Şimdi Ara

Artist ilan sahipleriyle nasil konusuyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
3
Favori
17.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gibi durumlar milletin kaçık olmasından ziyade ölücü olmasından kaynaklı bence. Ne koparsam kârıma kafası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamı ani den aklımda yokken sattım sonra yıllık izinde araç bulurum dedim ama 10 gün boyunca bu tip insanlarla uğraştım cebim den rahat 500 lira para çıktı en sonunda tepem attı ve piyasanın birkaç bin TL üstünde bir aracı daha fazla zorlamadan gittim galeriden satın aldım.

• "hey adamım, derdin ne senin, kaldır o beyaz totonu ve git buradan" diye konuşuyorum.
  • şehri samsun hocam burası şehirde kafası güzel olmayan yok saykodelik festival edasında yaşıyoruz
  • Aracımı yeni sattım ben de aynı durumdan acayip şekilde rahatsızım. Dürüst ilan veren kalmamış. İlanların çoğu al-satçı'ların. İlanlar "aracımız" şeklinde başlıyor. İlan koyanların çoğu yeni üyelik ve bazıları telefon no bile vermiyor. İlanda fiyata takılmayın pazarlık yaparız yazıyor, yazınca da ilandaki fiyat diyor. Bakımı gelmiş arabayı masrafını karşı tarafa iteleyip satma peşinde çoğu.

Bir de malum sitede şöyle bir durum var. Vatandaş ilan vereceği zaman girip bakıyor ilan fiyatlarına ve üzerine 1-2 daha pazarlık payı koyup ilan veriyor. Onu gören başkası onun üzerine 1-2 koyup ilan veriyor. Haliyle kabarık ütopik bir fiyat çıkıyor ortaya.

3 yaşına kadar araç alacakların neden ikinci el yerine sıfıra yöneldiklerini canı gönülden anladım bu 10 gün içinde. Hepsine hak veriyorum. Bu tip canlılarla uğraşmak yerine 10 lira fazla veririm kafam rahat olur diyorlar. Sonuna kadar da haklılar.

Daha 2 gün önce başımdan geçen olayı anlatayım. 2014 model Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S 15.000km'de 75.750TL fiyatlı "kazasız boyasız garaj arabası" başlıklı bir ilan için teklifte bulundum. Kışlık lastiği varsa 73.000 yoksa 72.000TL veririm dedim. İlk gelen cevap 74.500 veren var şeklinde olmuştu. İlan süresinin bitimine 2 gün kala "kışlık lastik yok 73.000TL olabilir" diye mesaj gönderdi. Tamam dedim gel görüşelim.
    Ertesi gün sabah araç geldi, etrafını şöyle bir dolandım. Bilmem gereken birşey var mı diye sordum. Abim geçen hafta parkederken arka kapıyı takmış arka kapı servisten değişmiş. Haydaaa, boyasız kazasız değişensiz diye gelen araçta sol arka kapı değişik çıktı. Dedim bu hiç olmadı. Ne kadar hasar kaydı var diye sordum 2200küsür dedi. Hasar tarihi 10.12.2017 tutar yazmıyor. Araç senin mi babanın mı diye sordum. Üniversite son sınıf öğrencisi delikanlı. Babamın dedi. Dedim babana selam söyle bu araca vereceğim para 70.000TL olur. Öyle gönderdim. Babasıyla da görüştüm telefonda aracın temizliğinden bahsediyor. Dedim boyasız değişensiz araçla değişenli araç aynı olmaz. Ben de yeni sattım aracımı, benim de değişen parçam vardı ve piyasasından 4-5bin altına satmak zorunda kaldım. Bi düşünelim dediler ve yarım saat sonra o fiyata vermeyeceklerini söylediler. Hayırlısı olsun dedim.

Aynı günün akşamı mesaj geldi, abi biz babamla görüştük 70.000 teklifiniz hala geçerliyse verebiliriz dediler. Ekspertizden başka birşey çıkmazsa olabilir dedim. Ertesi gün araç geldi. Önce değişen kapıyı dinlemek için kısa bir tur attım bildiğim bozuk bir zeminden geçerek. Kapıda sıkıntı yok gibiydi. Ekspertize gidelim dedim. Ama baştan söyleyeyim ekspertiz senin dediğin gibiyse ekspertiz parasını ben öderim aracı da alırım. Eğer senin dediğinden başka birşey çıkarsa ekspertizi sen ödersin. Tamam dedi delikanlı.

