Şimdi Ara

Asansörle ilgili soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yaşında 4 katlı apartman dairesinde oturuyorum. Binamızda asansör var ve yeni devreye girdi. Asansörün bakımını yapan bir firma var. Bizim buralarda sık sık elektrikler kesiliyor. Asansörde elektrik kesintisi olduğu zaman devreye girecek bir akü sistemi de yok. Ben bu asansöre binmekten çekiniyorum. Adamlara asansörde kalsak elektrik gitse ne olacak diye sorduk. Bize nasıl kurtarma yapabileceğimizi öğretmelerini teklif ettik ama adamlar israrla siz birşey yapamazsınız bu yeni asansör bunu el frenini çekip direksiyonu çevirerek kata getirseniz bile kapı açılmaz bu kapıyı yazılım açar dışardan açamazsınız mealinde birşeyler söylüyorlar. Yani asansör kaldığı zaman bu arkadaşları arayacakmışız saat kaç olursa olsun gelip kurtaracaklarmış. Ama asansörün içinde telefon çekmez gecenin 3 ünde asansörde kalınsa bunları aramak gelmelerini beklemek mesele olur. Halbuki ben nasıl kurtarma yapılacağını bilsem çıkar yukardan asansörü çekerim. Böylesi daha güzel olur diye düşünüyorum.

Bu asansörün kapısında pencere yok. Yanlamasına otomatik açılan bir asansör modeli. Benim sormak istediğim şey şu gerçekten asansör elektrik kesintisinde kalsa benim kullanıcı olarak yukarı çıkıp asansör odasından yapabileceğim birşey yok mu? Yada var ama adamlar asansör bozulmasın garanti dışına çıkmasın diye mi böyle söylüyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Kasım 2014; 12:50:34 >

• yeni asansörler elektrik kesildiğinde en yakın kata seni bırakıp kapıyı açıyor artık. ama bu da öylemidir bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

yeni asansörler elektrik kesildiğinde en yakın kata seni bırakıp kapıyı açıyor artık. ama bu da öylemidir bilmiyorum.

İşte o akü sisteminden bunda olmadığını söylüyorlar. O sistemi monte etmek için 1000 TL para istiyorlar.
  • O kurtarma sisteminin asansörde olması lazım. Asansör yapılmadan önce eğer bir sözleşme yapıldıysa, o sözleşmenin içeriğine bakmak lazım.
    O sistemin kurulumu konusunda ısrarcı olun, kurmazlarsa, ya makina mühendisleri odasına şikayet edin.(yasal bir zorunluluğu var mı bilmiyorum. )
    Veya başka bir asansör şirketinden teklif alın yaptırın vs.
    Akü dedikleri şeyde, hidrolik asansör ise eğer pahalı birşey değil, Bizim binada olan sistemi incelemiştim bayağı, bi tane şundan koyacaklar ve devreyi tamamlayacaklar. Elektrik kesildiğinde ara katta kaldıysa asansör, bir alt kata indirip kapıları açıyor olması lazım.
     Asansörle ilgili soru

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

O kurtarma sisteminin asansörde olması lazım. Asansör yapılmadan önce eğer bir sözleşme yapıldıysa, o sözleşmenin içeriğine bakmak lazım.
    O sistemin kurulumu konusunda ısrarcı olun, kurmazlarsa, ya makina mühendisleri odasına şikayet edin.(yasal bir zorunluluğu var mı bilmiyorum. )
    Veya başka bir asansör şirketinden teklif alın yaptırın vs.
    Akü dedikleri şeyde, hidrolik asansör ise eğer pahalı birşey değil, Bizim binada olan sistemi incelemiştim bayağı, bi tane şundan koyacaklar ve devreyi tamamlayacaklar. Elektrik kesildiğinde ara katta kaldıysa asansör, bir alt kata indirip kapıları açıyor olması lazım.
     Asansörle ilgili soru

Hocam mecburi olup olmadığını bende tam bilmiyorum ama bugün siftahı biri icinde kalarak yaptı asansorculeri aradık 15 dk sonra gelip kurtardılar. O akü denen şeyi ben istiyorum ama apartman pahalı buluyor. Yinede bir çaresine bakacağız herhalde gerçi bugün asansörde kalanlar elektrik kesintisi yüzünden değil asansörün arıza yapmasından dolayı kaldılar. Asansörcü firma iyice oturana kadar arıza yapar birkaç kez sorma iyice oturur demişti daha ilk günden demişlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Kasım 2014; 20:28:16 >

• xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Olur mu abi. Astim hastasi veya panik atak hastasi olan bi kisi kalsa nasil vebalini ustune alacak bunlar. Ayip yav.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Olur mu abi. Astim hastasi veya panik atak hastasi olan bi kisi kalsa nasil vebalini ustune alacak bunlar. Ayip yav.

Olmaz tabii ama bizim komşular biraz duyarsız... Yönetici seçmediler aylarca hiçbiri olmak istemiyordu filan neredeyse işi mahkemeye kadar götürecektim dava açmayayım mahkeme yönetici atlayıp parasını çatır çatır herkesten almasın diye yönetici seçildi asansör devreye girdi. Ben çok uğraştım bunlarla artık Halim kalmadı ama yinede bu iş sakat iş olduğu için elimden geleni son kez yapacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Kasım 2014; 20:48:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabayla ilgili bilenlere soru
    7 yıl önce açıldı
    HGS ile ilgili bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Aktarmayla ilgili 2 soru
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.