Şimdi Ara

Artist ilan sahipleriyle nasil konusuyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
293
Cevap
3
Favori
17.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu tiplerle hiç uğraşmıyom hep sıfır alıyom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konusmuyorum

• Arkadaşlar alıcı siz iseniz uğraşmayın böyle tiplerle piyasada tonla ikinci el araç var malum siteye takılı kalmayın facebookta onlarca grup var girin bir yere yazın ve gerçekten arabada dediklerinden başkası çıkarsa ödemeyin para size capital

• Benzer olaylar benimde başıma geldi geçen haftalarda.

Önce emekli bir askerden araba bakmaya gittik araba 2004 model megane 2 dynamique model araba daha 60000 km bile görmemiş. İlanın süresinin dolmasınada 3-4 gün var tabi biz şaşırdık bu nasıl satılmaz içi tertemiz km az falan diye neyse adamla randevulaştık görmeye gittik herşeyi konuştuk araba temiz diye ederinin nerdeyse 2-3 bin lira üstünü vericez ayrıca tüp ve kışlık lastikte yok arabanın toplam maliyeti bize emsallerine göre 4-5 bin pahalıya mal olucak ama sırf araba temiz diye kabul ettik en son dedimki plakadan sms atıyım. Bir gelmesin mi 8 tane kaza bunların 6 tanesinde fiyat yazıyo toplamı 7 bin lirayı buluyo gösterdim satıcıya abi bu ne dedim hani araban temizde vurmadık yerini bırakmamışsın dedim e kardeşim kasko şişirmesi bunlar diyo çok sinirlendim ama tamamen benim salaklığım işte önceden mesaj atsaydım ne okadar zaman ne de yol parası verirdim sana iyi satışlar dedim ayrıldım. Ayrıca sonradan aklıma şu geldi bu arabaya gelip bakanlar o mesajı atanlar illaki olmuştur fakat adam bunu bile saklıyo arabasının yanına getirmek için milleti.

Aynı gün yine emekli bir asker adam al-satçıymış en son dayanamayıp sorup öğrendim. Adam yine önceki gibi arabam tertemiz falan dedi taksiyle yanına gittik arabayı bi getirdi arabanın çamurluk yırtık güler misin ağlar mısın taksiye bindim geri döndüm. Ondan beride bir arabaya bile bakmaya gitmedim artık şubat-mart ayını bekliyorum şunu anladımki ikinci el bile alıcaksan bayiden alıcaksın. Enazından ekspertiz garantisini veriyorlar. Vatandaştan tanıdığın birisi olmadığı sürece almicaksın onu anladım.

• Pazarlık yok yazılmasına rağmen son kaça olur diye yazan alıcılara ne demeli peki?

Pazarlığı insan gibi yapmıyorlar ki. Piyasası 10 lira olan mal için pazarlık payı bırakıp 11 lira yazıyoruz bu sefer 7 liraya hemen alırım, üstüne atlarım diyenler çıkıyor. En mantıklısı malın piyasa değerini yazıp pazarlık yapmamak. İnsanlar 10 liralık malı 10 liraya aldığında zoruna gidiyor ama 11 liradan pazarlık yapıp 10 liraya aldığında kendine başarı sayıyor.

Sahibinden'de isminin sonuna "Bey" yazanları, yeterli açıklama yazmayıp ayrıntılı bilgi telefonda verilecek diyenleri direkt eliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sitenin adı sahbinden.

sitede satılan, kiralanan her şey, emlakçı, galerici, bilgisayarcı, kuyumcu, telefon bayiinden.

Yahu bu nasıl sahibinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 21 Aralık 2017; 17:28:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediem03

Keyfe keder satlık

Boya takıntısı olan aramasın

Çıtır hasarlı

Keyfe keder boyalı

Satılmazsa kendim binerim

Madem kendin bineceksin ne satıyorsun emenike

Emenike ne ya?

• Iste bunlar seks yuzunden ulkemin insani bosalamadigi icin gergin ve stresliler...

• Fiyatlar ne kadar yükselmiş ya böyle

• Sıfır al kafan rahat olsun diyorsunuz da.

2012 yılında .İzmir yükseliş hyundai dan sıfır km i30 aldım. Neyse ilk 7-8 ay hiç sorun çıkarmadı. 8. ay sonuna doğru motordan düdük sesi gibi ses gelmeye başladı ,birde yol tutuş bozuldu. yıl sonuna kadar öyle kulladım sonra bakıma götürdüm. ses kesildi ancak. yol tutuş 4-5 ay sonra gene bozuldu. bununla beraber baskı balata ayvayı yedi. servise gittik gene. hyundai nin en sevidiğim yanı servisleri ilgilidir. en azından bana karşı hep böyle oldu. neyse servise durumu anlattım, aracı bırakıp gittim. ertesi gün aradılar ve şanzumanın yağ kaçırdıgını , bu yağın balataları falan erittğini söyledi. bunu size mal edemeyiz dediler ve garantiden karşıladılar.aynı şekilde yol tutuş gene yapıldı. birde direksiyonda soyulma vardı. direksiyon falan hep garantiden değişti. aracı alalı 2 sene oldu. yol tutuş gene bozuldu.en ufak bir yokuşta bile esp devreye giriyordu. ilginç şeyler işte. bende aracı satmaya karar verdim.

İlanı verdik çat 1 hafta sonra manisa dan alıcı geldi. fiyatta anlaştık aracı ekspertize soktuk. sol arka kapı boyalı çıkıyor. Delirdim tabi arabada bırak kazayı. çizik yok lan. nasıl olur vs.. dedim arabayı satmıyorum, bu aracı aldıgım bayiye götürcem vs.. sonra yükseliş hyundai ye gittim. dedim böyle böyle . geldiler boya derecelerine falan baktılar. fabrika referansları ile tutuyor deyip yolladılar. sonra ben kendi tanıgım bir ekspertize götürdüm oda aynı şekilde sıfır alınmış. henüz 25.000 km deki aracın sol kapı da boya var ancak bu fabrikasyon bir hata o çok belli dediler. ben servise bıraktıgımda bir şey yaptılar sanıyordum ama eksper kesinlikle fabrikasyon diyor. neyse aldım raporu ve gittim gene hyundai tabi 2 sene olmuş artık neyi ispatlıyorsun. sinir bozuklugundan çokta ugraşmak istemedim . 1-2 ay sonra sol arka kapı da az boya var yazıp 1000TL fazla fiyata ilan verdim ve aracı 500TL pazarlık indirimi ile istediğimden iyi fiyata sattım.

Anlıycanız sıfır araçlarda artık pek güvenli değil. mesela gene bir arkadaşım sıfır alfa romeo guiletta aldı . kırmızı renk! araçta 3 ay sonra vernik atmaya başladı. mahkemelik oldular falan .yani yok bence bu devirde bayilere bile güven yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 21 Aralık 2017; 17:49:17 >

• Hiç sormayın c segmentleri geçtim temiz bir b segment araba bile 2011 den itibaren 50 civarına anca bulunuyor.

• Aslında sadece araba sektörü böyle değil. Kendime bir bilgisayar bakayım dedim. adam 4senelik gtx 770,860 li notebooklara 3000-4000fiyat yaziyor. Fiyat çok indir diyorsun Sıfırı 6bin tl diyenmi ararsin, dolar artti diyenmi ararsin ne ararsan var.

Araç piyasasi dahada vahim. Piyasasi ortalama 15bin tl olan yamaha motorumu askerlik dolayisiyla 11bin tlye indirmistim.Buna rağmen en son ne olur, cin carptimi vs gibi sorularla bogustum. en son biri geldi sanki adama zorla birşey satiyormusum gibi şurasi lekeli burasi cizik bu anca 9bin eder verirsen alirim dedi. sirf denemek icin tamam yapalim satisi dedim. ben biraz düşüneyim diyo. ucuz şeylerde alistikda araç satarken böyle mal insanlarla ugrasmak can sıkıyor. haliyle adamlarda bıktıgı icin vurdum duymaz oluyor telefonda.