Araç ekspertize girdi ve sol arka çamurlukta da boya çıktı ve tavanda misket büyüklüğünde bir göçük vardı. Boyasız düzeltme pek mümkün değil gibiydi. Dedim buyur ekspertiz senin. Abi işte bilmiyordum, alırsan fiyattan düşelim falan filan dedi. Dedim sen her geldiğinde araçta bir şey çıkıyor. Hadi çamurluktaki boya belki tolere edilir ama tavanı boyatırsan derdini kimseye anlatamazsın dedim. Bu şekilde almam dedim buyur öde ekspertizi. O kadar (150TL) param yok dedi. İyi dedim bunu ben ödüyorum ama bu para bana 2 gün içinde gelecek yoksa tatsızlık çıkar dedim. Evine kadar biliyorum çünkü. Hesap numaramı verdim ve gönderdim delikanlıyı. Aynı gün içinde parayı gönderdi ve tekrar ilan koydu aracı 19.12 tarihli ekspertizi ile.
    Malum araç ilanı;
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-satilik-14700-km-2014-model-garaj-arabasi-512215866/detay

• Bugun bizim peder babasina araba almaya edirneye gitti babasiyla telefonda konusdu anlasdi bu5664 mu nedir ordan 6 kazasi çıkıyor 8 bin falan kaydi var hepsini kabul ediyorlar galericiye tmam ekspertize goturelim sonra notere geçelim diyor galerici kabul etmiyor ekspertize sokturmuyor arabayi almadan geri dönüyorlar bizimkiler herkez ayrı bi sayko bu isi yapanda kendi arabasını satanda ayri kafa Herkez çakal olmuş milleti dolandirma pesinde allah bilir arabada ne vardi pertmi şase numarasinimi degisdirdi ne olduğu belli degil

• Tavanı gene yazmamış

• insan merak ediyor biz millet olarak hep böyle miydik yoksa sonradan mı böyle olduk?
    Eskiden anadolu insanı dediğinde yolda kalmışa yardım eden evinde ağırlayan,aç kalmışı doyuran saf temiz insan akla gelirdi.
    Şimdi ise her işte dolandırıcılık yapan,her türlü pisliğe bulaşmış suç makinesine dönen çöp tipler geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urene -- 21 Aralık 2017; 12:17:22 >
  • Bana da denk geldi böyle bir öküz!

Adapazarı'nda güzel bir 3 serisi gördüm 3-4.000km de, içi dışı pırıl pırıl, yapılan ekstra bakımlar en ufak detayına kadar sıralanmış, kullanılan Türkçe de son derece düzgün, hani arabayı görüp aklıma yatarsa alacağım kesin gibi!

Neyse, aradım adamı telefon açtı ama ses veren yok, 5-6 saniye sonra bir zahmet ukala bir "alo"

Soruyorum araç nerde görmek istiyorum beğenirsem alacağım diye, "nerde olduu yazmıyomuuu ilanda ilan yokmu internette!!?" Hani ilanı hazırlayan ile telefona bakan kesinlikle aynı kişi değil, en ufak bir medeniyet emaresi yok, ukalalık ve kabalık akıyor üsluptan!

Baktım değil satış yapmak konuşmaya bile niyeti yok kendi kendime konuşmaya çalışıyorum, "iyi günler" demeye kalmadan yüzüme kapadı telefonu!

Sonradan birkaç arkadaşımdan da öğrendim ki Adapazarı civarlarında bu işin katakullisini çeviren hanzo çokmuş.

• Büyük konuşmayayım ama artist bir satıcıdan araba vs almam. Sonuçta adamın kullandığı bir malı aliyoruz. Karşı tarafa yani bana güven vermesi lazim öncelikle.

