Şimdi Ara

Aşırı overclock zararlı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: İntel Pentium Dual Core E6300 2.8ghz çift çekirdek

Biosta otomatik ayarda %30 a kadar overclok imkanı tanıyor. Voltajla frekansla uğraşmadan bu şekilde oc yapılabiliyor. Şimdi %15 açtım ocyi işlemci 3.22Ghz oldu. Lolde 50fps 80 oldu. Sıcaklık max60 ortalama 55 derece. Stock soğutucu var.

Ben 3.2 yerine %30 bassam 3.64ghz yapsam. Sıcaklık max 70 lerde gezer. Eğer ki bu sıcaklıkta kullanırsam herhangi bi patlama, bozulma yaşar mıyım ?

Manuelden voltaj vererek 4ghz zorlarsam biliyorum sonu kötü olacak. Ama biosun sunduğu max değerde kullanırsam sıkıntı çıkmayacak. Ancak uzun solukku kullanımda ne olur ? Önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam cihazın ömründen ömür (ç)almış olacaksınız ne olcak başka. Önemli değil diyosanız yapın herhangi bir sorun olmaz. Ama uzun vadede erime vs gibi şeyler yapar mı tam detaylı bilmiyorum açıkçası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrey.55 kullanıcısına yanıt
    Bende ondan korkuyorum. 10 yıldır ful çalışan bir işlemci. Dün bayağı test ettim oyunda, ortalama 47 derecede geziyor 3.2ghz de. bi tık daha açılabilir. Sıcaklık ortalaması 55-60 arası çalışır diye tahmin ediyorum 3.64ghz de. Sonuçta voltaj ve fsb ile çarpan şeklinde overclock yapmıyorum. Ama yine de %30 basmam. Belki %20 ye çıkarabilirim ozaman da 3.36ghz olur. En ideali de o olur aslında. Ama yine de 3.2 de kalsam sorunsuz devam edecek gibiyim. En iyisi daha fazla kurcalamayayım. Dün 100-120fps leri gördüm. Beni 50 fps den oralara çıkardıysa yeter zaten daha fazlasında gözüm yok. Ama merak işte sorasım geldi :)
  • bence oc ile uğraşimayın ölmüş bi sistem zaten. ama işlemci yükselterek bi şeyler yapılabilir. q6600 yanına 4 gb ram koyun. bi de ssd.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.