• [

Artist deyince aklıma gelen :)

• Artisle artis gibi konuşurum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • para gönderip benim için ekspertiz yaparmısın diyen var

• Laptop arıyordum ben. İkinci el sitelerden birinde, yaşadığım şehirde bir ilan gördüm. GTX970m li MSI GT72 model bir laptop. 6 bin TL yazmış. (980m-32gb ram-512ssd li varyasyonu 4500'a bu sitede satıldı)
    Arayın demiş birde. Dedim ki herhalde piyasadan haberi yok, en fazla 4 bin TL edicek makineye 6 bin TL diyor. Hata bende, aradım. 5800 veren var, daha aşağısını teklif ediceksen olmaz dedi, kapattı. Belli ki tok satıcı aradan baya zaman geçti, hala ilan duruyordu :D

Artık hiç mesaj atmıyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Sahibinden'de Laptopuma uyumlu işlemci bakıyorum...

Siinir oldum gitti şunlara!

Piyasa fiyatı belli olan işlemciyi neden fahiş fiyata satarsın! Anlamıyorum yani sıfır olsa tamam. İkinci el işlemciyi ne diye laptopun kendisi kadar istersinki?

Bi tane de laptop satan oluyor. Grafik kartı belli. Benimkinden. Adam gta'yı yüksek ayarlarda kasmadan açar diyor. Aynı ram, işlemci vs birebir olan laptopum low'da 30fps görsem şükrediyorum o derece! Adam High diyor arkadaş ya.

Dolandırıcısın diyorum, sen bilmezsin diyor yılların Gamer'ına!

Velhasıl kelam dolandırıcı çok. Bir de aptal yerine koyuyorlar ya bizi...

Hocam konudan bağımsız notebook işlemcileri değişebiliyor mu ?

• Tek arabada değil herşeyde var bu tiplerden bende yıldım usandım

• Arkadaşlar bende 1.5 yıldır araba almaya çalışıyorum dolandırıcı çok giden paranın haddi hesabı yok.

Haftaya eskisehirden bir araç bakmaya gidicem buda olmazsa 0 artık.

• Aslında bu durumun sebebi hükumet.

Son 15 senedeki araç sayısı aşırı arttı, arttığı gibi en çok satılan 10 arabanın içinde premium markalar ilk sıralara oynuyor, hal böyle olunca da dünün çomarı bu gün dededen kalma arsayı satıp aldığı bmw'sini mercedes'ini satmaya çalışırken rastladığımız insan sayısı bi hayli artıyor. Çomar köydeki amcasını kandırdığını zannediyor arabayı satarken... Bilinçli adam bunlardan araba almaz zaten.

Araba sahibi sayısı artınca araba dediğin şey ele ayağa düşünce onu satan adamların profilleri de o oluyor.

Araba alıp satma işi çok önemli bir iştir, öyle her adamın yapmaması gereken bir iştir.

Hiç unutmam, o zamanlar çocuğum, 197x model w115 kasa e200 mercedesimiz vardı, babama ısrar edip o arabayı sattırmıştık, onun yerine de efsane kasa toyota corolla aldırmıştık. Aradan 2-3 ay geçti babam eve geri eski mercedesle geldi biz de şaşırdık ne oldu diye, sattığı adam geri getirmiş arabayı, arka bagaj kilidinde bozukluk var demiş, babam da bizim corollayı adamla 2 günlüğüne değişip arka bagaj kilidini yaptırıp adama geri teslim etmişti...

Şimdiki araba satan adamın profiline bakalım;

2. kalite beyaz gömleği çekince kendini adam zanneden 30'lu yaşlarında çomar, arabayı sattıktan elden çıkardıktan sonra isterse araba ilk marşta alev alsın adamın umrunda olmaz, alan aldı satan sattı der.

Geçenlerde bi adam denk gelmişti ararken, patronunun arabasıymış, sordum araba ne yakıyor diye, valla 80-90 kuruş yakıyo dedi adam, kendi arabası olmadığı için satma derdinde değil zaten, patronu açsaydı telefonu o araba maks 35 kuruş yakardı

+Telefonda pazarlık olmaz araç başında pazarlık olur sözünü ben de doğru buluyorum, çünkü atıyorum bi arabanın fiyatını adam 100.000 yazmışsa, telefonda ilk aramada da fiyatı 90-95'e indiriyorsa şüphelenirim zaten o adamdan...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.