• ver 1-2 bin tl fazla aracın markasının bayisinden al. hiç değilse bi sorun çıktımı karşında muhatabın olur biz 2011 yılında fluence aldık öyle araç şuana kadar hiç sorun yapmadı. bi kere çarpmışlardı araca arka tampon değişimi için bayinin servisine gitti. bu bizim sattığımız araç dediler yazılım güncellemesine kadar yaptılar sağolsunlar.
  • Araba bakıyorum bir haftadır birincisi kaporamı aldı ben aracımı sattım o arabamı almak için sonra vazgeçti kapora iade, bir diğeri kapora dolandırıcısı idi muhtemelen, bir tanesi ile akşam pazarlık yaptık 61 e sabah aradım benim o fiyata verilecek arabam yok sitede gezdim ben ucuz yazmışım diyor. diğeride öğretim görevlisi den diyor sorgulattım sigortadan filo ve rent a car aracı çıktı. Bu dört olayda pazartesinden, perşembeye 4 günde oldu.

• Hoba, bizim aracın ilanında da ölücüleri uzak tutmak için keyfi satıcıyım yazıyor aynen şu şekilde: "Keyfi satıcıyım ölücüler ve galericiler aramasınlar."

Bizde mi kusurluyuz şimdi?
    (Gerçektende o kadar sıkıntılı bulunuyorsa keyfi meselesi ne yazmak lazım? )
  • Opsiyonlanmıştır ne demek arkadaş ya biri açıklasın bana

• İkinci el piyasası zaten bitik bide böyle adamlar yüzünden kimse almıyor. Adam boyasız diye ilan koyuyor sırf resme bakarak anlıyorsun boya olduğunu üçkaatçı çok

• binlerce ilan bakmışımdır bu zamana kadar pert kayıtlı araçların 1 tanesimi ağır kaza yapmaz hepsi mi servis sisirmesi exper salak mı para bayılsın aksine experler aşırı cimridir,araç 50 bin tllik hasar kaydı 30 bin tl,açıklama para almak için ıvır zıvır tüm pertlerde aynı açıklama.
  • Veririm 3-4 fazla güvenilir ve büyük bi galeriden alırım hem kafam rahat olur hemde uğraşmam

• Söylediklerinin yüzde 90'ına katılıyorum altına imzamı atarım. Malum sitede satıcı da oldum alıcı da. Çok dangalak var usta bir iki değil ki. buyrun şöyle göstereyim ss ile aşağıda. İlanım da özellikle belirttim pazarlık yanlızca araç başında ve makul ölçüde yapılır diye. Artist ilan sahipleriyle nasil konusuyorsunuz?
  • missisipi_3 M kullanıcısına yanıt
    Sonucu merakla bekliyorum.
  • Ankara'da bir galeride araç beğendim ama piyasasına göre 5-6bin TL yüksek yazmış fiyatı. Emsalleri 68-69.000 iken bu 75.000 yazmış. İlan bitimine de 2 gün kalmış belli ki bu fiyata satılmayacak. Aradım dün, dedim şu araçla ilgileniyorum var mı bi sıkıntısı. Yok dedi boyasız değişensiz sıfır gibi araç. Rakam çok yüksek bunda ne olur diye sordum. Gayet gevrek bi şekilde "biz pahalı satıyoruz" dedi eleman. Peki size hayırlı işler dedim kapattım.

Zorla sıfır al!!! sıfır al!!! diye kulağa fısıldıyorlar.

Yani şu zamanda satılan araçtan kârlılar. 1 ocaktan itibaren MTV'sini ödemeden satışı veremeyecekler. Artı araç yaşı 1 yaş daha büyümüş olacak. Benim baktığım araçlar için bu rakam yeni zamla birlikte 485-645TL arasında. 10 gün için bu parayı vermeyi ben göze alıyorum ama satıcıların çoğu olayın farkında değil. Zannediyorlarki 31 ocağa kadar MTV ödemeden devrini yaparım. Yok öyle bir dünya! 1 Ocaktan itibaren MTV ödenmeden noterde devir mümkün değil.

Bir tanıdık üye ile Manheim'a gitmeyi düşünüyorum artık yılbaşından sonra. Orada tüm araçlar ekspertiz raporuyla açık arttırma şeklinde alınıyormuş. Satışa çıkacak araçları 1 gün önceden liste olarak veriyorlarmış. Sattığı aracın da arkasında duruyormuş. Oradan çıkarsa temiz Fluence çıkar artık. Çoğu kiralık çıkması araçlar. 3.000km'de de araç varmış 300.000km'de de. Her sınıftan araç oluyormuş. Yani Linea da varmış BMW de. Bakalım o zamana kadar bir araç çıkmazsa gözümü oraya diktim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.