diye gittim verdim galeriye kurtuldum.
  • Ağlanıcak halimize gülüyoruz ya. Cidden normal insan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 21 Aralık 2017; 9:24:14 >
  • aslında insanımızın derinlerine inersek sorunlu kafaların sebebini buluruz. Ve ulaşacağımız kaynak sebep aslında bu ülkenin bütün sorunlarının kaynağını oluşturmakta.

Sizin o konuştuğunuz kişiler aslında normal kişiler,işte,okulda,sosyal hayatında...Fakat tanımadığı ve sosyal çevresine ulaşamayacağı birisiyle konuştuğunda çok rahat anormal davranışlar sergileyebiliyor.
    Haberlerde görüyoruz tecavüz eden sapığı halk linç ediyor, linç edenlerin içinde aynı fırsatı yakalasa kendisi de yapacak olanlar var aslında, ya da trafikte bela olur akşam misafirlikte saf aile babası olur gibi gibi..
    Biz sosyal çevremize göre yaşayan insanlarız, topluma göre yaşıyoruz, kendi doğrularımız yok, elden arlanıyouz ve yanlız kaldığımızda, gizli dünyamızda, kuytu köşede toplumun kabul etmediği tüm kuralları ihlal ediyoruz.

Ve durum daha da kötüye gidiyor, çünkü şehirleşme, dolayısıyla yanlızlaşma arttı, sosyal çevresi olmayan olasa da sosyal çevresinden kopuk yaşayan insanlar çoğaldı. Elden utanır Allah'tan korkmaz oldu insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 21 Aralık 2017; 9:27:45 >

• Bir de alıcı kısmından yazayım.Geçen sene aracımı satarken adama fiyat verdim tamam Bolu dan geliyorum dedi geldi 2.500 TL daha indirmeye çalışıyor yok dedim yolladım,biri geldi anlaştık noterde 500 TL pazarlığı yapıyor veriyor musun vermiyor musun yoksa satmıyorum dedim tıpış tıpış verdi. Geçen notere gittim adamlar satış sırasında 200 TL pazarlığı yapıyor. Kardeşim el sıkıştıysan niye noterde pazarlık yapıyorsun? Ticaretinde bir ahlakı var,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklı sıra pazarlık aşamasına girecekye muhabbeti açacak bir konuda yok,, ilanı okuduğu halde tekrar aynı konulardan gidiyor,

ya işte kaç km ,

-yazdıkya olum,,

boyası var mı?

-yok

burada herşeyin cevabını aldıysa,

ya işte benim amca oğlundada aynı araç var,

-ee napayım,,

amcağuılu x paraya aldı,

-eee

sen çok istiyon benim şe kadar param var,,

-yorum yok kardeş kapatıyorum telefonu!!

• Adam 20 bin tl lik araba satıyor. Sanarsın dünyayı o yaratmış. İki cümleyi bir araya getiremeyen bir insansın bu hava kime ? %90 ında bu hava var ne hikmetse.
  • 30.000₺ ilanın altına pazarlık icin aramayın yazanlara bitiyorum favorilere alıyorsun 2gün sonra 28.500 düşmüş 😅😅

-Adanadan sonra samsununda geliştigini düşünüyorum

• coltu satarken takas olur diye yazdım. düşük km ibiza takası geldi en boşu. gittik benim ilan o zaman 19bin o aracında 15miydi neydi takasa gelmeden fiyatı 17 yaptı benimkiyle kafa kafaya takas yapmaya kalktı koşarak kaçtım şark kurnazı karıdan.

telefon gün içerisinde olmaz diye ben de yazıyorum çünkü call cennter'da sürekli telefonda çalışıyorum. aradığı zaman yüksek ihtimal telefonda oluyorum.
  • Başlığa direk cevap:

Konuşmuyoruz.

Başka araç / satıcı mı kalmadı koca ülkede?
  • Filtre ve oynanmış fotoğraflı ilanları

Bu tarz kalbini kırarım gibi laflar yazan ilanı

Pazarlık yok diye özellikle belirtilen ilanı

Haliliye, Polatlı, Şehitkamil gibi ilçelerden olan ilanı

Ön kaputuna saksı düşmüş (!) ilanı

Eksperlerin şişirdiği (!) hasar kayıtlı arabaları

Arka camında Osmanlı tuğrası olan ilanı

Bayandan yazan ilanı

Hiçbir şey yazmayıp detaylı bilgiyi telefonda verecek arkadaşın ilanını

Aramam direkt geçerim. Düzgün arabalar kendini belli ediyor zaten hemen. Arabasız kalmak bu tip insanlarla muhattap olup egolarını şişirmekten çok daha iyidir

• Keyfe keder satlık

Boya takıntısı olan aramasın

Çıtır hasarlı

Keyfe keder boyalı

Satılmazsa kendim binerim

Madem kendin bineceksin ne satıyorsun emenike

• Bu tip ilan yazan problemli insanlardan alış veriş Yapmıyorum

Arabası güzel olabilir

Hatta fiyatı bile uygun olabilir

Yine de almıyorum ve aldırmıyorum

Pazarlık yok kalbinizi kırarım falan yazıp dursunlar😀😀😀

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay kadar önce bi civic bakıtorum siteden. adam 32250 yazmış. tek parça değişen 2 parça boya yazmış. mesaj yoluyla iletişime geçtik. mesaj yazıyorum ertesi gün cevaplıyo.neyse iş ciddiye bindi.tel no aldım.aradım sordum. dediklerinden başka bişey çıkarsa masraflar sana ait kabulmu dedim. araçla ilgili babam bilgi sahibi dedi.tel den aradım.anlattım durumu .bu seferde babası tek parça değişen 4 parça boya var demezmi.resmen insan aklıyla oynuyolar.bu sefer beynim döndü,açtım ağzımı yumdum gözümü.sahtekarlar,dolandırıcılar falan konuştum.sonrada gittim mahkemeye verdim.mesajların cıktısını falan aldım,araba ilanının görselini falan aldım.bakalım nolcak.
  • Araç ilanlarına bakarken;

Araç ile ilgili yeterli bilgi yazmayan. Özellikle arayın falan muayyer diyip saçma sapan tek kelime açıklama yapanlar.
    İç dış özenli fotoğraf bulunmayan.
    Türkçeyi düzgün kullanamayan insanların açtığı ilanları doğrudan kapatıyorum. Para benim arkadaş sen ürününü satmak için çabalayacak beni ikna edeceksin. Araba mı yok, etraf binlerce satılık araba ile dolu.

Ben ilan verirken ne yaptım?

Aracı aldığım tarihten tut, kaza boya durumunu en ince ayrıntısına kadar anlatıp, tramere kendim mesaj gönderip ekran görüntüsünü ilana ekleyecek kadar. Kısa net ve anlaşılır bir Türkçe ile gereksiz laflara girmeden aracımın ilanını verdim. Bu şekilde pert astrayı 2 günde. Toyota yarisimi de 1 haftada Bursaya sattım.

Dünyadaki tek araba kendisininmiş gibi afralara tafralara giren adamlara prim vermeyin. Bir adam malını satıyorsa her bilgiyi söylemeye mecbur. Söylemezse kendi bilir ilanı aylarca durur orada.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.