Şimdi Ara

Aşısız çocukların okula kaydı engellenmeli (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
259
Cevap
1
Favori
29.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Güzel bi noktaya parmak basmış. Yazmayım dedim ama tutamadım kendimi.

Fakültede hocalarımız hep aynı şeyi söylüyor "Aşı kendi başarısının kurbanı oldu." aşılar sayesinde bu hastalıkların oranı o kadar azaldı ki insanlar bu hastalıkların gerçekliğini sorguluyor ve aşıyı gereksiz görüyorlar artık. Bir hastalığın gerçekten silinmesi için o ülke ve sınırı olan ülkelerde 5 yıl gibi bir süre(belki daha fazla şu an tam hatırlayamadım değişmiş olabilir) hastalık görülmemesi lazım. Yani olay sadece 1 çocuk 2 çocuğa vurdurmamak değil, tüm toplumu riske atıyorsun.

Aşı ve otizm ile ilgili bir makale dünyaca ünlü bir tıp dergisinde yayınlanıyor birkaç doktor tarafından, doktor diyor ki aşının sonucu otizm oldu bu hastalar. Makale yayınlanıyor ve aşı karşıtlığı başlıyor. Aşı karşıtlığı yapanlara sor daha ilk defa duymuşlardır bunu. Sonra anlaşılıyor ki bu araştırmada toplam sadece 6 otizmli hasta var ve hastalık aşı ile ilişkisi tam kanıtlanmış bi araştırma değil (kör randomize bi araştırma olması lazım bunun için vs) üstelik doktorun bir avukat ile anlaşması olduğu ve her hasta için büyük meblağ para aldığı ortaya çıkıyor.Bu süreç içinde adını kirletmek istemeyen doktorlar tek tek adını çekiyor makaleden, en son tek doktor kalıyor o da meslekten men ediliyor ve ceza yiyor. Makale doğal olarak iptal ediliyor ama etkisi malesef bugunlere kadar geldi.

Şimdi topluma gelelim. Bir doktorun para uğruna mesleğini ve daha küçücük çocukların hayatlarını satmasına neden ortak oluyorsun aşı karşıtı kişi? Gerçekten doğru bildiğin şeyler varsa kanıtla makale olarak yaz ve hepimize anlat. Eğer gerçekten zararlıysa kimse aşı yaptırmasın, topluma yardım etmiş ol!

Araştırmak istiyorsan doğru bilginin kaynağı Pubmed, Uptodate gibi kaynaklardır. Yok şu öyle demiş şurda belgesel var falan hikaye bunlar. Yüzlerce milyonlarca kişi üzerindeki istatistikler veriler ile konuş, topluma en iyi yararı nasıl sağlarız bunu tartışalım.

Devlet aşıya (aşının imal edilip dolaplarda düzgün saklanmasına ve kişiye yapılmasına kadar sürece soğuk zincir denir ) ve soğuk zincire yüksek bir bütçe ayırdı, çok dikkat ediliyor. Normalde başka şeyleri övmem ama insan görünce gerçekten takdir ediyor.
    Ben iddia ediyorum aşı paralı olsa ve toplumun eğitim seviyesi de daha yüksek olsa insanlar para verip sıraya girer aşı yaptırmak için.

İyi forumlar diliyorum. Lütfen o öyle demiş bu böyle demiş inanmayın. "Cahiller cesur olur." bu söz de başhekimimizin sözüydü. Aklımızın bi köşesinde dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BUGÜN AŞI İNSANI KORUR DİYEN CAHİLLER DÜN MARGARİN KALBİ KORUR DİYORDU

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C834D35AF

Bu mesaj silindi.
    Şaka mısınız? Zaten aşı olmamanın veya aşı olmadan önce kızamık virüsünün bulaşmasının sonucu gelişen bir hastalık Subakut Sklerozan Panensefalit. Tek çaresi kızamık olmadan aşılanma olan bir hastalığı paylaşıp aşının önemini vurguladığınız ayrıca için teşekkürler.
    asi.saglik.gov.tr
    SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) Hastalığı
    https://asi.saglik.gov.tr/liste/38-sspe-hastaligi-subakut-sklerozan-panensefalit.html

• quote:

Orijinalden alıntı: fthtsdmr

Şaka mısınız? Zaten aşı olmamanın veya aşı olmadan önce kızamık virüsünün bulaşmasının sonucu gelişen bir hastalık Subakut Sklerozan Panensefalit. Tek çaresi kızamık olmadan aşılanma olan bir hastalığı paylaşıp aşının önemini vurguladığınız ayrıca için teşekkürler. https://asi.saglik.gov.tr/liste/38-sspe-hastaligi-subakut-sklerozan-panensefalit.html

Alıntıları Göster
    İşte bunlar hep araştırmadan her bulduğuna hop diye atlamanın sonucu.

