Şimdi Ara

Aşırı Terleme Askerlikten Muaf Sayılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2013 gibi ets ameliyatı oldum ve yan etkileri başladı.Yan etkiler ise yazın evde otururken göğüs,sırt ve kalçanın su içinde kalması (sanki duş almış gibi).Daha sonra 2015 eylül gibi bursa da sinir birleştirme ameliyatı oldum (ilk ameliyatta sinirleri kesmişlerdi).Yan etkiler geçmedi halsizlik,çabuk yorulma,sürekli terleme(durmaz bir şekilde),Sinir birleştirme ameliyatından sonra sol koltuk altından dirseğe kadar olan kısımda uyuşukluk yani hissizlik meydana geldi. Hiç bir aktivite yapmadan durduğum yerde su içinde kalıyorum resimde olduğu gibi.Askerlik için ne yapabilirim muaf olma gibi durumu nedir? yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkür ederim.

Aşırı Terleme Askerlikten Muaf Sayılır mı ?

• Hayırlı tezkereler kardeş.
  • Fotodan anladigim kadar sporcusun yani yediremezsin hic bir sekilde senden kat kat celimsiz adamlar pasa pasa yapiyor sende yapacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngeL101

Fotodan anladigim kadar sporcusun yani yediremezsin hic bir sekilde senden kat kat celimsiz adamlar pasa pasa yapiyor sende yapacaksin.

foto temsili yazmayı unuttum. fotodaki ben değilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: plus_pixel

quote:

Orijinalden alıntı: AngeL101

Fotodan anladigim kadar sporcusun yani yediremezsin hic bir sekilde senden kat kat celimsiz adamlar pasa pasa yapiyor sende yapacaksin.

foto temsili yazmayı unuttum. fotodaki ben değilim :)

O zaman durumu bilemem muayene esnasinda doktorlarin kararina kalmis.yine de umutlanma muaf olmak oyle kolay degil.

• Zaten artık muaflik statüsünü askerde almak zorundasın. Yani öncelikle acemi birliğine katilacaksin orada revire gideceksin onlar seni hastahaneye gönderecek orada heyet birleşip ortak karar alıp seni çürüğe ayiracaklar. Standart prosedür artık böyle işliyor. Askere gitmeden önce çürük alamazsın.

Kendi kanaatime gelecek olursak bence sana çürük vermezler. En fazla çok terliyorsan çok su tuket derler. Artık çürük almak zor ve uzun süreci kapsıyor. Çürük alacak olsam dahi acemi eğitiminin büyük çoğunluğunu almış olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oradaki komutana da bağlı bizim kısa dönemlerde çocuk vardı biraz eğriydi yani kafası tam ortada değil ama yani görsen fark yok anlayamazsın yani milim fark var adam buna her görmesinde sende bir gariplik var diyordu ortaya çekip elbiseyi düzeltiyor kepi düzeltiyor pantalonu düzeltiyor yok diyor sende var bir şeyler diyor bizi yanına alıyor sen bak bakalım diyor var mı adam ne yaptı etti en son doktora yolladı adamın o güne kadar yamuk olduğundan haberi yokmuş milimetrik bir yamukluk vardı kafa ya sağa ya sola daha yakındı çürük aldı gitti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: YakusukluPanda

Hayırlı tezkereler kardeş.

+1000

Çürük gelmez
  • Fiziki görünümde bir sorun veya fiziksel aktivite yapamayacak bir rahatsızlığın yada boy kilo uyumsuzluğun olmadı lazım yoksa cayır cayır yaparsın kardeş. Çürük öyle kolay değil. Bizim bir arkafaş vardı. Acemi bitti ustada muayene oldu kalp kapakçığında bir sorun vardı yolladılar. Ama bir ay acemi iki hafta ustadan sonra. Bir çocuk vardı üstüne 2 ton cam düşmüş değişmeyen yeri yok çürük vermiyolardı. 2 ayda bir gelip yoklamaya falan giriyordu sonra kafa izni. Yani orası enterasan yer terlemeye büyük ihtimal çürük olmaz tam tersi hoşlarına gider oo bu iyi terliyormuş aferin devam diye

• Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    10 adım yürüme de nefes nefese kalıyorum aşırı halsizlik oluyor. yorum için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: plus_pixel

10 adım yürüme de nefes nefese kalıyorum aşırı halsizlik oluyor. yorum için teşekkür ederim

Ohooo onlar filan sorun değil hocam. Ben acemileri eğitirken nefewsiz kalanları sakatlananlari takımın en arkasına gonderiyordum orada diğer askerlere tasittiriyorduk onları.

