Benim sorunum bilgisayar komponentlerindeki aşırı ısınma ile ilgili. Yaklaşık 1 ay kadar önce ekran kartım bozuldu. (512Mb 8800 GTS) Ben de yeni bir ekran kartı almaya karar verdim. Zotac GTX470 aldım. Kart eski kartıma göre daha fazla güç istediğinden bir adet de 600 W gücünde Power Supply aldım. Kartı bağladıktan sonra oyunlarda bir deneme yapmak istedim. Yeni sürücüleri vs. kurdum. Oyunu çalıştırdığımda bilgisayar kitlendi. Ekranda noktalar falan belirdi. Acaba bu kart da mı bozuldu diye düşündüm. Ancak reset attıktan sonra tekrar açtığımda problem kalmadı. Oyunu tekrar açtığımda ise yine kitlenme oldu. Bunun üzerine işlemci ya da ekran kartının aşırı ısınmış olabileceğini düşünerek speed fan ve benzeri programlarla kontrol ettim. Normalde CPU sıcaklığı 70-75 derecelere çıkıyordu. Ben de CPU' ya bir gözattım. Termal macun kurumuştu. Yeni termal macun alıp tekrar monte ettim. Bu durumda ise CPU sıcaklığı 45 derecelerde idi. Tam artık problem bitti diye düşünmüştüm ki oyunu tekrar çalıştırdı. Yeniden kitlenme oldu. Sıcaklıkları birkez daha kontrol ettim. CPU 78 GPU ise 81 derecelere çıkmıştı. Bir türlü bu sorunu çözemedim. Bunun nedeni ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Herşeyi düşündüm. Tecrübesi olan var mı acaba?
cpu voltajını düşürmeyi dene...bios tan halledebilirsin...ben de 1,375 "default" olan voltajı 1,275'e indirdim ve ısınma sorunu kalmadı...denemeni tavsiye ederim.
termal macunla ya da yeni fanla aşırı ısınma sorununu çözemezsin.
CPU voltajı 1,215 V olarak görüyorum. Sanırım voltaj sorunu değil problem.
İşlemci marka - modeli nedir?
Ayrıca yeni ekran kartı aldıktan sonra format attınız mı yada driverlari sadece program ekle kaldırdan mı sildiniz? Dirverları tamamen kaldırmanız için driver sweeper kullanmanızı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Cyber707
CPU voltajı 1,215 V olarak görüyorum. Sanırım voltaj sorunu değil problem.
nerede 1,215v olarak görüyorsun?windows ta mı bios ta mı ?eğer bios ta görüyorsan biraz daha indirmeyi dene azar azar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme