< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Pazarlık yapma gece yollarına çıkarım sonuna kadar haklısınız hocam ayni şeyleri bende yaşadım
|
Araç ilanlarına bakarken;
Araç ile ilgili yeterli bilgi yazmayan. Özellikle arayın falan muayyer diyip saçma sapan tek kelime açıklama yapanlar. İç dış özenli fotoğraf bulunmayan. Türkçeyi düzgün kullanamayan insanların açtığı ilanları doğrudan kapatıyorum. Para benim arkadaş sen ürününü satmak için çabalayacak beni ikna edeceksin. Araba mı yok, etraf binlerce satılık araba ile dolu. Ben ilan verirken ne yaptım? Aracı aldığım tarihten tut, kaza boya durumunu en ince ayrıntısına kadar anlatıp, tramere kendim mesaj gönderip ekran görüntüsünü ilana ekleyecek kadar. Kısa net ve anlaşılır bir Türkçe ile gereksiz laflara girmeden aracımın ilanını verdim. Bu şekilde pert astrayı 2 günde. Toyota yarisimi de 1 haftada Bursaya sattım. Dünyadaki tek araba kendisininmiş gibi afralara tafralara giren adamlara prim vermeyin. Bir adam malını satıyorsa her bilgiyi söylemeye mecbur. Söylemezse kendi bilir ilanı aylarca durur orada. |
memleketin ya havasında birşey var ya suyunda.Rahatsız o kadar çok ki.
|
Filtre ve oynanmış fotoğraflı ilanları
Bu tarz kalbini kırarım gibi laflar yazan ilanı Pazarlık yok diye özellikle belirtilen ilanı Haliliye, Polatlı, Şehitkamil gibi ilçelerden olan ilanı Ön kaputuna saksı düşmüş (!) ilanı Eksperlerin şişirdiği (!) hasar kayıtlı arabaları Arka camında Osmanlı tuğrası olan ilanı Bayandan yazan ilanı Hiçbir şey yazmayıp detaylı bilgiyi telefonda verecek arkadaşın ilanını Aramam direkt geçerim. Düzgün arabalar kendini belli ediyor zaten hemen. Arabasız kalmak bu tip insanlarla muhattap olup egolarını şişirmekten çok daha iyidir |
Bir de alıcı kısmından yazayım.Geçen sene aracımı satarken adama fiyat verdim tamam Bolu dan geliyorum dedi geldi 2.500 TL daha indirmeye çalışıyor yok dedim yolladım,biri geldi anlaştık noterde 500 TL pazarlığı yapıyor veriyor musun vermiyor musun yoksa satmıyorum dedim tıpış tıpış verdi. Geçen notere gittim adamlar satış sırasında 200 TL pazarlığı yapıyor. Kardeşim el sıkıştıysan niye noterde pazarlık yapıyorsun? Ticaretinde bir ahlakı var,
|
İlanda '' aracımız '' kelimesini görünce direk başka ilana geçin. Kaç kişilerse artık araç değil aracımız yazıyolar. Bunu yapan genelde al satçı ya da galerici oluyor
|
aslında insanımızın derinlerine inersek sorunlu kafaların sebebini buluruz. Ve ulaşacağımız kaynak sebep aslında bu ülkenin bütün sorunlarının kaynağını oluşturmakta.
Sizin o konuştuğunuz kişiler aslında normal kişiler,işte,okulda,sosyal hayatında...Fakat tanımadığı ve sosyal çevresine ulaşamayacağı birisiyle konuştuğunda çok rahat anormal davranışlar sergileyebiliyor. Haberlerde görüyoruz tecavüz eden sapığı halk linç ediyor, linç edenlerin içinde aynı fırsatı yakalasa kendisi de yapacak olanlar var aslında, ya da trafikte bela olur akşam misafirlikte saf aile babası olur gibi gibi.. Biz sosyal çevremize göre yaşayan insanlarız, topluma göre yaşıyoruz, kendi doğrularımız yok, elden arlanıyouz ve yanlız kaldığımızda, gizli dünyamızda, kuytu köşede toplumun kabul etmediği tüm kuralları ihlal ediyoruz. Ve durum daha da kötüye gidiyor, çünkü şehirleşme, dolayısıyla yanlızlaşma arttı, sosyal çevresi olmayan olasa da sosyal çevresinden kopuk yaşayan insanlar çoğaldı. Elden utanır Allah'tan korkmaz oldu insanlar. |
Hiç aramıyorum bile ondan almam daha iyi araba mı yok, müşteri benim öküzlüğün alemi yok.
|
Bazılarında haksızsın taa buradan orada gormedign mal için pazarlik yapiyorsun adam hakli fiyat vermemekte birde senin uslubun nasıl bunuda o aradığın adamlara sormak lazım
Ben daire için ilan verdiğimde arayan vatandaş bana kac oDa kac m2 diye soruyor bunların hepsi ilanda yazıyor deyince bu seferde trip lere gidiyor |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0mer Faruk -- 21 Aralık 2017; 1:18:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|