Dediğiniz gibi SSPE kızamık VİRÜSÜNÜN bir etkisi. Kızamık GEÇİREN insanlarda çok nadir oranda görülüyor ve yıllar sonra ortaya çıkıyor (bazen 30-40 yılı bulabiliyor)
    Kızamık aşısı da canlı aşı olduğundan yani kızamık virüsü içerdiğinden malesef SSPE çoook nadir oranda (kızamık geçirenlere göre çok çok daha az) görülebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmic Love -- 6 Şubat 2020; 21:18:20 >

• Valla vazgecmek lazım dünyanın düz olduğunu savunanla, bilimin geçerliliğini hipotez kanıtlandıkta sonra reddedenleri ikna etmek zor. En güzeli işte herşeyi biliyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes aptal bi bu çocuğuna aşı yaptırmayanlar akıllı ve büyük resmi gören kişiler..

• fthtsdmr kullanıcısına yanıt
    Bide beğenmişler yorumu hahahaha

Kardeş videodakiler aşı olduktan sonra olan vakalar. SSPE nin açılımını yazarak kendini entel çok bilgili sanabilirsin bana göre amelelik ama

Neyse ya tartışmayacağım sizin gibilerle. Sizler aşıları, aşıların içinde olan etil civaları savunmaya devam edin

• Valla kardeş bana laf sokma amacın olduysa dünyada aşının spesifik hastalıkları engellediğine dair tek bir kanıtın olmadığını belirtmek isterim.

Bak şimdi sen zıt düştün bilime, kanıt olmadan boş yapmış oldun. Şimdi sen psikiyatri denen bi bilim dalı olduğunu da savunuyorsundur.

Ye trans yağları ye şekeri bozulsun böbrek üstü bezin bozulsun tiroidin sonra vah vah bipolar vah vah depresyon vah vah şizofreni

Dayayınca antidepresanı zombiye dönüşüp son buluyon.

• Antidepresan kullananlar, psikiyatriyi bilim dalı olarak görenler beni ENGELLESİN hoop

• Benimle o bilimsel kaynakları paylaşırsan çok sevinirim özellikle "dünyada aşının spesifik hastalıkları engellediğine dair tek bir kanıtın olmadığını belirtmek isterim" cümlendeki tezini kanıtlayacak. Madem o kadar araştırıyorsun bilime de inanıyorsun aksini kanıtlayan bir kanıt sun. Böyle boş konuşmayla olmaz bana kaynakla gel. Ama lütfen impact factor'ü yüksek SCI yayınlardan olsun.
    Antidepresanı savunduğumu hangi cümlemde gördün? Son olarak hitabını düzeltmelisin 40 yıllık arkadaşın değilim.
  • IbrahimAkca nickli trol yine her zamanki gibi ortalığı karıştırmış.Kimseye de cevap vermiyor.Mesajı bırakır gider.
    Adamın amacı forumu karıştırmak.Ciddiye almayın.Kendisi zaten yurtdışında yaşadığı için oradan rahat rahat millete sallıyor.
  • Cahillik ne güzel her şeyi biliyorsun. Hem de en ufak çaba göstermeden. :)
  • Asıl amelelik cahile laf anlatmaya çalışmakmış. Öğrendim, saygı duydum ve engelledim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmic Love

İşte bunlar hep araştırmadan her bulduğuna hop diye atlamanın sonucu.

Dediğiniz gibi SSPE kızamık VİRÜSÜNÜN bir etkisi. Kızamık GEÇİREN insanlarda çok nadir oranda görülüyor ve yıllar sonra ortaya çıkıyor (bazen 30-40 yılı bulabiliyor)
    Kızamık aşısı da canlı aşı olduğundan yani kızamık virüsü içerdiğinden malesef SSPE çoook nadir oranda (kızamık geçirenlere göre çok çok daha az) görülebiliyor

Alıntıları Göster
    peki bu sspe ye bayat aşı sebep olur mu?

aşının tek dozda bırakılması da sebep olur mu ?

(98li yıllarda bayat aşı ve tek doz uygulaması hastalığa sebep oldu diyenler var doğru mu?)

kızamık aşısı 1 ve 7 yaşında vuruluyor diye biliyorum?. peki 1 yaşında veya daha küçük bir bebek kızamık geçiren bir çocuk ile aynı ortamda bulunmak zorunda kaldı ise nasıl bir önlem alınması gerekecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 6 Şubat 2020; 21:28:52 >

• Aşının içeriğinden başlayarak bile sana doğruyu gösterebilirim. Ben burada sonucu aşının faydasını gösteren tek bilimsel çalışma olmadığını belirttim. Modern tıpta varolan veya pazarda yer sahibi olma yetisi olan ilaçlar aksine hiçbir zaman çalışma yürütülmez. Yani demek istediğim aşılar işe yaramıyor mu diye tez olsa bunu size sunarım. Ancak varolan çalışmaların tamamı aşının yararını, zararı olmadığını göstermeyi amaçlıyor. Böyle birşey asla olmadığından ve olmayacağından örtbas ediliyor başarısız çalışmalar.

En basitinden aşı içeriğine bakalım,

Aşısız çocukların okula kaydı engellenmeli

• Hahahhaa ne güzel atıp tut salla hakkımda bi bok bilmeden

Engelle kardeş engelle
    Çok para alıyo arkadaş

• Ahahahaha ilk mesajımı silmişler

Kapitalizmin uşağı dh forum adminleri
    Nerde doğru hemen sil

• Yazdıkların senin nasıl biri olduğunu gösteriyor zaten.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.