Bunlar küçük şeyler bunlardan çürük Alman çok zor hatta bana göre imkansız en fazla eğitime katılamaz raporu alırsın ama yine de askerliğini yaparsın.

Yani çürük alacağım beklentisine girip alamayınca üzülme diye söylüyorum. Kendini hazırla dostum. Zaten usta birliğine geçince rahatlarsın. Öyle her gün eğitim olmaz nöbetini tutar rahatına bakarsın.

• Sayılır

• quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Böyle birşey yok,hastalığını varsa askere gitmeden aile hekimine basvuruyorsun o seni gataya sevk ediyor orada heyetten muaf alıyorsun,bir çok tanıdığım bu şekilde muaf oldu.terlemeye gelince,komando olamaz diyip gömderirler muhtemelen ama ameliyat olduğundan dolayı belki çürüğe çıkabilirsin.

Askerden geleli iki ay oluyor revir görevlisi olarak da çalıştım. Kalbi delik olan adam, vücudunda boru takılı olan adam gördüm hocam ben. Hepsi bir ton dosyayla belgeyle geliyordu revirden hastaneye sevk ediyorduk orada alıyorlardı çürükleri. Ben oradayken sistem böyleydi ben geldikten sonra degistiyse bilemem.

• quote:

Böyle birşey yok,hastalığını varsa askere gitmeden aile hekimine basvuruyorsun o seni gataya sevk ediyor orada heyetten muaf alıyorsun,bir çok tanıdığım bu şekilde muaf oldu.terlemeye gelince,komando olamaz diyip gömderirler muhtemelen ama ameliyat olduğundan dolayı belki çürüğe çıkabilirsin.

Aile hekimi nedir arkadaşım muayeneye askeri yere gidersin orda muayene ederler ihtiyaç görülürse gata ya sevk onlar ederler
  • En fazla spor muafiyeti verirler

• quote:

Orijinalden alıntı: C Y R E X

quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan oo

Zaten artık muaflik statüsünü askerde almak zorundasın. Yani öncelikle acemi birliğine katilacaksin orada revire gideceksin onlar seni hastahaneye gönderecek orada heyet birleşip ortak karar alıp seni çürüğe ayiracaklar. Standart prosedür artık böyle işliyor. Askere gitmeden önce çürük alamazsın.

Kendi kanaatime gelecek olursak bence sana çürük vermezler. En fazla çok terliyorsan çok su tuket derler. Artık çürük almak zor ve uzun süreci kapsıyor. Çürük alacak olsam dahi acemi eğitiminin büyük çoğunluğunu almış olursun.

bu ne zaman çıktı hocam arkadaş birkaç ay önce kilodan muaf oldu askere gitmeden

Kilo ayrı şey hocam . Ben askere darbe girişiminden sonra ki giden celp doneminde gittim. Askeri hastaneler özelleştiriliyordu. Sistem tüm değişiyordu yani. Mesela yüzde elli zeka geriliği olan kişiyi bile göndermişlerdi askere. Biz özel hastaneden çürük aldırdık ama çocuk 15 gün kışlanın içinde dolandı durdu. Mesela iki gözü de yasal sınırın çok üstünde bozuk olan ve belgeleri olan kişiyi bile yollamislar çocuk askerde iken çürük aldı.

Bilmiyorum belki de darbe olduğu için çürük vermemiş olabilirler kimseye ama bariz çürük alması gerekirken çürük alamayan çok asker vardı. Bunların bir çoğu acemiliklerinin sonlarına doğru çürük alabildi. Mesela düz taban olup elinde raporları olduğu halde çürük alamamış o bir çok o asker vardi. Adamlara düz ttabanken bile çürük vermemisler. Her gun anlaşmalı hastanelere acemi yolluyorduk off çok sıkıntılı günlerdi düşündükçe bunalıyorum.

• quote:

Onlar derdini askere gitmeden önce anlatamamıstır,yada bilinçsizce gitmişlerdir,muafiyet gerektiren bir durum varsa askere gitmeden çürüğe çıkarsın,bu seksen yıldır böyle.

Olabilir hocam bilemiyorum artık. Ancak düz taban olup raporu olan çoğu kişiyi yollamislar askerlere belki darbe girişiminden dolayı korkudan kimseye çürük vermemiş olabilirler.

• quote:

Zaten artık muaflik statüsünü askerde almak zorundasın. Yani öncelikle acemi birliğine katilacaksin orada revire gideceksin onlar seni hastahaneye gönderecek orada heyet birleşip ortak karar alıp seni çürüğe ayiracaklar. Standart prosedür artık böyle işliyor. Askere gitmeden önce çürük alamazsın.

çok su tüketince noluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

quote:

çok su tüketince noluyor

Terle atılan sıvıyı geri almış oluyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.